Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 82-97: «Αχίλλειος πτέρνα» ο Πολονάρα

Η Μπασκόνια νίκησε 97-82 στο ΟΑΚΑ και «πάτησε» στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας- Ρεκόρ 70% ευστοχίας στα τρίποντα για τους Βάσκους.

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Ο Ακίλε Πολονάρα ήταν ο «εκτελεστής»  του Παναθηναϊκού και ο Ιταλός σέντερ της Μπασκόνια, προκάλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» στην άμυνα των «πρασίνων», οδηγώντας την Μπασκόνια στην νίκη (97-82) και σε ένα ακόμα βήμα πρόκρισης στα πλει οφ της Ευρωλίγκας. Συνπρωταγωνιστής του Πολονάρα, ήταν ο Γκιντράιτις, ενώ χωρίς αντίκρυσμα για τους γηπεδούχους, έμεινε η έξοχη παρουσία του Ντίνου Μήτογλου.

Η επιθετική «μονομαχία» του Μήτογλου με τον Πολονάρα, ήταν εντυπωσιακή στην έκβαση του πρώτου ημιχρόνου (41-49). Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ και ο Ιταλός σέντερ, σκόραραν τους ίδιους πόντους (16), αλλά με διαφορετικές επιδόσεις σε δίποντα και τρίποντα. Ο Μπολονάρα είχε 2/4 δίποντα και 4/4 τρίποντα, ενώ Μήτογλου «απάντησε» με 6/7 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Οι «πράσινοι» άρχισαν καλύτερα τον αγώνα και στα εφτά, πρώτα λεπτά, είχαν το προβάδισμα, γιατί έλεγξαν τον ρυθμό από την άμυνα τους. Ο Ακίλε Μπολονάρα, όμως, ανέλαβε επί προσωπικού να δώσει το προβάδισμα του σκορ στους φιλοξενούμενους. Τα ατομικά μαρκαρίσματα στις θέσεις των ψηλών, δεν «βγήκαν» στον Παναθηναϊκό, ενώ στην επίθεση, εκτός του Μήτογλου, δεν υπήρχε η ανάλογη συμπαράσταση. Αντίθετα, ο Πίτερς, ο Ντράγκιτς και ο Γκεντράιτιτς συνέβαλαν στην συγκομιδή των 49 πόντων της Μπασκόνια.

Ο Παναθηναϊκός, παρα το αντιαθλητικό στον Μήτογλου και την τεχνικη ποινη στον Κατας μείωσε μέχρι τους 3 πόντους (41-44), αλλά πήγε στα αποδυτήρια με μείον 8 πόντους, γιατί υστερούσε  σε επιθετικό πλουραλισμό (11/19 διποντα, 5/11 τρίποντα, 4/5 βολές), έναντι της Μπασκόνια (8/21 δίποντα, 8/9 τρίποντα, 9/10 βολές).

Το επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκου έγινε εντονότερο στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου και ενώ στο αντίποδα, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έφτασαν τα 14 εύστοχα τρίποντα σε 19 προσπάθειες! Την «μπαγκέτα» από τον Πολονάρα, πήρε ο Λιθουανός Γκιντράιτις με τρία συνεχόμενα τρίποντα και η διαφορά του σκορ, έφτασε στο συν 13, ύστερα από 30 λεπτά αγώνα και επιμέρους σκορ 18-23. Η Μπασκόνια έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο με την επιθετική παραγωγικότητα της να είναι ο καταλύτης του παιχνιδιού της. Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση τον Σαντ Ρος στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε άλλους συμπαραστάτες στον Μήτογλου.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 41-49, 59-72, 82-97
Τα στατιστικά


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.