Παναθηναϊκός – Άλμπα 84-88: Πικρή ήττα με την ευχή του χρόνου να ισχύσει ο… νόμος του ΟΑΚΑ (hls)

Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Άλμπα και το μυαλό του ήδη... ταξιδεύει στην επόμενη σεζόν όπου θέλει τα πάντα να είναι αλλιώς.

Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Άλμπα Βερολίνου με 84-88 σε ένα άκρως ενδιαφέρον ματς. Κορυφαίοι οι Μπέικον, Παπαγιάννης και Γκριγκόνις για την ελληνική ομάδα, ένα ακόμη ματς έμεινε για την λήξη της φετινής παρουσίας του τριφυλλιού στην Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Άλμπα Βερολίνου για την 33η αγωνιστική της Euroleague σε ένα ματς αδιάφορο βαθμολογικά αλλά με πολύ έντονο συμβόλισμο. Αυτό ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι των πράσινων στο ΟΑΚΑ της… παλιάς εποχής. Από την ερχόμενη σεζόν η ”Altion Arena” βάφεται καταπράσινηκαι οι γηπεδούχοι ήθελαν να πουν αντίο με νίκη στον κόσμο τους. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν κατ’ευχήν.

Ο παλιός κακός Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με vibes του… παλιού κακού του εαυτού που θέλει να ξορκίσει. Προηγήθηκε με 2-0 και τρώγοντας σερί 10-0 βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς. Φαινόμενο που τον έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα φέτος. Με δικό του σερί 7-0 έφτασε σε απόσταση καλαθιού όμως οι Γερμανοί είχαν απάντηση και έκλεισαν την περίοδο προπορευόμενοι με 25-17. Τα ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο ήταν 8 του Παναθηναϊκού έναντι 12 της ‘Αλμπα.

Η περίοδος των βολών

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η περίοδος των βολών». Οι πράσινοι σημάδεψαν τα τρωτά σημεία της γερμανικής άμυνας και κατόρθωσαν από νωρίς να πάνε στην γραμμή της φιλανθρωπίας. Χαρακτηριστικό ότι πριν την λήξη του πρώτου μισού του δεκαλέπτου η Άλμπα είχε κάνει 8 (!) φάουλ. Ο Γκριγκόνις έφτασε εύκολα διψήφιο αριθμό πόντων όμως οι Γερμανοί δεν αποδείχθηκαν απλή υπόθεση έφυγαν για τα αποδυτήρια με το υπέρ του 49-42.

Ο Σερέλης είχε… άσο στο μανίκι!

Η επόμενη περίοδος είχε one man show στο ΟΑΚΑ με τον Ντουέιν Μπέικον να βγαίνει από την ναφθαλίνη του πρώτου ημιχρόνου και να κάνει προσωπική υπόθεση την ανατροπή. Ο Αμερικανός αστέρας πέτυχε τους 13 από τους 26 πόντους του Παναθηναϊκού με το δεκάλεπτο να κλείνει με 68-66 και το τριφύλλι να έχει προβάδισμα. Μαζί του βγήκε στην επιφάνεια και ο αρνητικός, στο πρώτο μισό, Πάρις Λι που συνέβαλε καθοριστικά. Η άμυνα στάθηκε πολύ καλά με τους Γερμανούς να πετυχαίνουν 17 πόντους.

Είπε ”αντίο” με πικρή ήττα

Το τελευταίο δεκάλεπτο παραλίγο να είχε την υπογραφή ενός παίκτη που έχει δεινοπαθήσει την φετινή σεζόν και ο οποίος έχει βελτιωθεί αισθητά επί θητείας Χρήστου Σερέλη. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Παπαγιάννη που βγήκε μπροστά και βοήθησε την ομάδα του. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο λεπτό του ματς, εκεί όπου η Άλμπα έκανε την ανατροπή και τελικά πήρε την νίκη με 84-88.

Δεκάλεπτα: 17-25, 42-49, 68-66, 84-88


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.