Παναθηναϊκός: Η βελτίωση είναι το κίνητρό του

Ο Χρήστος Καούρης γράφει από τη γαλλική Ριβιέρα.

Ο Παναθηναϊκός αναζητεί κίνητρα σε αυτό το τελευταίο κομμάτι των αγώνων του στην Ευρωλίγκα, μιας και η διεκδίκηση έστω μιας θέσης στα πλέι-οφ έχει από καιρό αποδειχθεί ανέφικτος στόχος. Οι πράσινοι μετρούν πέντε σερί ήττες στη διοργάνωση, όμως με εξαίρεση την ήττα με κάτω τα χέρια στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια αποδείχτηκαν ανταγωνιστικοί μεν, ηττημένοι δε.

Η αλλαγή προπονητή έφερε τον άνεμο ανανέωσης που συνήθως φέρνει, όμως οι πολλές απουσίες δεν αφήνουν τον Χρήστο Σερέλη να έχει στα χέρια του ένα ρόστερ που ελπίζει να βελτιώσει: με τους Γκουντάιτις και Αγραβάνη εκτός οι διαθέσιμοι ψηλοί είναι μόλις τρεις (Γουίλιαμς, Παπαγιάννης, Μαντζούκας), πράγμα που οδηγεί τον Έλληνα προπονητή σε αλχημείες. Απέναντι στην δεύτερη καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης στο επιθετικό ριμπάουντ, τη Μονακό (12.1), οι ελλείψεις αυτές θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο.

Μετά την ενθαρρυντική εμφάνιση του Μάριους Γκριγκόνις κόντρα στην Εφές, ο στόχος του τεχνικού επιτελείου δεν μπορεί παρά να είναι η αγωνιστική ανάταση του Ντουέιν Μπέικον. Ο Αμερικανός μετρά μόλις 10.8 πόντους με 31% ευστοχία εντός πεδιάς στα τελευταία 5 παιχνίδια, με το ποσοστό του στα τρίποντα να είναι απογοητευτικό (6/27, 22%). Πέρα όμως από τα νούμερα, είναι η εικόνα απογοήτευσης και παραίτησης του Μπέικον αυτή που χτυπά καμπανάκια στο τριφύλλι, αφού από αυτόν περιμένει και δικαίως να είναι η αιχμή του δόρατος. Την ίδια στιγμή ο Ματ Τόμας συνεχίζει να πετά τη σκουριά από πάνω του: 8.7 πόντοι με 5/16 τρίποντα στα πρώτα του τρία παιχνίδια μαζί με 1.7 κλεψίματα.

Η λογική λέει πως ο Παναθηναϊκός θα κλείσει σε κυνικό βαθμό την άμυνα του απέναντι σε μια κακή ομάδα στο σουτ τριών πόντων (32.2%, 17η), σε μια προσπάθεια να αντέξει τόσο τις δικές του απουσίες όσο και την ικανότητα των αντιπάλων στο επιθετικό ριμπάουντ (12.1, 2η). Χωρίς τον Γουόλτερς, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα, ο παλιός κάτοικος Μονακό Πάρις Λι θα κάνει άλλη μία διπλοβάρδια προσπαθώντας να αποφύγει τα λάθη που θα οδηγήσουν τους Τζέιμς και σία στο αγαπημένο τους ανοιχτό γήπεδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.