Ελλάδα-Ισπανία 86-70: Εμείς είμαστε η “φούρια ρόχα” (hls)

Η Ελλάδα "ντύθηκε" Ισπανία και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σκορπάει τρόμο με 31 πόντους, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο κατάμεστο Ο.Α.Κ.Α. νικώντας 86-70, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Eurobasket του Σεπτεμβρίου

Η εθνική μας παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Σλούκα και Παπαγιάννη με την πρώτη πεντάδα του Ιτούδη να απαρτίζεται από τους Καλάθη, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Κώστα και Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο κόσμος διψούσε για μαγικές στιγμές του Γιάννη κι αυτός δε χάλασε το χατήρι κανενός, αποδεικνύοντας ότι θα είναι ο μεγάλος μας πρωταγωνιστής και στα επίσημα ματς.

Η Ελλάδα μετά από ξεκίνημα πόντο με πόντο, πάτησε γκάζι και γρήγορα έχτισε διαφορά συνδυάζοντας θέαμα και ουσία. Το 7-7 έγινε 28-10 με τον Γιάννη να είναι ασταμάτητος και την εθνική να τρέχει σε κάθε ευκαιρία. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 31-13.

Η ομάδα του Ιτούδη συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και παρά τις αλλαγές οι λύσεις στην επίθεση ήταν δεδομένες. Ο Αγραβάνης μπήκε στην εξίσωση, ενώ η διαφορά έφτασε τους 21, 44-23 με φοβερό τρίποντο του Καλάθη. Οι Ισπανοί με τα αδέρφια Ερνάνγκομες και τον Μπράουν μάζεψαν τη διαφορά, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την Ελλάδα στο +15, 50-35.

Στην τρίτη περίοδο ο κόουτς Ιτούδης διαχερίστηκε το ματς και οι πολλές αλλαγές δε βοήθησαν τη συνοχή της ομάδας. Οι Ισπανοί κατάφεραν να βρουν λύσεις, εμείς δυσκολευόμασταν ακόμα και από τη γραμμή, με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να κλείσει μόλις στο +6, η μικρότερη διαφορά από την ώρα που ξεφύγαμε.

Η είσοδος του Γιάννη στην τελευταία περίοδο άλλαξε τα δεδομένα ξανά με τον Greek Freak με προσωπιοκές ενέργειες να στέλνει και πάλι τη διαφορά πάνω από τους 10. Ο ίδιος αποσύρθηκε στον πάγκο 4.30 πριν το τέλος με 31 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσα σε αποθέωση και αφού έβαλε ξανά το νερό στο αυλάκι. Το τελικό σκορ ήταν 86-70 με τις 2 ομάδες να τίθενται και πάλι αντιμέτωπες μεθαύριο στην Μαδρίτη.

Ο Ντόρσεϊ ήταν επίσης διψήφιος με 11 πόντους, ενώ εξαιρετικός επιθετικά ήταν και ο Αγραβάνης. Η Ελλάδα κυριάρχησε στα ριμπάουντ ήταν καλύτερη στο δίποντο, αλλά πρέπει να προβληματιστεί για το ποσοστό στις βολές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.