Παρτίζαν-Μπάγερν 78-79: Την… ξέρανε ο Φρανσίσκο (highlights)

Σε ένα ματς-θρίλερ στην «Stark Arena», η Μπάγερν πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στη Παρτίζαν (78-79) και παρέμεινε για τα καλά μέσα στη μάχη της εισόδου στα play-in της Euroleague.

Παρτίζαν και Μπάγερν Μονάχου τέθηκαν αντιμέτωπες στην «Stark Arena», για λογαριασμό της 26ης αγωνιστικής της Euroleague.  

Σε ένα παιχνίδι για… γερά νεύρα η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, άγγιξε τη νίκη αφού προηγήθηκε με τέσσερεις πόντους λιγότερο από ένα λεπτό πριν τη λήξη του, όμως λογάριαζε χωρίς τον Φρανσίσκο, ο οποίος με τρίποντο 0.8 δέκατα πριν το τέλος, έδωσε τη μεγάλη νίκη στη Μπάγερν που την ανεβάζει στο 11-15 μετά από 16 αγώνες.

Από την άλλη, η Παρτίζαν υποχώρησε στο 12-14 και έπεσε εκτός δεκάδας στην βαθμολογία.

Παιχνίδι με καλό ρυθμό και… πρωταγωνιστές τις δύο επιθέσεις 

Αρκετά καλός ήταν ο ρυθμός στην πρώτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να έχουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς. Η Μπάγερν διατηρούσε από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος του εναρκτήριου δεκαλέπτου, που τελείωσε 26-23 υπέρ της. 

Έσφιξε την άμυνά της και πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια η Παρτίζαν 

Με ένα γρήγορο επιμέρους σερί 4-0 η ομάδα του Πάμπλο Λάσο πήρε προβάδισμα επτά πόντων μέσα στη Σερβία, 8 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Τότε, ήταν το σημείο που η Παρτίζαν ανέβασε ρυθμούς. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βελτίωσαν αισθητά την αμυντική τους λειτουργία, δέχθηκαν μόλις 11 πόντους στα τελευταία, περίπου, οχτώ λεπτά του πρώτου μέρους και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 45-41. 

Τέσσερεις παίκτες τελείωσαν το πρώτο μέρος ως… διψήφιοι. Για την Παρτίζαν 12 πόντους είχε ο Καμίνσκι και 10 ο Πάντερ, ενώ για τη Μπάγερν 11 είχε ο Μπράνκοβιτς και 10 ο Κάρσεν Έντουαρντς

Οι δύο ομάδες έκλεισαν το πρώτο μέρος σουτάροντας με ποσοστό 47% πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων, ενώ η καθεμία είχε μόλις από δύο λάθη για δέκα ασίστ. 

Ήλεγξε το παιχνίδι η Παρτίζαν, έβγαλε αντίδραση η Μπάγερν  

Η Παρτίζαν εκμεταλλεύτηκε τη φόρα που είχε από το πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να διαχειριστεί και να διευρύνει παράλληλα το υπέρ της προβάδισμα και έφτασε στο σημείο να οδηγεί το παιχνίδι με εννέα πόντους (63-54) κάτι λιγότερο από δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η Μπάγερν δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και με ένα δικό της σερί πέντε αναπάντητων πόντων, μείωσε στους τέσσερεις (63-59) και έδωσε το έναυσμα για ένα φινάλε-θρίλερ. 

Παιχνίδι με… άρωμα playoffs 

Η τελευταία περίοδος χαρακτηρίστηκε από σκληρές άμυνες και μεγάλα σουτ. Η Παρτίζαν είχε ένα μικρό προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκειά της, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να το διευρύνει και έδωσε την ευκαιρία στη Μπάγερν να παραμέινει ζωντανή στο ματς. 

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τέσσερεις πόντους κάτι λιγότερο από ένα λεπτό πριν τη λήξη (78-74), όμως στο τέλος δεν ήταν αυτοί που πανηγύρισαν. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο με ένα τρίποντο-μαχαιριά στις καρδιές των Σέρβων φιλάθλων, οχτώ δέκατα πριν το τέλος, έγραψε το 78-79 και χάρισε μια μοναδική νίκη στην ομάδα του που την κρατάει μέσα στη μάχη των play-in. 

Στο 11-15 πλέον οι Γερμανοί, στο 12-14 οι Σέρβοι, οι οποίοι βρίσκονται πλέον εκτός της προνομιούχου δεκάδας. 

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν σαφώς ο Φρανσίσκο, ο οποίος πέρα από το τρίποντο της νίκης σημείωσε 20 πόντους. Στους διακριθέντες για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Πάντερ με 22 πόντους 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. 

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 22-15, 18-18, 15-20.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.