Παναθηναϊκός-Αλμπα: Ο δικός του νόμος

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Παπαπέτρου (22π.) πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ με 92-69-Καθοριστικοί οι πόντοι από τον Νέντοβιτς στο δεύτερο μέρος, εξαιρετική άμυνα από τους Πράσινους

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή του αγώνα με την Αλμπα πόσο πολύ ήθελε τη νίκη. Πείσμωσε μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (στο παιχνίδι των δύο παρατάσεων) και μπήκε αποφασισμένος για να δείξει στην Αλμπα ότι αυτός θα ορίσει τους κανόνες.

Η γερμανική ομάδα προερχόταν από τέσσερις σερί νίκες αλλά οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι σε όλο το διάστημα του αγώνα.

Ο Παπαπέτρου ήταν εξαιρετικός. Ο Νέντοβιτς πέτυχε καθοριστικούς πόντους στο β’ μέρος και ο Παπαγιάννης έκανε επίσης άλλο ένα καλό παιχνίδι.

Η αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού ήταν η εξής: Νέντοβιτς, Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Μπέντιλ, Παπαγιάννης. Από την πλευρά της γερμανικής ομάδας η πεντάδα της Αλμπα ήταν η εξής: Σίβα, Νίκιτς, Ολίντε, Γκρέιντζερ, Σίκμα.

Γρήγοροι 10 πόντοι Παπαπέτρου 

Με ηγέτη τον Ιωάννη Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τη δυναμική του. Οι δύο ομάδες πήγαν μαζί μέχρι το 3’ (7-6) και μετά ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και πήγε στο 14-6 και 17-8 στο 6’. Η Αλμπα έκανε ένα 7-0 μάζεψε τη διαφορά και λίγο μετά πήγε στον πόντο, με 19-18 στα 44’΄πριν το τέλος της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός έκανε 6-0 στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα και έκλεισε την πρώτη περίοδο με 25-18, με τον Παπαπέτρου να βάζει 10 πόντους σε αυτή την περίοδο.

Πήγε στο +11 ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στη δεύτερη περίοδο και πήγε τη διαφορά (με καλάθι του Παπαπέτρου) στο +11 με 29-18. Ακολούθησε ένα σερί 8-0 από την Αλμπα και το σκορ έγινε 29-26, στο 14′. Σε αυτό το διάστημα του παιχνιδιού, ο Νέντοβιτς προσπαθούσε να βρει τον ρυθμό του, πήρε προσπάθειες αλλά δεν έβρισκε στόχο, το σκορ ήταν 31-29 στο 16’. 

Με όπλο την άμυνα

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει καλή άμυνα, βοήθησε πολύ η είσοδος Κασελάκη σε αυτό και με όπλο την άμυνα, βρήκε τρόπο να ξεφύγει και πάλι. Με 2/2 βολές του Κασελάκη, ο Παναθηναϊκός πάει στο 37-29 στο 1’50” πριν το τέλος του ημιχρόνου. Με τρίποντο του Μάτισεκ η Αλμπα μείωσε σε 37-32. Το ημίχρονο έκλεισε με τους Πράσινους να είναι μπροστά με 39-32 και τον Παπαπέτρου να είναι ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους. Δέκα πόντους είχε βάλει στο ημίχρονο ο Παπαγιάννης. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλή και αυτό τον βοήθησε στα διαστήματα που “κολλούσε” η επίθεση.

Με Νέντοβιτς, τρίποντα και +15

Η Αλμπα άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με ζώνη, ο Παναθηναϊκός είχε τη λύση με δύο τρίποντα. Ένα από τον Φόστερ, ένα από τον Γουάιτ και στο 22’ το σκορ πάει στο +13, 48-35. Ο Σίκμα (έφτασε τους 11 πόντους σε αυτό το διάστημα) προσπαθούσε να κρατήσει την Αλμπα σε επαφή με το σκορ και ήταν ο παίκτης που έπαιρνε τις προσπάθειες για τη γερμανική ομάδα και στο το σκορ ήταν 50-41 στα 4’50’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας πάντα καλή άμυνα πήγε (με το πρώτο τρίποντο του Νέντοβιτς) στο 57-43 (+14) στο 27’. Και στο 28’ πήγε και στο +15 (60-45) με τρίποντο του Νέντοβιτς όπως και στο 63-48, με τρίποντο του Κασελάκη. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με 66-52 για τον Παναθηναϊκό που είχε 7/11 τρίποντα σε αυτό το δεκάλεπτο.

Ο Σαντ-Ρος ξεπέρασε τον τραυματισμό

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε διαθέσιμο για το παιχνίδι τον Μακ (λόγω του διαστρέμματος στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης), αναγκάστηκε -από ένα σημείο και μετά- να παίξει και χωρίς τον Σαντ-Ρος που τραυματίστηκε (στον αστράγαλο) και στα 4’06” πριν το τέλος της περιόδου βγήκε από το παιχνίδι. Ο Σαντ-Ρος πάντως επέστρεψε στο παιχνίδι στην αρχή της τέταρτης περιόδου, στο 31’.

Με τρίποντα η Αλμπα

Στην τέταρτη περίοδο, η Αλμπα προσπάθησε με τα τρίποντα του Μάτισεκ, του Σίβα και του Γκίφεϊ να μείνει στο παιχνίδι και στο 35’ το σκορ ήταν 74-67. Και στο 36’ 76-69. Το καλό για τον Παναθηναϊκό κι ενώ το παιχνίδι έμπαινε στο τελευταίο 5λεπτο ήταν ότι είχε το μπόνους των βολών. Ο Παπαπέτρου με τρίποντο έκανε το 80-69 στα 3’27’’ πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε την κατάσταση μέχρι το τέλος και πήρε τη νίκη με 92-69.

Δείτε εδώ την επίσημη στατιστική του αγώνα 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.