Φινλανδία – Κροάτια 94-86: “Καθάρισε” μόνος του ο Μάρκανεν (hls)

Με μια απίστευτη εμφάνιση ο σούπερ σταρ των Φινλανδίας πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στην επόμενη φάση.

Στο Βερολίνο για την φάση των “16” του Eurobasket η Φινλανδία αντιμετώπισε την Κροατία σε ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς το οποίο ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 94-86 με την ομάδα του Μάρκανεν πλέον να έχει επόμενο αντίπαλο στα προημιτελικά το Σάββατο την Ισπανία.

H ομάδα του Λάσι Τουόβι ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, έδειξε μεγαλύτερη συγκέντρωση ενώ παράλληλα λειτουργούσε σωστά και στο αμυντικό κομμάτι με όλα αυτά να έχουν ως αποτέλεσμα το να χτιστεί μια διάφορά την οποίο όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει αφού σύντομα ο αντίπαλος αντέδρασε.

Οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης με τους Φινλανδούς να στηρίζονται πολύ όπως ήταν λογικό στο μεγάλο τους αστέρι, Λάουρι Μάρκανεν ενώ σημαντικές βοήθειες και λύσεις έδινε και ο Σάσου Σάλιν. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς στην άλλη πλευρά ήταν ο παίκτες που δημιουργούσε πολλά προβλήματα με τις σωστές επιλογές του ενώ και οι Σάριτς – Σμιθ είχαν σημαντική συνεισφορά.

Ο αγώνας και η πρόκριση κρίθηκε στο τελευταίο κομμάτι του ματς αφού Φινλανδία και Κροατία ξεκίνησαν την τελευταία περίοδο μόλις με ένα καλάθι διαφορά υπέρ της ομάδας του Τουόβι. Εκεί ήταν καθοριστικός ο Λάουρι Μάρκανεν ο οποίος δεν έδειξε κανένα σημάδι κόπωσης, συνέχισε να έχει την ίδια απόδοση και ουσιαστικά με την εμφάνιση του έκρινε την αναμέτρηση.

Κορυφαίος για τους νικητές ο απίστευτος Μάρκανεν που σημείωσε 43 πόντους ενώ άλλους 17 πρόσθεσε ο Σάλιν, στην άλλη πλευρά 23 είχε ο Μπογκντάνοβιτς και 17 ο Σμιθ.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 25-22, 22-22, 27-21.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.