Γαλλία – Σλοβενία 82-88: Πρωτιά με υπερηχητικό Ντόντσιτς (hls)

Ο σούπερ σταρ των Μάβερικς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 47 πόντους, Ελλάδα και Γερμανία εφόσον προκριθούν στα προημιτελικά θα τεθούν αντιμέτωπες, τρίτοι οι Γάλλοι και τέταρτη η Λιθουανία.

Για το Group B και σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για την τελική κατάταξη του ομίλου η Γαλλία αντιμετώπισε την Σλοβενία με την ομάδα του Αλεξάντερ Σέκουλιτς να επικρατεί με τελικό σκορ 88-82.

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση με πολύ καλή άμυνα και περισσότερες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι σύντομα έχτισαν μια διψήφια διάφορα με τον αντίπαλο τους να δυσκολεύεται αισθητά στο να βρει ρυθμό κυρίως στην επίθεση του.

Στην συνέχεια η Σλοβενία αντέδρασε, έψαξε χώρους στο ανοιχτό γήπεδο ενώ πήρε προσπάθειες σημαντικές τις οποίες και έβαλε ο Λούκα Ντόντσιτς με αποτέλεσμα η διαφορά να κλείσει και οι τυπικά φιλοξενούμενοι με ένα δικό τους μεγάλο σερί το οποίο οφειλόταν κυρίως στις ενέργειες του παίκτη των Μάβερικς να περάσουν μπροστά. Ο Σλοβένος είχε σημειώσει 27 πόντους από το πρώτο ημίχρονο.

Στην συνέχεια το ματς ήταν κλειστό, οι δυο ομάδες προσπάθησαν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα τους χωρίς να επιτρέψουν η μια στην άλλη να χτίσει κάποια διαφορά που θα της έδινε το πάνω χέρι στον αγώνα. Ο Λούκα Ντόντσιτς συνέχιζε απτόητος να φορτώνει με πόντους το καλάθι των “τρικολόρ” και το ματς να μπαίνει στην τελική του ευθεία με τις δυο ομάδες σε ισορροπία.

Η Σλοβενία έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και πάντα με οδηγό τον υπερηχητικό Λούκα Ντόντσιτς έφτασε σε μια μεγάλη νίκη που της έδωσε και την πρωτιά στον όμιλο, δεύτερη θα είναι η Γερμανία ότι και να γίνει στο τελευταίο της ματς απέναντι στην Ουγγαρία και εφόσον προκριθούν και οι δυο ομάδες στα προημιτελικά το ζευγάρι στους “8” θα είναι Ελλάδα – Γερμανία, τρίτοι οι Γάλλοι και τέταρτοι οι Λιθουανοί στον όμιλο.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Λούκα Ντόντσιτς που ολοκλήρωσε το ματς με 47 πόντους, αριθμό που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση σε Eurobasket με τον Γκόραν Ντράγκιτς να προσθέτει άλλους 14, στην αντίπερα όχθη 19 πόντους είχε ο Γκομπέρ και 15 ο Φουρνιέ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 21-24, 24-20, 18-24.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.