Μονακό – Παρτίζαν 85-70: Οι Μονεγάσκοι προελαύνουν, ο Τζέιμς έγραψε ιστορία (highlights)

Με τον Μάικ Τζέιμς να φτάνει τον Νάντο Ντε Κολό στην 2η θέση των σκόρερς της Ευρωλίγκας, η Μονακό "έπνιξε" με την άμυνα της την Παρτίζαν και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της.

Τριάντα λεπτά άντεξε, μαχόμενη με νύχια και με δόντια η Παρτίζαν απέναντι στην αθλητικότητα της Μονακό εώς ότου παραδοθεί στην τελευταία περίοδο. Σε ένα παιχνίδι που θύμιζε πλέι-οφ σε μαχητικότητα και ένταση οι Μονεγάσκοι ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα δυνατά τους σημεία: πήραν 10 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ (17-7), έκαναν 10 λιγότερα λάθη (6-16) και παρότι σούταραν μόλις 6/21 τρίποντα πήραν μια κρυστάλλινη νίκη, την τρίτη συνεχόμενη τους στην Ευρωλίγκα.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν – ποιος άλλος; – ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος με 19 πόντους έφτασε στους 4.383 και ισοβάθμησε με τον Νάντο Ντε Κολό στην 2η θέση της σχετικής λίστας των σκόρερς όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός συνδύασε την εμφάνιση του με ένα παρανοϊκό τρίποντο και φάουλ που πρακτικά τελείωσε το παιχνίδι στο 72-61, αλλά και 7 ασίστ και 9 κερδισμένα φάουλ. Ο Τζέιμς πάντως πήρε σημαντικές βοήθειες από πολλούς συμπαίκτες του: ο Ζαϊτέ είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Οκόμπο 13 και οι Μπλόσομγκέιμ-Λόιντ από 9.

Στην απέναντι πλευρά πάλευε μόνος του ο συγκινητικός Πάντερ που για 30 λεπτά έβαλε όλα τα… κρεμασμένα, είχε βοήθειες από τον Καμίνσκι (17π, 3/4 τρίποντα), όμως όταν για την Παρτίζαν στέρεψε η κάνουλα των τριπόντων (0/6 στην 4η περίοδο), “πέταξε” και το ματς, αφού ο φορμαρισμένος Ντόζιερ έπεσε σε… μαύρη τρύπα (0π, 2ας, 4 λάθη, 4 φάουλ) και ο Νάναλι χάθηκε στην αντίπαλη πίεση.

Κάπως έτσι η Μονακό έφτασε το 14-10 και “βλέπει” 4άδα, ενώ η Παρτίζαν έπεσε στο 12-12 χάνοντας για 10η φορά μακριά από το Βελιγράδι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.