Βαλένθια-Ολυμπιακός 65-78: «Δάγκωσε» τις «νυχτερίδες» (highlights)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βαλένθια και κάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα, αποκτώντας έτσι το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έδειξαν… επιθετική διάθεση, αλλά στις άλλες δύο περιόδους φανέρωσαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, αλλά σε αυτόν τον τομέα βγήκε κερδισμένος ο Ολυμπιακός. 

Ο Γουόκαπ «κλείδωσε» τον Τζόουνς και κατέστρεψε τη δημιουργία των γηπεδούχων. Παράλληλα, είχε πολλές λύσεις επιθετικά και έφτασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Το ίδιο είχε πετύχει και στο πρώτο μέρος, αλλά αυτήν τη φορά τη διατήρησε και πέτυχε τη νίκη που τον βάζει στην εξάδα και τον στέλνει κοντά στην τετράδα.

Ο Φαλ επέστρεψε στους αγώνες, αλλά ο Ράιτ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και μία τάπα!

Εμπόδιο τα λάθη

Με τρίποντα ξεκίνησαν οι δύο ομάδες τον αγώνα, αλλά στη συνέχεια προσπάθησαν να «χτυπήσουν» κοντά στο καλάθι. Η δύναμη και η άμυνα ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα τα λάθη να είναι πολλά. Η Βαλένθια πραγματοποίησε τέσσερα κλεψίματα, σκοράροντας εύκολους πόντους, μην επιτρέποντας έτσι στους «ερυθρόλευκους» να ξεφύγουν στο σκορ. Το 4-0 σερί στα τελευταία 44’’ έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου (17-19). 

Ξέφυγε, αλλά δεν το κράτησε

Ο Γιόβιτς αποτέλεσε το… κακό σπυρί για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Ο άσος της Βαλένθια έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού μετά από δύο λεπτά (23-22), ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν. Παπανικολάου και Γκος οδήγησαν τους φιλοξενούμενους σε σερί 12-0 και στο +11 (23-34). Οι «νυχτερίδες» δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και επανήλθαν γρήγορα στο σκορ.

Αρχικά πραγματοποίησαν σερί 5-0 (28-34), ενώ έφτασαν τη διαφορά στον πόντο με λιγότερο από 120 δευτερόλεπτα να απομένουν μέχρι την ανάπαυλα. Ακολούθησαν δύο σερί καλάθια του Πετρούσεφ για το 35-40, αλλά και πάλι η Βαλένθια πλησίασε στην ελάχιστη δυνατή διαφορά (39-40). 

Ο Γουόκαπ «κλείδωσε» τον Τζόουνς και ο Κάαναν «ξεκλείδωσε» την άμυνα

Αν και οι γηπεδούχοι πέτυχαν το πρώτο καλάθι του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η αστοχία και η καλή άμυνα της ελληνικής ομάδας, δημιούργησε εκνευρισμό στον Μουμπρό και τους παίκτες τους. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαιναν από νωρίς στις βολές πετυχαίνοντας εύκολους πόντους. Ο Γουόκαπ είχε περάσει… χειροπέδες στον Τζόουνς, ο οποίος είχε μείνει στις 6 ασίστ του πρώτου μέρους. Χωρίς δημιουργία στο παιχνίδι της η Βαλένθια και σε συνδυασμό με την άνοδο του Κάαναν η διαφορά συνεχώς διευρυνόταν. Ο Αμερικανός ήταν άστοχος από μακριά, αλλά από κοντά έκανε τη ζημιά στους Ισπανούς και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου ο Ολυμπιακός να κλείσει το 3οδεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (48-60).

Κράτησε τη διαφορά και κοιτάζει τετράδα

Η Βαλένθια προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ένταση στην άμυνα δεν έφερε εκνευρισμό και δεν χάλασε το μυαλό των παικτών του Μπαρτζώκα. Ο Μακίσικ και ο Κάαναν στη συνέχεια πέτυχαν τους πόντους που χρειάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» για να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι άστοχες από μακρινή απόσταση, χωρίς αυτό να στοιχίσει στον Ολυμπιακό. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κράτησαν στους 26 πόντους τις «νυχτερίδες» στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν εύκολα στην επικράτηση με 78-65. 

Τα στατιστικά του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.