Μακάμπι-Μονακό 93-83: Σταθερά στην τετράδα οι Ισραηλινοί (highlights)

Με την 4η νίκη της στα 5 τελευταία παιχνίδια η ομάδα του Κάτας σταθεροποίησε την παρουσία της στην πρώτη τετράδα, νικώντας στο Βελιγράδι την παρέα του Τζέιμς για την 18η αγωνιστική της Euroleague.

Η Μακάμπι επιβεβαίωσε πως παρά τις αντιξοότητες παραμένει ανταγωνιστική νικώντας και την Μονακό για να στρογγυλοκαθίσει με το τέλος της βραδιάς στην 4η θέση της Euroleague.

Νωθρή Μονακό, απολαυστικός Κόλσον

Οι Μονεγάσκοι, που είχαν παρασύρει τη Μακάμπι στον αγώνα του πρώτου γύρου (107-79) ήταν αρκετά αναιμικοί εξ αρχής της αναμέτρησης και στις δύο πλευρές του παρκέ, με την ομάδα του Κάτας να το εκμεταλλεύεται άριστα. Με άξονα τον Μπλατ και τον Σόρκιν έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (22-12) και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον ασταμάτητο Κόλσον (είχε 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο) να στέλνει τη διαφορά στο +18 (46-28) δύο λεπτά για το τέλος της δεύτερης περιόδου. Τα πρώτα καλάθια του άσφαιρου μέχρι εκείνο το σημείο Τζέιμς ψαλίδισαν τη διαφορά, αλλά ένα τρίποντο του Μπράουν διαμόρφωσε το 49-35 ως σκορ ημιχρόνου. Η Μακάμπι είχε 10 ριμπάουντ περισσότερα (24-14) ενώ η Μονακό υπέπεσε σε 7 λάθη.

H αντίδραση δεν ήταν αρκετή

Με τον Τζαϊτέ να έρχεται από τον πάγκο και να βοηθάει στο αμυντικό κομμάτι η Μονακό μείωσε στους 4 πόντους, με τον Τζέιμς να παίρνει τα ηνία στην επίθεση, αλλά ουδείς υπολόγιζε στον Μένκο. Ο Ισραηλινός είχε 3/3 τρίποντα και χάρη σε εκείνον η ομάδα του Κάτας πήγε στην 4η περίοδο με προίκα το +10, 64-54. Και στην τελευταία περίοδο ο Τζέιμς προσπάθησε να φέρει κοντά την ομάδα του, όμως η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετή, για να έρθει φυσιολογικά το τελικό 93-83.

Ο Κόλσον είχε την καλύτερη βραδιά του στην τρέχουσα σεζόν με 27 πόντους και 34 στην αξιολόγηση, Μπράουν και Μπόλντγουιν είχαν από 12 πόντους.

Για τους ηττημένους ο Τζέιμς είχε 27 πόντους και 7 ασίστ, ο Ντιάλο προσέθεσε 20 πόντους, 11 είχε ο Οκόμπο.

Δείτε εδώ το φύλλο της στατιστικής του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.