Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 59-63: “Ερυθρόλευκος” θρίαμβος και Final-4 ξανά! (highlights)

Με κατάθεση ψυχής από Μιλουτίνοφ – Παπανικολάου και x-factor τον ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός «άλωσε» τη Βαρκελώνη (59-63), μετά από τρομερή μάχη με τη Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στο Final-4 της Ευρωλίγκας για 3η διαδοχική χρονιά.

Μπορεί το Game 5 της σειράς να ήταν κάκιστο από πλευράς ποιότητας, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβιώσει από τη «σκυλομαχία» με τη Μπαρτσελόνα και με νέο «break» στη Βαρκελώνη να προκριθεί για 13η φορά στην ιστορία του στο Final-4 της διοργάνωσης.

Κατάθεση ψυχής από τον συγκλονιστικό Μιλουτίνοφ, που κέρδισε απίστευτες μάχες στο «ζωγραφιστό» και τελείωσε το ματς με νταμπλ- νταμπλ, έχοντας 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Συγκινητικός και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» με 11 πόντους και σπουδαίες άμυνες στο φινάλε. X-factor ο ΜακΚίσικ που έβαλε οκτώ μαζεμένους πόντους στην τέταρτη περίοδο και ανέτρεψε την κατάσταση.

Ο Λαπροβίτολα με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και ο Αμπρίνες με 13 πόντους έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα των «ερυθρόλευκων», όμως αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό για να «λυγίσουν» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Νευρικότητα, άγχος και… διαγωνισμός αστοχίας

Πολύ νευρικό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αναλωθούν σε κακές επιλογές και διαδοχικά άστοχα σουτ. Η Μπαρτσελόνα έσπασε το… ρόδι μετά από σχεδόν 2:30 με τον Λαπροβίτολα, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να βρει τους πρώτους πόντους του στο παιχνίδι (2-2). Με τον Λαπροβίτολα να κάνει όλη τη δουλειά στην επίθεση, οι Καταλανοί – που την ίδια στιγμή ήταν πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα – προηγήθηκαν 8-2 και έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός έψαχνε τρόπο να «ξεκολλήσει» επιθετικά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλαξε όλη τη γραμμή ψηλών και με την είσοδο των Μιλουτίνοφ – Πετρούσεφ, οι Πειραιώτες άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα, σε ένα τρομερά physical παιχνίδι, καταφέρνοντας να «ροκανίσουν» τη διαφορά (12-9).

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στη δεύτερη περίοδο. Το μπασκετικό ξύλο συνέχισε να έχει την… τιμητική του, με τη Μπαρτσελόνα να αποδεικνύεται πολύ σκληρή. Μάλιστα με την είσοδο του Ερνάνγκομεθ βρήκε πολύτιμους πόντους από το «ζωγραφιστό», αφού από την περίμετρο τα είχε… σπάσει και προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά 9 πόντων (18-9). Ακολούθησε time out από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός των Ισπανών και όντως αποδείχθηκε αποτελεσματικό. Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα μικρό σερί 4-0 και πάλι με μπροστάρη τον Μιλουτίνοφ, μειώνοντας σε 18-13. Το μεγάλο πρόβλημα για τους Πειραιώτες, που παρέμενε άλυτο ήταν τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα βρήκε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε και συνέχισε να οδηγεί την… κούρσα (25-17). Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, είχαν ξανά αντίδραση. Παρότι ήταν τρομερά άστοχοι από μακριά (1/9 τρ.) βρήκαν λύσεις στην επίθεση με Μιλουτίνοφ, Γκος και Ράιτ, καταφέρνοντας να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 8-2 και να ρίξουν τη διαφορά στο καλάθι (27-25), στο φινάλε του ημιχρόνου.

«Εφτάψυχος» και θριαμβευτής

Η «κακοποίηση» του μπάσκετ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει κακές επιλογές στην επίθεση, τις οποίες «πλήρωσε» σε κατάσταση αιφνιδιασμού με τη Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει εκ νέου με διαφορά οκτώ πόντων (38-30) στα μισά της τρίτης περιόδου. Για ακόμη μία φορά, ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλε αντίδραση, επιστρατεύοντας τη σκληράδα του. Με «όπλο» την εξαιρετική του – κατά διαστήματα – άμυνα, κατάφερε σε πρώτη φάση να ανακόψει τον ρυθμό των Καταλανών. Από εκεί και πέρα, βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Πετρούσεφ και αφού μάζεψε τη διαφορά (40-37), έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία με τρίποντο του Παπανικολάου. Μάλιστα στον εναπομείναντα χρόνο του δεκαλέπτου είχε αρκετές ευκαιρίες να προσπεράσει, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πετάει τις ευκαιρίες για προσπέρασμα και στην τέταρτη περίοδο. Η έλλειψη καθαρού μυαλού, οδηγούσε σε κακές επιλογές στην επίθεση, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα και «έχτισε» ξανά μαξιλαράκι ασφαλείας πέντε πόντων (47-42). Με το χρονόμετρο να δείχνει 6.53’’ για το φινάλε, οι Πειραιώτες έβγαλαν για πρώτη ίσως φορά στο ματς πραγματική επιθετική αντίδραση. Σερί 7-0 και τρίποντο από τον ΜακΚίσικ που έφερε το πρώτο προβάδισμα (47-49) στον Ολυμπιακό ακριβώς πέντε λεπτά πριν το τέλος. Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε (49-49) με τον Αμπρίνες και παρότι ακολούθησαν μερικές κακές επιλογές από τους παίκτες του Μπαρτζώκα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν. Ο ΜακΚίσικ το είχε πάρει πάνω του (8 σερί πόντοι), ο Παπανικολάου πέτυχε μεγάλο τρίποντο 2.37’’ πριν το τέλος και ο Ολυμπιακός με νέο σερί 8-0 βρέθηκε «αγκαλιά» με την πρόκριση στο Final-4 του Βερολίνου (49-57). Ακολούθησαν διαδοχικές κακές επιλογές και άστοχα μακρινά σουτ από τους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως δεν στοίχησαν. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μείωσε σε 54-57, όμως μία σπουδαία άμυνα του ΜακΚίσικ και το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ έφεραν τη διαφορά και πάλι στις δύο κατοχές (54-59), 34’’ πριν το τέλος. Οι Καταλανοί έκαναν μία ακόμη απόπειρα να γυρίσουν την κατάσταση, όμως τίποτα δεν μπορούσε να χαθεί για τον Ολυμπιακό. Ο Παπανικολάου με το σκορ στο 59-63 έκλεψε τη μπάλα, την ώρα που το χρονόμετρο έδειχνε 7.8’’ για το τέλος και «σφράγισε» την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στο Final-4 της Ευρωλίγκας για 3η διαδοχική σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 12-9, 27-25, 40-40, 59-63

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.