Ελλάδα-Ιταλία 85-81: Άντεξε και επιβλήθηκε με «μαγικό» Γιάννη! (hls)

Η άμυνα, ο Γιάννης, ο Ντόρσεϊ και στην συνέχεια η ποιότητα αυτής της Ελλάδας φάνηκαν και στο ματς με την Ιταλία. Σε μια φανταστική ατμόσφαιρα στο Φόρουμ, το ομοσπονδιακό συγκρότημα κέρδισε τους οικοδεσπότες με 85-81 βάζοντας προς ολοταχώς πλώρη για την πρωτιά στον όμιλο.

Εκτός από μερικά ξεσπάσματα των Ιταλών, η ελληνική ομάδα δεν τους άφησε πολλά περιθώρια. Η άμυνα ήταν και πάλι το σήμα κατατεθέν. Σκληράδα, χέρια στην μπάλα, κερδισμένες μάχης πάνω και από τα δύο στεφάνια.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική ίσως να άξιζε να πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διαφορά των επτά πόντων (47-40). Είχε μερικά νεκρά διαστήματα, κυρίως όσο ο Γιάννης ήταν εκτός πεντάδας. Η άμυνα μας χωρίς τον Greek Freak είχε κενά, όμως, με την επιστροφή του χτίστηκε και πάλι μια μικρή απόσταση από τους Ιταλούς. Ο Ντόρσεϊ σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν και πάλι εκπληκτικός. Με φαρμακερές αποφάσεις πίσω από την γραμμή του τριπόντου και καλές αποφάσεις στο κομμάτι της δημιουργίας.

Οι Ιταλοί έψαξαν πολύ το μακρινό σουτ κι η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγαν και τόσο καλά με 4/19 σουτ. Η Ελλάδα περιόρισε αρκετά το βασικό όπλο των γηπεδούχων τον Σιμόνε Φοντέκιο που τελείωσε το πρώτο μέρος με 0/4 τρίποντα.

Η τρίτη περίοδος έδειξε πως η Ελλάδα έχει εκτός όλων των άλλων και περισσότερες αθλητικές δυνάμεις από την Ιταλία. Οι γηπεδούχοι αν και είχαν κάποια ξεσπάσματα, ειδικά με ένα προσωπικό σερί του Φοντέκιο κι έριξαν την διαφορά ως και στους 4, ωστόσο η συνέχεια είχε και πάλι Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ακόμα κι όταν ο Freak βγήκε να ξεκουραστεί η πεντάδα με Σλούκα, Λαρεντζάκη, Παπαπέτρου, Άγραβάνη και Παπαγιάννη λειτούργησε σωστά κι έδωσε σημαντικές λύσεις. Ο Λαρεντζάκης μάλιστα με την ενέργεια που έδωσε η άμυνα του, κέρδισε αρκετά λεπτά στο δεύτερο μέρος κι ήταν από τους αφανείς αυτής της εμφάνισης.

Ο Αγραβάνης με καλό ρυθμό από την προετοιμασία κιόλας συνέχισε να κάνει καλά παιχνίδια και να βγάζει επίσης σημαντικά αποθέματα ενέργειας και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Στην τελευταία περίοδο και πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο τρίλεπτο οι Ιταλοί έκαναν την αντεπίθεση τους και είχαν την ευκαιρία να το στείλουν στην παράταση, όμως η Ελλάδα στάθηκε τυχερή. Είχε να δώσει δυο φάουλ με την διαφορά στους 3 πόντους, όμως δεν έκανε κανένα και άφησε την Ιταλία να πάρει δύο τρίποντα. Η μπάλα δεν την… τιμώρησε και ετσι έγινε το παλικαρίσιο 2/2 στον όμιλο. Η Επίσημη Αγαπημένη είναι πλέον «αγκαλιά» με την 1η θέση του ομίλου εκτός αν συμβούν απίθανα πράγματα στις εναπομείναντες 3 αγωνιστικές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.