Iτούδης: «Θέλω να είμαι στην Εθνική, αλλά πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα»

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο χαρακτηρίζοντας τον «διαφήμιση» για την Ελλάδα και όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ, ενώ του ευχήθηκε να πετύχει κάτι μεγάλο με την Εθνική ομάδα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης επανέλαβε την επιθυμία του να γίνει προπονητής της Εθνικής Ανδρών για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022, αλλά διευκρίνισε όπως είχε κάνει και στην εκπομπή «Playmakers» της NOVA, ότι πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα συνεργασίας και να δοθεί η απαραίτητη συγκατάθεση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του προέδρου της, Αντρέα Βατούτιν. Οι συζητήσεις του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου με τον Βατούτιν συνεχίζονται και ενώ η δεδομένη η θετική ανταπόκριση του Έλληνα τεχνικού να είναι στον πάγκο του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Χρονικά, ο Ιτούδης, εφόσον ευοδωθούν οι συζητήσεις ΕΟΚ-ΤΣΣΚΑ, θα πρέπει να αφοσιωθεί για δυο μήνες στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας και την συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ 2002.

Σε συνέτευξη του στο basketinside.com, ο Ιτούδης ανέφερε: 

 «Για αρχή, να σας αναφέρω ότι με τιμάει ιδιαίτερα και είμαι περήφανος που ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, σκέφτηκε εμένα για την θέση του προπονητή. Αυτή τη στιγμή μιλάμε, αλλά δεν είναι μόνο δική μου απόφαση. Είναι μία απόφαση που αφορά και ένα σπουδαίο σύλλογο, καθώς και ένα εξαιρετικό πρόεδρο, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Αντρέι Βατούτιν. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για να βρούμε την λύση. Θα ήθελα να είμαι ο προπονητής της Ελλάδας όμως πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Πρέπει να ξέρω το πρόγραμμα και όλες τις παραμέτρους. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση. Είχα διάφορες προτάσεις από Εθνικές Ομάδες, όπως για παράδειγμα της Σλοβενίας και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με σκέφτηκαν».

Ο 51χρονος προπονητής αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στα επιτεύγματα του στο ΝΒΑ, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Μιλγουόκι Μπακς και την ψήφιση του για το βραβείο του MVP, το 2019 και το 2020.

«Ο Γιάννης είναι “διαφήμιση” όχι μόνο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά για όλους. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα νέου παιδιού με τρομερή ιστορία με την οικογένειά του και τον τρόπο που αντιμετώπισε τις δυσκολίες στη ζωή του. Είναι MVP και πρωταθλητής του ΝΒΑ και δεν θα σταματήσω ποτέ να λέει πόσο περήφανος είναι που είναι Έλληνας και που παίζει για την Ελλάδα. Εύχομαι ο Θεός να του δίνει υγεία και να καταφέρει κάτι μεγάλο με την Ελλάδα. Όπως φυσικά και με την ομάδα του στο ΝΒΑ».

Ο Ιτούδης μίλησε για την γνωριμία του με τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς, την σύσταση που του είχε κάνει στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την 12χρονη συνεργασία τους στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

«Αρχικά οφείλω να πω ευχαριστώ σε ένα άνθρωπο που σέβομαι απεριόριστα, ένα φίλο που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που με σύστησε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Είμαστε καλοί φίλοι και δουλεύαμε μαζί 13 χρόνια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Κανείς δεν ήξερε ότι τόσα χρόνια ήμασταν μαζί και κερδίζαμε τίτλους. Η σχέση μας βασίστηκε στην ειλικρίνεια και την επικοινωνία, η οποία εξελίχθηκε και σε ανθρώπινο επίπεδο. Γίναμε μια οικογένεια.

Έμαθα πάρα πολλά από τον Ομπράντοβιτς και είμαι ευγνώμων που με άφησε να ξεδιπλώσω το ταλέντο που είχα. Δεν ήμουν ο τύπος του που θα έλεγε “ναι” σε όλα και αυτό θέλω να κάνω με τους συνεργάτες μου, να αναδείξουν κι εκείνοι το ταλέντο τους».

Στον επίλογο της συνέντευξης του, ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ, υπάρχουν δυο κενές θέσεις ξένων παικτών, δεν πρόκειται προς το παρόν να καλυφθούν με μεταγραφές και είναι ικανοποιημένος από την συνεργασία των υπαρχόντων παικτών. Το περιθώριο απόκτησης δυο ακόμα ξένων παικτών, θα εξαντληθεί σε περίπτωση μακροχρόνιων τραυματισμών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.