Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 71-65: «Ερυθρόλευκο» πλεονέκτημα! (highlights)

Προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην 29η αγωνιστική της Euroleague!

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα για την τετράδα! Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το μείον δέκα του πρώτου μέρους και κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 71-65! Έτσι τον «έπιασε» στο 18-11 κα τον προσπέρασε στη βαθμολογία, έπειτα το υπέρ του 2-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην κανονική διάρκεια. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο Μόουζες Ράιτ, ο οποίος άλλαξε την «ιστορία» του παιχνιδιού και οδήγησε την ομάδα του στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Αμερικανός έκανε ρεκόρ πόντων στην Euroleague με 19 και είχε κορυφαίο δείκτη αξιολόγησης με +22. Διψήφιος και ο Άλεκ Πίτερς με 11, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ έκανε… λίγο απ’ όλα με 4 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος! Από την άλλη πλευρά ο Ναν σταμάτησε στους 17, έχοντας όμως και 7 από τα 18 συνολικά λάθη του συνόλου του Εργκίν Αταμάν. «Διπλός» ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 11 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ άλλους τόσους σημείωσε και ο Λεσόρ.

Άμυνα και Ναν

Με την άμυνα να παίζει κυρίαρχο ρόλο άρχισε το ματς στο ΣΕΦ. Ο Μήτογλου σκόραρε το πρώτο καλάθι για τον Παναθηναϊκό και μετά για ένα… δίλεπτο, ακολούθησαν εξαιρετικές ενέργειες στην πίσω πλευρά του παρκέ. Ο Ολυμπιακός βρήκε το παρθενικό του καλάθι με τον Γουόκαπ στο τρίλεπτο και ισοφάρισε. Ακολούθως με ένα 5-0 σερί τους οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 7-2 (4’). Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τρίποντο του Κάνααν στο 9-7 (7’), πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ.  Ύστερα από αυτό ο Γκραντ ευστόχησε σε δύο βολές και εν συνεχεία ανέλαβε ο Ναν. Ο Αμερικανός σκόραρε δύο σερί τρίποντα και έστειλε τη διαφορά σε διψήφια τιμή, 17-7 (10’). Η εικόνα των παικτών του οδήγησε τον Μπαρτζώκα στο να σταματήσει το ματς με 51’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου, όμως δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, με το 17-7 να παραμένει ως τη λήξη της περιόδου…

Επιστροφή και… ισοπαλία στην ανάπαυλα με Ράιτ

Καλύτερος ήταν ο επιθετικός ρυθμός των δύο ομάδων, με τους Πειραιώτες να παίρνουν ενέργεια με την είσοδο του Ράιτ στην αναμέτρηση. Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός και υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος του Ολυμπιακού, στην επιστροφή του από διψήφια τιμή! Ο Αταμάν προσπάθησε να περιορίσει την αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων» στο 19-14 (12’), όμως παρά το τάιμ άουτ του, δεν μπόρεσε να σταματήσει τον… Μωϊσή! Εκείνος έφτασε στους 11 και ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων στο πρώτο μέρος σε 05:33 συμμετοχής του, καθώς πέρασε στον πάγκο με δύο φάουλ, τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα ως το τελευταίο λεπτό, 33-28, αλλά ένα 5-0 από Μπραζντέικις και Φαλ έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία στην ανάπαυλα…

«Ερυθρόλευκη» συνέχεια και «πράσινα» λάθη!

Με τον Πίτερς να σκοράρει μετά την επαναφορά του Γουόκαπ, ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο του προβάδισμα στο ματς και έδωσε συνέχεια στο σερί του από το πρώτο μέρος! Αυτό έφτασε στο 11-0, με τον Αμερικανό και τον Φαλ να σκοράρουν και να φτάνουν στο 39-33 (14’). Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άρεσε στον Αταμάν, ο οποίος πήρε τάιμ άουτ, βλέποντας τους παίκτες του να μην σκοράρουν στην τρίτη περίοδο. Εν τέλει το πέτυχαν ύστερα από αυτό με το απίθανο alley-oop των Ναν-Λεσόρ, σταματώντας και το σερί των αντιπάλων τους. Όμως, τα διαδοχικά τρίποντα των Πίτερς και Παπανικολάου έστειλαν τη διαφορά στους 10, 45-35 (26’). Μία βολή του Γκριγκόνις την έριξαν στους εννιά, πριν ο Γκος σκοράρει με δίποντο και την στείλει στη μεγαλύτερη «ερυθρόλευκη» τιμή της, 47-36 (27’). Ο Λεσόρ ήταν ο μόνος που… έβρισκε στόχο εντός παιδιάς και μείωσε σε 47-38 (28’), για τους τέσσερις από τους πέντε «πράσινους» πόντους. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλά λάθη, φτάνοντας τα έξι στην περίοδο και τα 14 συνολικά, αλλά με το… τετράποντο του Ναν πήραν «ανάσα», με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 48-42.

Άντεξε την αντεπίθεση του… Ναν και κέρδισε ο Ολυμπιακός

Ο Ναν ήταν «καυτός» μετά το τρίποντο και φάουλ του, σκοράροντας ακόμη πέντε, για το δικό του 9-0, μειώνοντας σε 48-47 (31’)! Ο Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμά του παρά την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και ο ΜακΚίσικ την επανέφερε στους πέντε με δικό του κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό για το 54-49 (34’). Ο Σλούκας πήρε την ομάδα πάνω του και με γκολ-φάουλ μείωσε σε 55-52, πριν ο Ράιτ κάνει το κάρφωμα του αγώνα μπροστά στον Λεσόρ για το 57-52 (35’). Ο Αμερικανός ήταν ασταμάτητος με τον Ναν να φτάνει στο ενδιάμεσο τους 17, αλλά και τα 7 λάθη! Η ασίστ του Σλούκα στο τρίποντο του Μήτογλου έφερε το ματς στο 61-59, με τον Ράιτ να καρφώνει σε άλλη μία φάση για το 63-59 (38’)! Ο ίδιος έχασε τις βολές που κέρδισε από τον Λεσόρ, αλλά ο Γκος ήταν εύστοχος στις δικές του με 55.2” για το 65-59 της ομάδας του! Η μία του Μήτογλου και τα εκατέρωθεν καλάθια των Ράιτ-Λεσόρ έκαναν το ματς 67-62, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη εντέλει, 71-65.

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 33-33, 48-42, 71-65

Η στατιστική της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.