Final-4 Euroleague 2022 Βελιγράδι: Βack to back τίτλος της Εφές, όπως ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι

Με την στόφα της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2021, η Αναντολού Εφές διπλασίασε τις συμμετοχές της σε F4, στο Βελιγράδι που ήταν και πάλι η έδρα για την διεκδίκηση του τίτλου, το 2022.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στο 11ο φάιναλ φορ της ιστορίας του και με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην δεύτερη θητεία του, ήταν αναμφισβήτητη επιτυχία. Εκεί ήταν και η Ρεάλ με νέο προπονητή, τον Τσούς Ματέο, συνεργάτη του Πάμπλο Λάσο στα 11 προηγούμενα χρόνια, καθώς και η Μπαρτσελόνα σε δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή, με οδηγό τον Γιασικεβίτσιους και τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της διοργάνωσης, Νίκολα Μίροτιτς.

Ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα έδρας στα πλει οφ, απέναντι στην Μονακό, η οποία στην πρώτη συμμετοχή της στην Εuroleague, έφτασε στα πλει οφ, έχοντας οδηγό τον Μάϊκ Τζέιμς. Το ΣΕΦ πήρε «φωτιά» με sold out εισιτηρίων στα δυο πρώτα παιχνίδια, αλλά 48 ώρες μετά το 1-0, οι Μονεγάσκοι «έσπασαν» την έδρα. Ο Ολυμπιακός απάντησε με «break to break» και ανέκτησε το πλεονέκτημα του 5ου αγώνα και στον οποίο, ύστερα από το 2-2 στο 4ο ματς, πανηγύρισε την επιστροφή του σε F4.

Mε μειονέκτημα έδρας, η Αναντόλου Εφές αντιμετώπισε την Αρμάνι Μιλάνο που ήταν «λαβωμένη» από απουσίες τραυματιών και στο πρώτο πλει οφ παιχνίδι, η τουρκική ομάδα κέρδισε το πλεονέκτημα έδρας. Η «πεπατημένη» οδός πρόκρισης, ακολουθήθηκε στο 3ο και στο 4ο αγώνα, μετά το 1-1.

Πέντε παιχνίδια, όπως ο Ολυμπιακός και η Αναντολού Εφές, χρειάστηκε και η Μπαρτσελόνα για να έκαμπτε την αντίσταση της Μπάγερν που έπαιξε για δεύτερη φορά στα πλει οφ

Μόνο η Ρεάλ με 3-0 νίκες κόντρα στην Μακάμπι, «προσγειώθηκε» συντομότερα από τις άλλες τρείς ομάδες.

Aπό τον ημιτελικό Ολυμπιακού-Εφές, οι αναμνήσεις είναι πολύ νωπές. Το buzzer beater του Μίτσιτς στο ένα δευτερόλεπτο και παρά την άμυνα του Βεζένκοφ, «σκότωσε» τον Ολυμπιακό και έδωσε την πρόκριση στην Εφές. Στα 20’’, ο Μάρτιν είχε ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό (74-74) και έμελλε ο MVP δυο συνεχόμενων φάιναλ φορ να αποφασίσει για την νικήτρια ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχασε στα επιμέρους σκορ της δεύτερης και τρίτης περιόδου, είχε πεντάδα…οριακά διψήφιων σκόρερ, ενώ η Εφές είχε τον Λάρκιν σε μεγάλη βραδιά.

Στον έτερο ημιτελικό και ισπανικό «εμφύλιο», η Ρεάλ νίκησε δύσκολα την Μπαρτσελόνα που ήταν αξιόμαχη και προκρίθηκε στον τελικό, ο οποίος ήταν από είχε την πιο χαμηλή παραγωγικότητα στην ιστορία των φάιναλ φορ.

Με καλάθι του Τιμπόρ Πλάις, η Εφές προηγήθηκε 55-58 στα 65’’ πριν από την λήξη και αποδείχτηκε αρκετό εκείνο το καλάθι του Γερμανού σέντερ για τον δεύτερο, back to back τίτλο. Ο τελικός ήταν μια  αμυντική «σκυλομαχία» αλληλοεξουδετέρωσης, από την οποία…επιβίωσαν στην επίθεση, ο Μίτσιτς και ο Πλάις. 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ 19/5/2022

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 74-77

https://www.euroleaguebasketball.net/el/euroleague/game-center/2021-22/olympiacos-piraeus-anadolu-efes-istanbul/E2021/328/#boxscore

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ 83-86

https://www.euroleaguebasketball.net/el/euroleague/game-center/2021-22/fc-barcelona-real-madrid/E2021/327/#boxscore

21/5/2022

ΤΕΛΙΚΟΣ

ΡΕΑΛ-ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 57-58 https://www.euroleaguebasketball.net/el/euroleague/game-center/2021-22/real-madrid-anadolu-efes-istanbul/E2021/330/#boxscore


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.