Αντετοκούνμπο: Με αναλαμπές αλλά… (videos)

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήρθε στο Παναθηναϊκό το καλοκαίρι για να μοιραστεί την θέση του δεύτερου σέντερ με τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, όμως αν εξαιρέσουμε κάποιες αναλαμπές οι δυο τους δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Είχε και καλές στιγμές μέσα στη σεζόν. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν 26χρόνο ψηλό και ότι αυτοί σπανίζουν στο ελληνικό μπάσκετ. Επίσης, είναι μία πραγματικότητα ότι οι σέντερ ωριμάζουν αργά, τα παραδείγματα πάρα πολλά. Όμως κρίνοντας με βάση την φετινή του σεζόν ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν μπόρεσε με συνέπεια να δώσει τις… ανάσες που θα επιθυμούσαν οι «πράσινοι» στο Ματίας Λεσόρ. Όπως φυσικά δεν μπόρεσε ούτε ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος ξεκίνησε την χρονιά ως δεύτερος σέντερ και κατέληξε εκτός ροτέισιον πολύ γρήγορα. Πάντως και ο Πολωνός έχει μεγάλο potential και είναι πολύ νέος, οπότε ας είμαστε λίγο επιεικής (23 χρονών).

Τα νούμερα του Κώστα Αντετοκούνμπο στη τρίτη σεζόν του στην Euroleague μετά από εκείνες σε Βιλερμπάν και Φενέρμπαχτσε ήταν… πενιχρά: 2.8 πόντοι, 1.8 ριμπάουντ σε 7.5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στα 29 ματς στα οποία αγωνίστηκε. Η καλύτερη στιγμή του στην σεζόν οι 10 πόντοι (3/4 δίποντα, 4/6 βολές) σε 12.5 λεπτά συμμετοχής κόντρα στη Μακάμπι στη 4η αγωνιστική. Εκεί που ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε αλλά ο Κώστας έβγαλε τεράστια ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.

Στα πλέι-οφ η συνολική συμμετοχή του στα 5 παιχνίδια ήταν λίγο μικρότερη από 20 λεπτά (03:50 ανά ματς) με τον Αντετοκούνμπο να δίνει ουσιαστικά χρόνο ξεκούρασης στον Λεσόρ μόνο στο δεύτερο ματς, όταν αγωνίστηκε 8 λεπτά και είχε 4 πόντους, 3 ριμπάουντ και μία τάπα. Ο Παναθηναϊκός περιμένει πράγματα από τον Κώστα, η ευκαιρία στο Final-Four θα του δοθεί. Ο Λεσόρ δεν μπορεί να παίξει 40 λεπτά και ο Κώστας πρέπει να είναι έτοιμος να βγάλει ενέργεια στο διάστημα που θα του ζητηθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.