Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 76-70: Απλώς… ασταμάτητος (hls)

Παρά τις σημαντικές του απουσίες (Σλούκας, Πίτερς), ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και το εμπόδιο της Εφές (76-70) και εξακολουθεί να είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα

O Ολυμπιακός αποσπάστηκε κατά δύο βαθμούς από την Μονακό μετά την νίκη του επί της Εφές, αλλά το ευχάριστο για την ομάδα του Μαρτζώκα από την αναμέτρηση του ΣΕΦ ήταν η σπουδαία εμφάνιση του Μιχάλη Λούντζη. Με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και τρομερή άμυνα, ο γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν το “κλειδί” του νίκης για την ελληνική ομάδα.

Καθοριστικός ο Βεζένκοφ στο τέλος, νωρίτερα ο Φαλ, ενώ εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό στοιχείο στη νίκη της ελληνικής ομάδας, ήταν οι καταπλητκικές άμυνες στα τελευταία λεπτά του αγώνα.


Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπλητκική άμυνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός καθώς οι πολλές επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση και οι χαμένες ελεύθερες βολές (2/7) περιόρισαν την διαφορά για τους γηπεδούχους στο +9 (22-13).

Οι “ερυθρόλευκοι” με στοχευμένες επιθέσεις βρέθηκαν στο 8-0 και στο 18-6. Ο έλεγχος των ριμπάουντ, η άριστη κυκλοφορία και η καλή παρουσία του Φαλ (ήταν ο κυρίαρχος της πρώτης περιόδου με 8 πόντους) ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν την ίδια στιγμή που η τριάδα Μίσιτς- Λάρκιν- Κλάιμπερν κατέγραψε 2/10 σουτ στο ίδιο διάστημα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν η… ώρα του Λούντζη που (ήρθε από τονπάγκο) εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της ομάδας του. Με 11 δικούς του πόντους (οι 8 σε αυτό το χρονικό διάστημα) και έχοντας τον Φαλ άξιο συμπαραστάτη, ο Ολυμπιακός είχε πάντα το πάνω χέρι, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεφύγει από τους δέκα πόντους. Με σκορ 41-31 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εφές βρήκε αντίδραση και κατάφερε να μειώσει στους 7 (59-52) εκμεταλλευόμενη τις κακές επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων.

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού φάνηκε στο 22’30’’ όταν ο Κώστας Παπανικολάου χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ αλλά είχε φτάσει η στιγμή του Βεζένκοφ. Με 11 συνεχόμενους πόντους ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έστειλε το σκορ στο 54-41 στο 25’ και κάπως έτσι κόπηκε η… διάθεση των Τούρκων που έδειχναν πιο «ζωηροί» επιθετικά.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 59-43 στο 27’ όμως στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» με συνεχόμενα λάθη οι παίκτες του Μπαρτζώκα εδωσαν την ευκαιρία στην Εφές να μειώσει (59-52) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο συνεχόμανε τρίποντα, από τους Μπράιαντ και Λάρκιν οι οποίοι έφεραν πολύ κοντά την Εφές (62-58).
Στη συνέχεια η αμυντική συγκέντρωση του Ολυμπιακού, αλλά κι ένα… μεγάλο σουτ του Βεζένκοφ έφεραν τον Ολυμπιακό στο 70-61 περίπου στα μισά της τέταρτης περιόδου. Με δύο συνεχόμενα καλάθια του ίδιου η διαφορά των οκτώ πόντων διατηρήθηκε (76-68) και τα πάντα κρίθηκαν 39΄΄ πριν την εκπνοή στο άστοχο σουτ του Μπομπουά.


Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Κάνααν 1, Λούντζης 13, Λαρεντζάκης 5, Φαλ 10, Βεζένκοφ 23, Παπανικολάου 6, Μπόλομποϊ 2, Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 10

Αναντολού Εφές (Αταμάν): Λάρκιν 10, Μπομπουά 10, Σίνγκλετον, Μπράιαντ 10, Γκαζί, Κλάιμπερν 8, Πλάις, Μίσιτς 10, ΕμΜπαγιέ 4, Ζίζιτς 9, Ντάνστον 9



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.