Ολυμπιακός-Βιλερμπάν 80-64: Το έκανε θρίλερ – Αγωνία για Πετρούσεφ (Video + highlights)

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά στο τέλος χρειάστηκε δύο λεπτά για να σβήσει τα όνειρα της Βιλερμπάν και να πανηγυρίσει τη νίκη 80-64. Αγωνία για τον τραυματισμό του Πετρούσεφ.

Ο Σέρβος έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο σκοράροντας οκτώ πόντους, αλλά δεν βγήκε από τα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα και μετέβη στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Όπως έγινε γνωστό, τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο…

Το κακό τρίτο δεκάλεπτο έδωσε στους Γάλλους το δικαίωμα να ελπίζουν για την έκπληξη, αλλά ο Μακίσικ έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός και μαζί με τον Λαρεντζάκη πρωταγωνίστησαν στο εκπληκτικό τρίλεπτο, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν σερί 15-0!

Μουστάφα Φαλ και όλοι τους…

Η Βιλερμπάν προσπάθησε να παίξει κοντά στο καλάθι και το πέτυχε στις δύο πρώτες φάσεις με το καλάθι του Γιουσούφα Φαλ και ένα τυχερό δίποντο του Καμπαρό, αλλά η συνέχεια ήταν «ερυθρόλευκη». Το 3-4 έγινε 17-4 με εννιά πόντους του Μουστάφα Φαλ, ο οποίος κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Γάλλος σέντερ πήγε στον πάγκο μετά από 8,5 λεπτά αγώνα έχοντας πετύχει τους μισούς πόντους της ομάδας του (20-9). Οι αλλαγές χάλασαν λίγο τον ρυθμό με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους στο +8 (20-12). 

Υπόθεση… πύργων

Χωρίς τον Μουστάφα Φαλ στο παρκέ, ο έτερος Φαλ του γηπέδου βρήκε περισσότερο χώρο για να δράσει. Αν και ο Ράιτ έβγαλε σημαντικές και δύσκολες άμυνες, κόβοντας στον αέρα τον Γάλλο σέντερ, ο τελευταίος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για το παιχνίδι της Βιλερμπάν, τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 10 πόντους, από τους οποίους οι οκτώ στο δεύτερο μισό. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός απειλήθηκε ιδιαίτερα από την αντίπαλό του. Όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους έξι (28-22) τα τρίποντα των Λαρεντζάκη και Γουόκαπ επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Ο Πετρούσεφ προσέφερε λύσεις επιθετικά στη δεύτερη περίοδο πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με οκτώ πόντους (3/3 δίπ. και 2/2 βολ.). Το δίποντο του Λοβέρν στο τελευταίο δευτερόλεπτο έστειλε τον Ολυμπιακό στην ανάπαυλα με το +8 (43-35). 

Μεταμορφωμένοι…

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν είχαν καλά τελειώματα επιθετικά, ενώ αμυντικά δεν έβγαζαν τη γνωστή σκληράδα που τους χαρακτηρίζει. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και όχι μόνο «ροκάνισαν» τη διαφορά, αλλά κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά (45-47) μετά το 3-4. Το 2-12 των πρώτων πέντε λεπτών έβαλε ξανά τη Βιλερμπάν στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις επιθετικά και συνέχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο μαρκάρισμα των Λοβέρν και Καμπαρό. Η αντίδραση δεν ήρθε και οι Γάλλοι μπήκαν στην τέταρτη περίοδο με το μικρότερο δυνατό προβάδισμα (54-55).

Πάτησε γκάζι ο Μακίσικ

Ο Λαρεντζάκης έβγαλε άμυνες, ο Πίτερς και ο Ράιτ σκόραραν δίνοντας αέρα τεσσάρων πόντων στους Πειραιώτες, όμως ούτε αυτήν τη φορά μπόρεσαν να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση και να ξεφύγουν. Ο Ντε Κολό τους «πλήγωσε» με δύο δύσκολα καλάθια και έκανε το 59-61. Το χειροκρότημα των φιλάθλων «ξύπνησε» τους παίκτες του Μπαρτζώκα, οι οποίοι πάτησαν γκάζι και… εξαφανίστηκαν μέσα σε δύο περίπου λεπτά. Με πρωταγωνιστές τους Μακίσικ και Λαρεντζάκη οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν σημαντικές άμυνες, «πυροβόλησαν» από την περιφέρεια και με σερί 15-0 μετέτρεψαν το 59-61 σε 74-61 δύο λεπτά πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο πεντάλεπτο πέτυχαν μόλις τρεις πόντους, με τον Μακίσικ να βάζει την υπογραφή του στη νίκη σκοράροντας δύο τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα (80-64).

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-35, 54-55, 80-64

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 5 (1), Γκος 2, Ράιτ 7, Κάαναν 5 (1), Λαρεντζάκης 9 (3), Φαλ 12 (2), Παπανικολάου 6, Πίτερς 17 (2), Πετρούσεφ 8, Μακίσικ 9 (3)

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Πιερίκ Πουπέ): Σκοτ 2, Λι 7 (1), Καουντί, Λοβέρν 10 (1), Καμπαρό 14, Τζάκσον 5 (1), Ντε Κολό 10 (1), Γιουσούφα Φαλ 10, Εντιαγέ 3 (1), Γιάκοβ 3


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.