Άλμπα Β.-Ολυμπιακός 60-93: Πέρασε “αέρα” από το Βερολίνο (hls)

Υπό τη μαεστρική καθοδήγηση των Βεζένκοφ-Παπανικολάου οι "Ερυθρόλευκοι" δεν επέτρεψαν δευτερόλεπτο αμφισβήτησης από τους Βερολινέζους διευρύνοντας το νικηφόρο σερί στους έξι αγώνες, όντας στην κορυφή της Euroleague!

Παρουσία – περίπου – πεντακόσιων φίλων του Ολυμπιακού στις κερκίδες της “Mercedes Benz Arena” το παιχνίδι άρχισε με ενός λεπτού σιγή για τα χιλιάδες θύματα του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Δείτε τα highlights του αγώνα ΕΔΩ

Το ξεκίνημα ήταν λίγο περίεργο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καθώς μέσα στο πρώτο δίλεπτο είδε τους δύο από τους τρεις σέντερ του να χρεώνονται με δύο φάουλ έκαστος! Παρόλα αυτά δεν πανικοβλήθηκε βλέποντας αρχικά τον Φαλ και στη συνέχεια τον Μπλακ να πηγαίνουν στον πάγκο δίνοντας τη θέση τους στον Μπόλομπόι. Το πλάνο παρέμεινε ως είχε και ξεκινώντας από την υποδειγματική άμυνα και με την αρωγή της εκτελεστικής δεινότητας του χαρισματικού Βεζένκοφ και του απίθανου Παπανικολάου με ατελείωτα αποθέματα ενέργειας και στις δύο ρακέτες, αργά αλλά σταθερά άρχισε να χτίζει διαφορά κάνοντας το 13-28 να μοιάζει απολύτως φυσιολογικό με τον Βεζένκοφ να έχει όσους πόντους όλη η γερμανική ομάδα μαζί!

Στο ίδιο τέμπο

Η καλορυθμισμένη μηχανή των «Ερυθρόλευκων» συνέχισε να λειτουργεί άψογα και στη συνέχεια παρά τις σημαντικότατες απουσίες των τραυματιών Σλούκα-Πίτερς. Η αμυντική μέγγενη συνέχισε να σφίγγει προκαλώντας ασφυξία στην ομάδα του Ίζραελ Ερνάντεθ και αν δεν υπήρχαν είτε ο Παπανικολάου είτε ο Γουόκαπ να κλέψουν τότε σίγουρα κάποιος από τους υπόλοιπους περίμενε το αμυντικό ριμπάουντ για να ξεκινήσει την επόμενη επίθεση. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο εξαιρετικό τέμπο που είχε εξ αρχής για τα πρώτα πέντα λεπτά της 2ης περιόδου φτάνοντας τη διαφορά στους 20π. με καλάθι του Λαρεντζάκη στο 16’ για το 21-41!

Ωστόσο η απόσυρση των Γουόκαπ-Παπανικολάου στον πάγκο χαμήλωσε κατά τί την ένταση στην άμυνα, ευκαιρία που οι γηπεδούχοι δεν άφησαν να πάει χαμένη. Χτυπώντας στη γρήγορη μετάβαση από ρακέτα σε ρακέτα και με δύο τρίποντα του Ολίντε μείωσαν αρχικά στους 14 και λίγο μετά στους 11 προκαλώντας την … έκρηξη του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι Γερμανοί προσαρμόστηκαν στο pic‘n’roll με πίεση πάνω στον σέντερ των «Ερυθρολεύκων» και την πάσα με συνέπεια-απόρροια και της τεχνικής ποινής που δέχτηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, το ημίχρονο να κλείσει στο 35-45.

Έπαθε κι έμαθε

Η απώλεια του ελέγχου στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους κόστισε τη …. μισή διαφορά των είκοσι πόντων στον Ολυμπιακό που όμως, όπως απέδειξε στη συνέχεια, έπαθε κι έμαθε. Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ήταν αφιερωμένα στους … σέντερ των δύο ομάδων. Φαλ και Λάμερς, συνεπικουρούμενοι από τους Βεζένκοφ και Σίκμα αντίστοιχα, ανέλαβαν δράση σα να είχαν … προσωπικά να λύσουν με τις δύο ομάδες να παραμένουν στα ίδια επίπεδα διαφοράς για …. λίγο. Βεζένκοφ και Γουόκαπ ξαναπήραν μπρος στην επίθεση και με δύο τρίποντα ξεκόλλησαν τη διαφορά σηματοδοτώντας ένα απίθανο σερί που έφτασε στο …. 2-22 στο 20’ για το 43-72 και 45-73 ως σκορ της 3ης περιόδου.

Τυπική διαδικασία ….

Η άμυνα για σεμινάριο συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο όχι απλώς δίχως ίχνος χαλάρωσης αλλά με την ίδια ένταση, την απύθμενη ενέργεια και την τρομερή αυτοθυσία όλων όσων βρέθηκαν στο παρκέ – σχεδόν – σε κάθε φάση. Οι παίκτες του κ. Μπαρτζώκα έβγαζαν μια εικόνα σαν το ματς να ήταν στον πόντο! «Καθαρή» σκέψη στην επίθεση, υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας μέχρι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή επιλογή που με πλεονέκτημα την ευστοχία διέλυσε την ψυχολογία και μαζί την οποιαδήποτε απόπειρα αντίδρασης των Βερολινέζων. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως υπήρχαν σημεία που ο Ολυμπιακός παρέδωσε μαθήματα ομαδικής επιθετικής λειτουργίας.

Δεν υπήρξε ίχνος χαλάρωσης σε κανένα σημείο και της τελευταίας περιόδου με αποτέλεσμα πολύ φυσιολογικά να έρθει η δεύτερη μεγαλύτερη σε διαφορά εκτός έδρας νίκη των «Ερυθρολεύκων» στη διοργάνωση στην ιστορία τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία δευτερόλεπτα πήραν το χρόνο συμμετοχής τους κι οι νεαροί Τσάμης και Αμπόζι.

Μπορείτε να δείτε το στατιστικό της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.