Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 86-89: Με τέτοιον Ράιτ δεν γινόταν να μην πάνε όλα… (W)right (highlights)

Ο Μόουζες Ράιτ υπέγραψε τη νίκη του Ολυμπιακού στην Stark Arena με 20 πόντους και ένα μεγάλο τρίποντο για το προσπέρασμα στα 24 δευτερόλεπτα πριν το τέλος (84-87). Οι Πειραιώτες ελπίζουν ακόμη για το πλεονέκτημα έδρας μετά το σημερινό «διπλό».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύτηκε στο Βελιγράδι αλλά στο τέλος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα με τον Μόουζες Ράιτ να δείχνει την κρίσιμη στιγμή ότι έχει στο ρεπερτόριο του και το τρίποντο! Ο Αμερικανός ψηλός τελείωσε το ματς με 20 πόντους (5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7/10 βολές), 4 ριμπαόυντ και 2 κλεψίματα σε 16:34 λεπτά. Μάλιστα, οι 16 πόντοι εξ’ αυτών στο δεύτερο μισό, για το προσωπικό ρεκόρ καριέρας στην Euroleague.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κράτησαν τις ελπίδες τους για την τετράδα ζωντανές, αλλά εκτός από τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική σε βάρος της Φενέρμπαχτσε, αναζητούν και ένα στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού ή δύο ήττες της Μπαρτσελόνα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια.

Εκτός του Ράιτ, οι Κώστας Παπανικολάου και Τόμας Γουόκαπ έβαλαν από 12 πόντους έκαστος με τον πρώτο να μοιράζει 6 ασίστ και τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ 5 ασίστ.

Για τους γηπεδούχους, που γνώρισαν την 8η ήττα τους στα τελευταία 9 παιχνίδια Euroleague, οι Άνταμ Χάνγκα και Τζοέλ Μπολομπόι (double-double με 12 ριμπάουντ) ήταν απίστευτοι (από 19 πόντους), με τον Ρόκας Γκιεντράιτις να προσφέρει 16 πόντους.

Το ματς:

Με το πόδι στο… γκάζι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-12 στο πρώτο πεντάλεπτο. Μάλιστα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν περιμένε το τηλεοπτικό τάιμ-άουτ του πενταλέπτου, κάλεσε δικό του (06:16 πριν το τέλος πρώτου δεκαλέπτου) για να σταματήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού. Οι Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου και Φαλ ήταν οι κύριοι εκφραστές στις πρώτες επιθέσεις της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η αντίδραση, της αντίδρασης, ὦ… αντίδραση

Το 3-12 μετατράπηκε σε 11-12 γρήγορα γρήγορα, με τον Ολυμπιακό να κάνει λάθη στην επίθεση και να μην βρίσκει λύσεις. Η είσοδος κάποιων αναπληρωματικών του Ερυθρού Αστέρα στο παρκέ έδωσε άλλη πνοή στους Σέρβους, όμως μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του 9-0 σερί για να βρεθεί στο +10 (11-21) με ενέργεια που άντλησε από την άμυνα. Ο Μίλος Τεόντοσιτς έβαλε ένα τρίποντο για να μειώσει στους 7 αλλά ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος είπε την τελευταία λέξη στο πρώτο δεκάλεπτο με buzzer-beater για το 14-23.

Μία από τα ίδια στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει, τον Ολυμπιακό να δημιουργεί ξανά απόσταση με Σακίλ ΜακΚίσικ και Μόουζες Ράιτ να έρχονται από τον πάγκο. Την τελευταία λέξη πάντως πριν την ανάπαυλα την είπαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετέτρεψαν το 26-35 σε 39-42 με τον Άνταμ Χάνγκα να κάνει απίστευτα πράγματα στην Stark Arena.

Ο Ούγγρος με 15 πόντους και 4/5 τρίποντα ήταν ο νούμερο ένα κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού και ο βασικός λόγος που οι Πειραιώτες δεν πήγαν στα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διαφορά. Για τους τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης, οι Πίτερς και ΜακΚίσικ είχαν από 7 πόντους έκαστος, για μία ομάδα που είχε χρησιμοποιήσει 11 παίκτες (όλοι πλην Μήτρου-Λονγκ) και είχε βρει τουλάχιστον 2 πόντους από όλους!

Νέντοβιτς effect, τρίποντο Τεόντοσιτς και πρώτο σερβικό προβάδισμα

Το 41-50 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους μετατρέπεται σε ισοπαλία (52-52) με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να βάζει 9 από τους 11 πόντους του Ερυθρού Αστέρα (3 τρίποντα)! Ο Ολυμπιακός διατήρησε έστω και με ισχνό προβάδισμα την πρωτοκαθεδρεία στο σκορ μέχρι την τελευταία φάση του τρίτου δεκαλέπτου (64-63), όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς αποφάσισε να σταθεί στα 8.5 μέτρα και να δώσει στους Σέρβους το πρώτο τους προβάδισμα στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πλέον είχε καταλάβει ότι δεν πρόκειται να περάσει στο ρελαντί από την Stark Arena.

Η άμυνα που μας είχε συνηθίσει και το «πάρτι» του Ράιτ

Με την άμυνα, η οποία τον έχει φέρει εδώ που βρίσκεται, να κάνει την εμφάνιση της και με τον Μόουζες Ράιτ να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρεθεί στο +6 (69-75) με επιμέρους σκορ 5-12 σε πέντε αγωνιστικά λεπτά.

Ο Χάνγκα το έφερε στα ίσια αλλά ο Ράιτ σήμερα δεν ήθελε να χάσει

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν τα παράτησε, βρήκε μεγάλα σουτ με Γκιεντράιτις και Χάνγκα για να ισοφαρίσει το ματς στους 84 πόντους. Όμως απόψε δικαιωματικά ο επίλογος άνηκε στον Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικανός έβαλε το τρίποντο, ο Ερυθρός Αστέρας δεν βρήκε τρίποντη απάντηση και μετά το γαϊτανάκι των βολών η πολύ σημαντική νίκη μπήκε στις αποσκευές των Πειραιωτών.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 39-42, 64-63, 86-89

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.