Ερυθρός Αστέρας-Μπασκόνια 90-91: “Καυτή” έδρα, ακόμη πιο “καυτός” ο Χάουαρντ (highlights)

Με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 32 πόντους, εκ των οποίων οι 26 στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέστρεψε στο Βελιγράδι ως αντίπαλος και πλήγωσε την τέως ομάδα του.

Η Μπασκόνια είχε νικήσει στο όριο στον πρώτο γύρο τον Ερυθρό Αστέρα, το ίδιο έκανε και στον δεύτερο, επικρατώντας με 91-90 στο Βελιγράδι για την 22η αγωνιστική της Euroleague, φτάνοντας στο 12-10, ενώ οι Σέρβοι είναι στο 9-13.

Επιθετικό κονσέρτο

Παρά την απουσία των Τεοντόσιτς, Νέντοβιτς, Τόπιτς η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε εξαιρετικά ποσοστά τόσο στο δίποντο όσο και στο τρίποντο, έχοντας διαφορά 10 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο και 12 στο δεύτερο για να πάει τελικά στο ημίχρονο με προίκα το 52-43. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε 13/17 δίποντα και 8/15 τρίποντα (6/9 στο πρώτο δεκάλεπτο) με τον Ντος Σάντος να έχει 10 πόντους (όλους στην πρώτη περίοδο) και τον Τζαβόντε Σμαρτ να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του. Μοναδικό θετικό στοιχείο για τους Βάσκους τα 9 επιθετικά ριμπάουντ που τους έδωσαν δεύτερες επιθέσεις, που εκμεταλλεύτηκαν κυρίως με τρίποντα (9/18) με τους Μονέκε και Ρογκαβόπουλο να κρατούν όρθια την ομάδα τους.

Χάουαρντ in the zone!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ιβάνοβιτς βελτίωσε την άμυνά της, αλλά η αντεπίθεση στηρίχθηκε στον εκρηκτικό Μάρκους Χάουαρντ που πέτυχε 26 πόντους στην 3η και την 4η περίοδο οδηγώντας μαζί με τον Μονέκε τους Βάσκους στην πολύτιμη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τη διαφορά στους 11 πόντους (63-74 στο 32′), η αφύπνιση του Ντος Σάντος και οι άμυνες του Λάζιτς έφεραν την ομάδα του Σφαιρόπουλου στο -1, αλλά στο τέλος δύο καλάθια του Χάουαρντ κι ένα επιθετικό ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά.

Από τους νικητές ο Χάουαρντ είχε 32 πόντους, ο Μονέκε έκανε double double με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Μαρίνκοβιτς είχε 18, ο Ρογκαβόπουλος είχε 8 πόντους. 

Για τον Ερυθρό Αστέρα ο Ντος Σάντος είχε 26 πόντους κάνοντας career high στη Euroleague, 13 είχε ο Γκέντραϊτις απέναντι στην παλιά ομάδα του, 11 είχε στο ντεμπούτο ο Σμαρτ. 

Δείτε εδώ το φύλλο της στατιστικής του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.