«Έπνιξε» τις ελπίδες του στο Νέβα

Ο Ολυμπιακός παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη ηττήθηκε στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ με 91-87 και ουσιαστικά απώλεσε και τις λίγες ελπίδες που είχε για την είσοδο στην οκτάδα.

Ο Ολυμπιακός παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη ηττήθηκε στην Αγία Πετρούπολη από τη Ζενίτ με 91-87 και ουσιαστικά απώλεσε και τις λίγες ελπίδες που είχε για την είσοδο στην οκτάδα.
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν πραγματικά συγκινητικός κάνοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα. Ο Kill Bill σημείωσε 31 πόντους μοίρασε 7 ασίστ αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη. 
Κι αυτό γιατί πέραν των Παπανικολάου και Πρίντεζη που σημείωσαν από 20 πόντους ο Ολυμπιακός δεν βρήκε στηρίγματα στην επίθεση του. Είναι χαρακτηριστικό ότι Πολ, Ρούμπιτ, Ρότσεστι, Κόνιαρης και Μπόλνγουιν τελείωσαν «άποντοι» τον αγώνα.
Οι ερυθρόλευκοι πληγώθηκαν από τα πολλά χαμένα ριμπάουντ κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, τα πολλά τους λάθη και την εν γένει κακή του άμυνα.
Στον αντίποδα η Ζενίτ επέβαλλε τον ρυθμό της στο δεύτερο ημίχρονο, και είχε τις απαντήσεις κάθε φορά που ο Ολυμπιακός πλησίαζε στο σκορ. 
Κορυφαίος ο Βορόνοφ με 20 πόντους ενώ ο Αγιόν και ο Ζούμκοφ έκαναν επίσης μεγάλη ζημιά μέσα στην ρακέτα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το πρώτο δεκάλεπτο με εξαιρετικά ποσοστά. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τρίποντα με Σπανούλη και Βεζένκοφ, την ίδια στιγμή που ο Αγιόν έκανε ζημιά μέσα στην ρακέτα. Ο Μιλουτίνοφ όμως σιγά, σιγά άρχισε να επιβάλλει την κυριαρχία του και ο Ολυμπιακός ξέφυγε πρώτα με 11-16 και στην συνέχεια με 14-18 με κάρφωμα του Σέρβου σέντερ. Με τρίποντο του Παπανικολάου έγινε το 16-21 αλλά η Ζενίτ βρήκε λύσεις με Ζούμπκοφ και Βορόνοφ για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 24-27 με καλάθι του Πρίντεζη. Ένα πρώτο δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες είχαν εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση (8/10 και 9/10 δίποντα αντιστοίχως) με τους ερυθρόλευκους μάλιστα να μοιράζουν 9 ασίστ έναντι 7 της Ζενίτ.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ άσχημα στο ματς. Άστοχος στην επίθεση έμεινε τρία λεπτά χωρίς καλάθι και δέχτηκε ένα 8-0 με καλάθια από Άιβερσον και Βορόνοφ που έκαναν το 34-27, 6.40 πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Μετά από τάιμ όυτ του μπαρτζώκα όμως οι ερυθρόλευκοι μπήκαν και πάλι στον ίσιο δρόμο, Έσφιξαν την άμυνα, έκαναν κλεψίματα κι έφυγαν στο ανοικτό γήπεδο για να κάνουν το 38-37. Το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με αρκετά λάθη και για τις δύο ομάδες με το σκορ να κλείνει στο 45-43 για τους γηπεδούχους. 
Στο πρώτο μέρος ο Σπανούλης έπαιξε 16:32 και ήταν ο πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, 3 ασίστ και 4 λάθη.
Για την Ζενίτ οι Αγιόν με 11 πόντους και Βορόνοφ με άλλους τόσους ήταν εκείνοι που έκαναν τη ζημιά.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ άσχημα και στις δύο άκρες του γηπέδου. Άστοχος στην επίθεση και με πολλά λάθη στην άμυνα έμεινε πίσω 51-43. Εκεί ανέλαβε δράση ο Σπανούλης που με τρίποντο και κλέψιμο έβαλε πέντε συνεχόμενους πόντους για το 51-48. Όμως και πάλι με τον Τόμας να ποστάρει τον Βεζένκοφ η Ζενίτ έφυγε με 57-48 στο 25’. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλά άστοχα ελεύθερα σουτ, ενώ ήταν αργοί στην κυκλοφορία στην επίθεση. Η Ζενίτ πήρε επιθετικά ριμπάουντ, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και έφυγε με 66-55, για να κλείσει με τρίποντο Παπανικολάου το δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός στο 66-58. Σπανούλης και Παπανικολάου ήταν οι μοναδικοί σταθεροί πυλώνες για τον Ολυμπιακό στην 3η περίοδο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι πολύ άσχημα. Έχανε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, λάθη στις πάσες. Η Ζενίτ το εκμεταλλεύτηκε πήγε σε εύκολα καλάθια κι έφυγε με 73-62 στο 34’. Ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε μερικά καλάθια στην επίθεση, έπαιξε καλή άμυνα στον Ζούμπκοφ και ο Ολυμπιακός μείωσε 73-67. Βολές του Παπανικολάου έφεραν το 73-69. Τρίποντο του Πρίντεζη και καλάθι του Σπανούλη έφεραν τους ερυθρόλευκους σε απόσταση ενός καλαθιού, 76-74. Σ’ εκείνο το σημείο όμως ακολούθησαν λάθος πάσα και στην συνέχεια κακή άμυνα από τον Κόνιαρη που αποβλήθηκε με 5ο φάουλ πάνω στον Ρένφροε. Ο Μπόλνγουιν που μπήκε στην θέση του έκανε αμέσως λάθος πάσα και ο Χόλινς με τρίποντο έκανε το 82-74 σφραγίζοντας ουσιαστικά τον αγώνα για την Ζενίτ 1.58’’ πριν το τέλος. Οι Σπανούλης και Πρίντεζης προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς, ο Ολυμπιακός πλησίασε στο 85-80 και στο 86-83 με απίστευτο τρίποντο του kill Bill, αλλά οι ρώσοι φάνηκαν εύστοχοι στις βολές και το ματς έκλεισε στο 91-87.
Δεκάλεπτα: 24-27, 45-43, 66-58, 91-87
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.