Ολυμπιακός: Ο κύκλος που ανοίγει

Οι μεταγγίσεις από τον πάγκο κάνουν τη διαφορά τις τελευταίες εβδομάδες για τους ερυθρόλευκους.

Η σεζόν δεν βγαίνει με επτά παίκτες. Τα πλέι-οφ μπορεί, το φάιναλ φορ ίσως, αλλά όχι ένα υπέρ-απαιτητικό πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών. Το ζήτημα ήταν εδώ και καιρό τόσο η ενσωμάτωση των νέων παικτών, όσο και η αφύπνιση κάποιων από τους περσινούς.

Συνέβη. Μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αναδεικνύει έναν – ή τουλάχιστον έναν – νέο πρωταγωνιστή κάθε της βραδιά. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν ο Κάναν με 17 πόντους και ο Μπολομπόι με 11, ιδανική ώθηση σε βραδιά απουσίας του Βεζένκοφ. Με το Μιλάνο πήρε μπροστά ο Πίτερς με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και μόλις ένα χαμένο σουτ, ενώ πρόσθεσε άλλους 12 με 4/5 τρίποντα απέναντι στη Μονακό. Στη Μπολόνια ήταν η σειρά του Μακίσικ, 21 πόντοι, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, μια 30άρα στην αξιολόγηση. Ο ίδιος έβαλε πινελιές στη σκυλομαχία με τη Ρεάλ και ο Τάρικ Μπλακ έγραψε 9 ριμπάουντ και 5 πόντους σε 15 λεπτά.

Όχι κι άσχημα. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έβγαλε μια πεντάδα αγώνων με 4-1, πάτησε κορυφή και πηγαίνει με φόρα στην επόμενη τριάδα των Μακάμπι/Φενέρμπαχτσε/Εφές νιώθοντας ακόμα πιο σίγουροι για το γκρουπ. Και αν για τον Μακίσικ φαίνεται πως το δεύτερο μισό της σεζόν είναι αυτό στο οποίο νιώθει καλύτερα, ήταν και παραμένει κομβικής σημασίας για τους ερυθρόλευκους να έχουν έστω σποραδικές βοήθειες από τον πάγκο τους. Κάπως έτσι καλύπτονται αναμενόμενες απουσίες και τραυματισμοί: ο Βεζένκοφ είχε ένα δύσκολο 20ημερο, ο Σλούκας έμεινε στο ξενοδοχείο στη Μπολόνια.

Το ζήτημα πια είναι η σταθεροποίηση, αφού είναι πλέον φανερό πως όλοι νιώθουν άνετα με τον ρόλο τους. Το ζειν μπορεί να είναι η πρόκριση στην οκτάδα, όμως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί πια να κρύψει πως έχει τον τρόπο να καπαρώσει μια θέση στην τετράδα και να ονειρεύεται το φάιναλ φορ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.