Ερυθρός Αστέρας – Μπασκόνια 74-63: Νίκησε και ελπίζει για οκτάδα (hls)

Ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στα playoffs της EuroLeague διατήρησε ο Ερυθρός Αστέρας, καθώς επικράτησε 74-63 της Μπασκόνια στο Βελιγράδι, τέσσερις "στροφές" πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, παρά το πολύ καλό ξεκίνημα της Μπασκόνια στο παιχνίδι. Οι Βάσκοι σουτάροντας με πολύ καλά ποσοστά, κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, την ώρα που ο Ερυθρός Αστέρας ήταν τρομερά νωθρός αμυντικά και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι 26-21. Μάλιστα, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η διαφορά έγινε γρήγορα διψήφια (23-33) και κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση του Αστέρα. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς αποφάσισαν να παίξουν άμυνα και παρουσίασαν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο παρκέ. Με τρομερή πίεση στη μπάλα, οδήγησαν τον αντίπαλο σε διαδοχικά λάθη και κακές επιλογές, ενώ ταυτόχρονα με μπροστάρη στην επίθεση τον Μπέντιλ όχι μόνο «ροκάνισαν» την διαφορά (32-35), αλλά κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι (39-38).

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Με «όπλο» την πιεστική άμυνα, κράτησαν πολύ χαμηλά τον αντίπαλο και σταδιακά εδραίωσαν την υπεροχή τους (57-49). Η Μπασκόνια προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα στην τέταρτη περίοδο, όμως η αλήθεια είναι πως ουδέποτε κατάφερε να βρει επιθετικό ρυθμό και μοιραία δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλο. Ο Τόμπσον σε κάποιες στιγμές προσπαθούσε μόνος του απέναντι σε όλη την άμυνα του Αστέρα, όμως δεν ήταν αρκετό, με τους Σέρβους να φτάνουν στη νίκη με 74-63.

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 39-38, 57-49, 74-63.

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.