Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69: Ήττα μεν, πλεονέκτημα δε (highlights)

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» λάθη, αστοχία και χαμένα ριμπάουντ στη Βαρκελώνη, ηττήθηκε 77-69 από τη Μπαρτσελόνα και πλέον η σειρά με το σκορ στο 1-1 μεταφέρεται στο ΣΕΦ, με τους Πειραιώτες να έχουν το πλεονέκτημα έδρας!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε αρκετά από τα βαριά «όπλα» της ομάδας του να μένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό (Κάνααν 2π., Φαλ 3π., Μιλουτίνοφ 0π.), είδε τον Ολυμπιακό να έχει 8/27 τρίποντα, 19 λάθη και 15 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, όμως ακόμη κι έτσι πάλεψε για τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν από τη Μπαρτσελόνα, όμως το πρόσημο από το ταξίδι στη Βαρκελώνη είναι άκρως θετικό, αφού «έσπασαν» την έδρα των «μπλαουγκράνα» και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ και την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ με 24 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Αρκετή ζημιά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα έκαναν επίσης οι Βέσελι (10π., 7ριμπ.) και Ερνάνγκομεθ (11π.). Από πλευράς Ολυμπιακού ξεχώρισε ο Πίτερς με 20 πόντους, πάλεψε μέχρι να χρεωθεί με τέσσερα φάουλ ο Γουίλιαμς – Γκος (10π., 3 ασίστ), θετικός αλλά άστοχος ο Γουόκαπ (7π., 1/8 τρ., 7 ασίστ).

Τα «έσπασε» από μακριά, αλλά έμεινε κοντά

Πολύ επιθετικά μπήκε στο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα, άσκησε μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό και προηγήθηκε 7-2, όμως η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση. Ο Πίτερς σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, εμφανίστηκε αρκετά «ζεστός» πίσω από τα 6.75 μ. και με δύο απανωτά τρίποντα έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (7-8). Ακολούθησαν πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα, σε ένα διάστημα όπου οι Πειραιώτες ήταν τρομερά άστοχοι από την περίμετρο. Χαρακτηριστικό τα 0/5 τρίποντα του Γουόκαπ, κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η Μπαρτσελόνα. «Χτυπώντας» κατά κύριο λόγο μέσα από τη ρακέτα, είτε με τον Πάρκερ, είτε με τον Ερνάνγκομεθ, οι «μπλαουγκράνα» ανέκτησαν γρήγορα το προβάδισμα, προηγήθηκαν ακόμη και με διψήφια διαφορά (23-12) και ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο +13 (27-14).

Η κακή εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο άλλαξε άρδην με την εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου. ΜακΚίσικ και Ράιτ ερχόμενοι από τον πάγκο δεν έδωσαν απλώς την ενέργεια που χρειαζόταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και σημαντικές λύσεις στην επίθεση, με τους «ερυθρόλευκους» να ρίχνουν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (27-20). Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν πως δεν είχε διάρκεια, ενώ συνέχιζε να είναι τρομερά άστοχος από την περίμετρο (4/18 τρίποντα στο ημίχρονο – 10/12 δίποντα). Έτσι, η Μπαρτσελόνα επανέφερε γρήγορα τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα (34-25), έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ο ΜακΚίσικ άναψε και πάλι το… φιτίλι της αντεπίθεσης και οι Πειραιώτες αυτή τη φορά πλησίασαν ακόμη περισσότερο (34-30). Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε με ένα σερί 7-0, με μπροστάρη τον Γιαν Βέσελι και κάπως έτσι οι Καταλανοί έστειλαν ξανά τη διαφορά πάνω από τους δέκα (41-30). Ο Γουόκαπ «έσπασε» το ρόδι από το τρίποντο μειώνοντας σε 41-33, όμως η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν βελτίωσε την εικόνα του στην άμυνα και το φινάλε του ημιχρόνου τον βρήκε να κυνηγά στο σκορ (43-37).

«Πλήρωσε» λάθη και αστοχία, ισοφάρισε τη σειρά η Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός άργησε να μπει στο δεύτερο ημίχρονο, δέχτηκε πέντε αναπάντητους πόντους και είδε τη Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει εκ νέου με διψήφια διαφορά (48-37). Το θετικό για τους «ερυθρόλευκους» ήταν πως για ακόμη μία φορά αντέδρασαν άμεσα. Γουόκαπ, Σίκμα και Πίτερς έδειξαν τον δρόμο της αντεπίθεσης (52-47) και ο Γουίλιαμς – Γκος ήταν εκείνος που ανέλαβε να την ολοκληρώσει. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 8 μαζεμένους πόντους και έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (54-55), μετά από πολλή ώρα, αναγκάζοντας τον Ρότζερ Γκριμάου να καλέσει time out. Οι φωνές του Ισπανού φαίνεται πως έπιασαν τόπο, αφού η Μπαρτσελόνα ανέκτησε γρήγορα τον καλό της εαυτό και με μπροστάρη τον Μπίλι Ερνάνγκομεθ, ο οποίος είχε κάνει αρκετή ζημιά στους Πειραιώτες μέσα από το «ζωγραφιστό», έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη 60-57.

Η τέταρτη περίοδος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό, αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Γουίλιαμς – Γκος, ο οποίος είχε «ζεσταθεί» για τα καλά, φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ και πήγε γρήγορα στον πάγκο. Την ίδια στιγμή η Μπαρτσελόνα βρήκε δύο ακόμη ελεύθερα μακρινά σουτ και αποσπάστηκε με διαφορά επτά πόντων (68-61), αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει time out. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν υπήρξε η αντίδραση που περίμενε ο Έλληνας προπονητής. Οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν να «πληγώνουν» την κακή περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού, είτε με Πάρκερ, είτε με Αμπρίνες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθούν με 76-64, 3:05’ πριν το τέλος. Ο Πίτερς με πέντε μαζεμένους πόντους προσπάθησε να βάλει τους Πειραιώτες και πάλι στη διεκδίκηση του ματς, όμως ούτε ο χρόνος έφτανε, ούτε ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις. Έτσι, η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη (77-69), ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και πλέον αυτή μεταφέρεται στην Αθήνα.  

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 43-37, 60-57, 77-69

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.