Ζαλγκίρις-Βίρτους Μπολόνια 96-81: Κι όμως είναι ακόμα ζωντανή! (highlights)

Υπερπολύτιμη νίκη της Ζαλγκίρις με 96-81 απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια.

Σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, Ζαλγκίρις Κάουνας και Βίρτους Μπολόνια αναμετρήθηκαν στη “Ζαλγκίριο Αρένα” στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Euroleague. Σε ένα ωραίο παιχνίδι δύο πολύ σκληρών μονομάχων, οι γηπεδούχοι έδειξαν να το θέλουν λίγο παραπάνω κι επικράτησαν με 96-81 των Ιταλών.

Στο 12-18 ανέβηκε η Ζαλγκίρις, που συνεχίζει να κυνηγά τις λιγοστές τις ελπίδες για είσοδο στα play in. Σάμνερ και Έβανς οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι, πολλές βοήθειες από τους Γκιεντράιτις και Μπιρούτις. Στο 17-13 έπεσε η Βίρτους που υπέστη την τρίτη σερί ήττα και τέταρτη σε πέντε παιχνίδια και δείχνει να μπαίνει σε “μπελάδες”. Σενγκέλια και Λόμας οι καλύτεροι της ομάδας του Λούκας Μπάνκι (ο οποίος αποβλήθηκε από την αναμέτρηση), πολύτιμος στο πρώτο ημίχρονο ο Αμπάς. Άστοχος ο Μπελινέλι, βοήθησε μόνο στο πρώτο ημίχρονο ο Ντόμπριτς.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και μεγάλη ευστοχία, απόρροια της θέλησης και των δύο να κερδίσουν το παιχνίδι. Με τον Ντόμπριτς να μπαίνει “καυτός” πετυχαίνοντας τρία τρίποντα, η Βίρτους πήρε ένα προβάδισμα έξι πόντων (12-18). Η Ζαλγκίρις, όμως ισορρόπησε γρήγορα τη κατάσταση, με την πρώτη περίοδο να τελειώνει 22-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δύο τρίποντα του Ντίμσα έδωσαν στους Λιθουανούς διαφορά μεγαλύτερη ενός καλαθιού (28-24). Οι λύσεις που έψαχνε η Βίρτους βρέθηκαν από τον Αμπάς και τον Λόμας, οι οποίοι γύρισαν το σκορ κι έδωσαν στους Ιταλούς νέο προβάδισμα πέντε πόντων (39-44). Ένα απολαυστικό ημίχρονο στο Κάουνας θα τελειώσει με 43-49 μετά από πέντε σερί πόντους των φιλοξενούμενων.

Η Ζαλγκίρις θα βγει.. άλλη ομάδα από τα αποδυτήρια και θα κάνει σερί 15-1 στα πρώτα τέσσερα λεπτά, κάνοντας το σκορ 58-51. Ένα ξέσπασμα του Τόκο Σενγκέλια έφερε τους Ιταλούς και πάλι μπροστά (62-63), αλλά ο Σάμνερ φρόντισε να βάλει την Ζαλγκίρις σε θέση οδηγού στο τελευταίο δεκάλεπτο (67-63).

Στη τελευταία περίοδο οι “παλιοί” Λεκάβιτσιους και Ουλάνοβας φρόντισαν να “καθαρίσουν” την αναμέτρηση. Με σκληρή άμυνα και ευστοχία από μακριά, η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με καλάθι και φάουλ του Έβανς με 13 (84-71), με τον Λόμας να είναι απελπιστικά μόνος. Τα τελευταία λεπτά ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Λιθουανούς να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους και τους Ιταλούς ανήμπορους να αντιδράσουν.

Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 22-22, 43-49, 67-63, 96-81


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.