Ελλάδα-Τσεχία 94-88: Εκδίκηση και πρόκριση στους «8» (hls)

Η Εθνική μας κέρδισε με 94-88 την σκληροτράχηλη Τσεχία και έβγαλε από πάνω της το υπερβολικό άγχος και την «κρυάδα» του πρώτου νοκ-άουτ. Παράλληλα ξόρκισε τον κακό της δαίμονα! Επόμενος αντίπαλος η οικοδέσποινα Γερμανία την Τρίτη (13/09, 21:30) στα προημιτελικά.

Τους το χρωστούσαμε! Η Εθνική είχε αποκλειστεί από την Τσεχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 και δεν πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω της ήττας από την Τσεχία στο Προολυμπιακό του Καναδά. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, αλλά τρίτη δεν υπήρχε για την παρέα των Σατοράνσκι (μυθική εμφάνιση με 17 ασίστ, ρεκόρ Eurobasket)-Βέσελι!

Η ελληνική ομάδα αν κι είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα με καλές άμυνες και γρήγορες επιθέσεις, ωστόσο η συνέχεια στο πρώτος μέρος δεν ήταν ανάλογη. Οι Τσέχοι πολύ γρήγορα μπήκαν στο κομμάτι της τακτικής τους, περιόρισαν τον Γιάννη με διπλές και τριπλές βοήθειες, δεν του έδωσαν διαδρόμους και τον ανάγκασαν να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο σκοράροντας μόλις 4 πόντους. Την ίδια στιγμή η περιφέρεια μας σούταρε με πολύ άσχημα ποσοστά ελεύθερα σουτ και σταδιακά η άμυνα μας άρχισε να χαλαρώνει στο πολύ καλό passing game των αντιπάλων μας.

Ο Βέσελι με δικά του συνεχόμενα καλάθια έβαλε την ομάδα του στο ματς και από τα μέσα της πρώτης περιόδου κι έπειτα οι Τσέχοι βρέθηκαν στην θέση του οδηγού. Χωρίς τον Γιάννη στην εξίσωση η ελληνική ομάδα έμοιαζε μπερδεμένη και χωρίς σωστές επιλογές στην κλειστή άμυνα των Τσέχων.

Στην τρίτη περίοδο ο Γιάννης άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του. Πέτυχε καλάθια, πήρε φάουλ, όμως ακόμα η ελληνική άμυνα δεν είχε κάνει την εμφάνιση της στο παρκέ της Ο2 Αρένα. Μόνο κατά διαστήματα η άμυνα έδινε επιθετικές λύσεις κι όποτε συνέβαινε κάτι τέτοιο η Ελλάδα έβρισκε και προβάδισμα στο σκορ, αλλά σποραδικά. Βέσελι από κοντά Χρούμπαν και Μπόχατσικ από μακριά πλήγωναν την Ελλάδα και κρατούσαν όχι απλά κοντά αλλά συχνά και μπροστά την Τσεχία.

Στην τελευταία περίοδο κι όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο φινάλε του, η άμυνα μας γινόταν όλο και πιο σκληρή, πιο ενεργητική και πιο αποτελεσματική. Σε αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο κι η είσοδος του Γιαννούλα Λαρεντζάκη η συνεισφορά του οποίου ήταν κομβική και στην επίθεση με τα εύστοχα τρίποντα του, που άνοιξαν την τσέχικη άμυνα. Φυσικά στο τέλος μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που αφηνιάστηκε και τελείωσε το ματς με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο «Greek Freak» σκόραρε από κοντά αλλά και από τα 6.75μ. για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης της Εθνικής στην 8άδα!

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 41-45, 63-67, 94-88

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.