Μακσβίτις: «Το τάιμινγκ της μεταγραφής Μπραζντέικις μας πόνεσε» (video)

Part B, της συνέντευξης του κόουτς της Ζάλγκιρις Κάουνας, Κάζις Μακσβίτις στην κάμερα των καναλιών Novasports και τον Θάνο Σολούκο, με αναφορά στο περιβόητο κερδισμένο παιχνίδι της Εθνικής Λιθουανίας επί των ΗΠΑ, αλλά και στον Ίγκνας Μπραζντέικις.

Δείτε ΕΔΩ το Part A της συνέντευξης του Κάζις Μακσβίτις

Για τη μεγάλη νίκη επί των ΗΠΑ στο FIBA World Cup, που τελικά έφερε την Λιθουανία πάνω στην Σερβία στα προημιτελικά:

«Στην Λιθουανία είχαμε την ίδια άποψη, ότι θα ήταν ίσως καλύτερα να είχαμε χάσει από τις ΗΠΑ, για να επιλέξουμε να παίξουμε με την Ιταλία. Πριν από αυτό το ματς είχαμε κερδίσει δυνατές ομάδες, όπως το Μαυροβούνιο, η Ελλάδα και μετά κερδίσαμε τις ΗΠΑ και γεμίσαμε αυτοπεποίθηση, αλλά η Σερβία ήταν πρωτίστως πολύ δυνατή για εμάς. Δευτερευόντως, χάσαμε πολύ ενέργεια και αδειάσαμε ψυχολογικά μετά τη νίκη επί των ΗΠΑ. Δεν μπορέσαμε να είμαστε έτοιμοι στο επόμενο ματς. Νομίζω ότι αυτή η νίκη μας βοήθησε αρκετά εκείνη τη στιγμή, με τη δόξα, αλλά για τα πλέι-οφ νομίζω όχι. Δεν μιλάω να χάναμε επίτηδες, αλλά  δεν καταφέραμε να συνέλθουμε κυρίως ψυχολογικά, οπότε χάσαμε το επόμενο ματς. Σαν προπονητής είναι πολύ δύσκολο να πεις στους παίκτες σου να χάσουν το ματς, μετά νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου, με τις άλλες ομάδες, ότι κλέβεις και νομίζω ότι κάναμε τα πάντα σωστά. Γιατί πήγαμε να κερδίσουμε, δεν επιλέξαμε αντίπαλο, ίσως να μας κόστισε στον προημιτελικό αλλά αυτοί είμαστε.»

Για το βεβαρημένο πρόγραμμα με τα αλλεπάλληλα ματς για τους παίκτες:

«Το πρόγραμμα είναι πολύ βεβαρημένο για τους παίκτες. Για παράδειγμα οι παίκτες μας πέρσι στην Ζάλγκιρις, που άρχισαν την προετοιμασία από την αρχή, έπαιξαν 93 παιχνίδια συνολικά, μαζί με τα φιλικά και τα πλέι-οφ. Και μετά είχαν να πάνε στην Εθνική τους, έπαιξαν και εκεί φιλικά και επίσημα, οπότε πάνω από 100 παιχνίδια μέσα σε έναν χρόνο! Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλο το φόρτο για τους παίκτες. Πρέπει να προφυλάξουμε λίγο τους παίκτες και να βρούμε μία λύση για ένα καλύτερο μπασκετικό καλεντάρι. Δεν έχουμε ακόμη τις εγκαταστάσεις του NBA ή τις δυνατότητες του NBA για την ανάρρωση των παικτών, τις πτήσεις με τσάρτερ και όλα αυτά. Οπότε πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο ζήτημα και πρέπει να σκεφτούμε κάποιες αλλαγές.»

Για την απόφαση του Μπραζντέικις τον Σεπτέμβριο να φύγει από την Ζάλγκιρις:

«Δεν είμαι ένας νεαρός κόουτς. Πρώτα από όλα τον ρώτησα, γιατί έχουμε καλή σχέση με τον Ίγκι, ήμουν ο προπονητής που τον έφερε στην Εθνική και μετά στην Ζάλγκιρις. Αλλά ο Ίγκι μου είπε ότι θέλει να δοκιμάσει σε μία νέα ομάδα, μεγαλύτερη ομάδα, με ένα μεγαλύτερο φυσικά συμβόλαιο. Οπότε ένα θέλει ένας παίκτης να φύγει, δεν γίνεται να τον κρατήσουμε, γιατί θα νιώθει άσχημα με την ομάδα ή τον κόουτς. Είμαι από τη μία πλευρά πολύ χαρούμενος που πήρε αυτό το συμβόλαιο αλλά από την άλλη πλευρά το τάιμινγκ της μεταγραφής ήταν πολύ κακό για μας. Αρχή της Euroleague και μας λείπει το στυλ παίκτη του Ίγκι.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.