Δείτε τι έγινε στη Euroleague την Παρασκευή (videos)

Η νίκη του Παναθηναϊκού υπό το βλέμμα του Πιτίνο, η θαυματουργή Βιλερμπάν, η αξιόπιστη Μπαρτσελόνα κι η επανακάμψασα Φενέρμπαχτσε.

Η έκτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague μας αποχαιρετά με τις Αρμάνι, Μπαρτσελόνα στην κορυφή ενώ η νίκη της Βιλερμπάν επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θύμισε σε όλους πως ουδείς μπορεί να θεωρεί δεδομένη μια νίκη σε οποιαδήποτε έδρα. 

Επιστροφές

Ο Νίκος Παππάς επέστρεψε στη Euroleague για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο. Ο νέος εκλέκτοράς μας Ρικ Πιτίνο επέστρεψε στο ΟΑΚΑ κι ο Νικ Καλάθης λίγο έλειψε να…επιστρέψει στα triple-doubles! Το κοντέρ έγραψε 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε 29:49. Πάντως η νίκη επί των αξιόμαχων κατόχων του Eurocup δεν ήρθε αβασάνιστα, με τον Πεδουλάκη να χρειάζεται το καρέ των Τόμας, Ράις, Φρεντέτ, Τζόνσον για να επιβληθεί της Βαλένθια και να φτάσει στο 4-3. 

Αστρο-βιλερμπάν

Η ΤΣΣΚΑ πήγε στη Γαλλία έχοντας μ.ο. 88,3 πόντους στα εκτός έδρας ματς. Στο «Αστρομπάλ» είδε…αστράκια κι έμεινε στους 66. Είχαν προηγηθεί ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός κι η Μπασκόνια. Όλοι τους υπέκυψαν στο άνδρο της γαλλικής ομάδας κι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, για την οποία έκανε ντεμπούτο ο Κουφός, δεν αποτέλεσε εξαίρεση, μολονότι 100 δεύτερα πριν από το τέλος προηγήθηκε με 64-60. Τέσσερις βολές του Λόμαζ κι ένα τρίποντο του Τέιλορ 13 δεύτερα προτού ακουστεί η κόρνα, έφεραν σε θέση ισχύος τους γηπεδούχους, οι οποίοι παρέμειναν εκεί, αφού η τελευταία επίθεση του Τζέιμς δεν βρήκε στόχο. Σημειωτέον πως η Βιλερμπάν νίκησε έχοντας 36% σε δίποντα και τρίποντα…

Την έπαθε από τον πρώην

H Μπάγερν Μονάχου «μυρίστηκε» αίμα στην Κωνσταντινούπολη, αφού η Φενέρμπαχτσε δεν πείθει αυτό το διάστημα και πίστεψε πως μπορούσε να επιστρέψει στη Βαυαρία με τεράστιο διπλό στις αποσκευές. Ας όψεται ο Ντέρικ Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός που φόρεσε την προηγούμενη σεζόν τη φανέλα των πρωταθλητών Γερμανίας, την πλήγωσε με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίτ, ένα κλέψιμο. Η γραμμή των γκαρντ (Σλούκας-Ντε Κολό-Μαχμούτογλου) βοήθησε σημαντικά ούτως ώστε οι γηπεδούχοι να φύγουν από το γήπεδο με τη δεύτερη νίκη τους έχοντας 67% στο δίποντο, 50% στο τρίποντο, 24 ασίστ και 9 λάθη. 

Δεν καταλαβαίνει η Μπαρτσελόνα

Οι «Μπλαουγράνα» δεν επηρεάστηκαν από τη κατάμεστη «Ζαλγκίριο Αρένα», ούτε από την προσπάθεια επιστροφής της Ζάλγκιρις στο τελευταίο δεκάλεπτο. Για να πάρει την έκτη νίκη της η ομάδα του Πέσιτς, χρειάστηκε τον «διαστημικό» Χίγκινς (career-high με 27 πόντους κι ένα άστοχο δίποντο σε 29:53) καθώς και μια ακόμη «γεμάτη» εμφάνιση του Μίροτιτς που έφυγε από το Κάουνας με 24 πόντους, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.