Ο Παναθηναϊκός την περσινή σεζόν κατέκτησε την EuroLeague και το πρωτάθλημα. Το μυστικό της επιτυχίας του, προσπαθούν να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες!!

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά ο Ζάρκο Πάσπαλιε. Ο Σέρβος παλαίμαχος που έχει φορέσει τη φανέλα των «αιωνίων» επικαλέστηκε τους «πράσινους» για να εξηγήσει τι πρέπει να κάνει η Παρτίζαν προκειμένου να επιστρέψει στις επιτυχίες.

«Δεν νομίζω ότι έκαναν λάθος στην Παρτίζαν που αποχωρίστηκαν μεγάλο αριθμό παικτών. Υπήρχαν επίσης πολλά χρήματα, έπρεπε να αλλάξει κάτι. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η μεταγραφική περίοδος μέχρι το τέλος. Μπορεί να είναι καλή ή μπορεί και όχι. Βέβαια, θα ήταν καλό να υπήρχε κάποιος σκελετός, όπως κάνουν οι περισσότερες ομάδες», είπε αρχικά ο Ζάρκο Πάσπαλιε.

Παράδειγμα ο Παναθηναϊκός

Στη συνέχεια των δηλώσεων του αναίρεσε λίγο την αρχική του άποψη φέρνοντας ως παράδειγμα τον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό. «Δεν συμβαίνει τόσο συχνά τα χρήματα να παίζουν καθοριστικό ρόλο, αν και δεν θα έλεγα ότι ήταν μόνο τα χρήματα στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Είχαν μια καλή ομάδα και απέκτησαν τον Κέντρικ Ναν, έναν παίκτη που άλλαξε τα πάντα. Τους πήγε σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά αυτός είναι ένας παίκτης που δύσκολα βρίσκεις».

Και ξαφνικά Ντουμπάι

Ο Σέρβος θεωρεί πως η Παρτίζαν αυτή τη στιγμή θυμίζει περισσότερο την ομάδα του Ντουμπάι που προσπαθεί να εισέλθει στην EuroLeague, παρά με τον Παναθηναϊκό.

«Αυτό γύρω από την Παρτιζάν μου θυμίζει το Ντουμπάι. Δεν έχουμε ομάδα, απλά τη χτίζουμε, ελπίζουμε, βέβαια, με περισσότερη εμπειρία, ότι θα βρεθούν τέτοιοι παίκτες. Ο προπονητής και το επιτελείο παρέμειναν και θα έλεγα μάλιστα ότι όσον αφορά την Ευρώπη, εμφανίστηκε κάποιος χώρος στην αγορά. Αρκετές ομάδες άλλαξαν πολλούς παίκτες και τώρα μπορεί να βρεθεί κάτι καλό, σε αντίθεση με πέρυσι που δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Όσον αφορά τους παίκτες του ΝΒΑ, είμαι απαισιόδοξος. Βέβαια, όταν το λέω αυτό, αναφέρομαι σε αυτούς που είναι ελαφρώς χαμηλότερης ποιότητας, επειδή και εκεί η κατάσταση έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό».

Ο Πάσπαλιε επίσης, δήλωσε ακόμη στο MaxBet Sport ότι πέρυσι έπρεπε να είχαν κρατηθεί τόσο ο Ματίας Λέσο, όσο και Ντάντε Έξουμ, καθώς η αποχώρησή τους έδειξε ότι οι Κέβιν Πάντερ και Ζακ Λεντέι δεν ήταν οι ηγέτες της ομάδας όπως φαινόταν πριν. Επισήμανε ακόμα ότι ευελπιστεί σε ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από τους φιλάθλους, αλλά και ότι η απόφαση για επέκταση της συνεργασίας με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν σωστή…