Ολυμπιακός – Ρεάλ 73-60: No pasaran και κορυφή! (hls)

Ο Ολυμπιακός "έπνιξε" τη Ρεάλ με την άμυνα του και με πρωταγωνιστές τους Γουόκαπ-Σλούκα πήρε μαζί τη νίκη, την ισοβαθμία και πάτησε στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

Το ματς
Γεμάτο νευρικότητα, σωματικές μονομαχίες και αστοχία κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με το ξεκίνημα να προϊδεάζει για το τι θα ακολουθούσε. Ο Βεζένκοφ μπήκε άστοχος, ο Ταβάρες έκανε από νωρίς τη διαφορά όμως η είσοδος του Σλούκα νωρίς στο ματς και ο κεφάτος Γουόκαπ έδωσαν προβάδισμα με 14-8. Η Ρεάλ μείωσε προσωρινά (14-12), όμως η έξοδος του Ταβάρες έφερε ερυθρόλευκο 5-0 με τον Γουόκαπ αιχμή του δόρατος (8π, 2/3τριπ, 1κλέψιμο). Το δεκάλεπτο έληξε στο 19-15 με τρίποντο του Χεζόνια.

Ο Ολυμπιακός έχασε δύο ελεύθερα τρίποντα, έμεινε άποντος για 2.5 λεπτά και είδε τη Ρεάλ να προσπερνά με 8-0 σερί και κάμποσα καρφώματα στο ανοιχτό γήπεδο, όμως είχε απάντηση. Πρώτα με τον Μακίσικ που χτύπησε τα αργά πόδια του Ρούντι αν και άστοχος από μακριά (31-28) και στη συνέχεια με 5 μαζεμένους πόντους του Γουόκαπ στο τελευταίο δίλεπτο για το 36-28 του ημιχρόνου. Στη δεύτερη περίοδο τα εύσημα πηγαίνουν και στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη για την αμυντική του συνεισφορά, αλλά και συνολικά στους γηπεδούχους που κράτησαν τους Μαδριλένους μόλις στους 13 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Η διαφορά γρήγορα ανέβηκε σε διψήφιο νούμερο (38-28, 40-30), όμως ο Κοζέρ με ασίστ και τρίποντο τη μάζεψε στο μισό (40-35). Ο Ολυμπιακός άντεξε βρίσκοντας σκορ από τους Γουόκαπ και Βεζένκοφ και εκτοξεύτηκε όταν ο Φαλ έβγαλε δύο σερί άμυνες στον Φαλ και ο Κάναν με ασίστ+τρίποντο έστειλε το ματς στους 12! Ο Βεζένκοφ είχε 7 πόντους στην τρίτη περίοδο αλλά 0/6 τρίποντα, όμως η άμυνα ήταν εκεί για να σταματά τη Ρεάλ από το να βρίσκει ρυθμό. Ο Χεζόνια έβαλε τους τελευταίους πόντους της τρίτης περίοδου για το 54-44, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν το ματς.

Η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην τέταρτη περίοδο. Η Ρεάλ σκόραρε μόνο στο ανοιχτό γήπεδο εξαιτίας των δύο λαθών των γηπεδούχων, με τέσσερις πόντους σε 4.5 λεπτά. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός κράτησε εύκολα το προβάδισμα, με πρωταγωνιστές τους Μακίσικ-Σλούκα (63-50). Οι Μαδριλένοι ήταν εκνευριστικά άστοχοι από μακριά, ο Ταβάρες έκανε λάθη και απενεργοποιήθηκε τελείως μετά το 22΄, ο Μπλακ μάζευε τα επιθετικά ριμπάουντ σαν φυστίκια και οι γηπεδουχοι έστειλαν τη διαφορά ως τους 15 πόντους, κερδίζοντας χωρίς προβλήματα με 73-60.

Για τους νικητές ο Γουόκαπ είχε 18 πόντους με 7/11 σουτ (3/5 τρίποντα) και 2 ασίστ, ο Σλούκας 11 πόντους και 6 ασίστ, ο Βεζένκοφ 15 πόντους με 6/15 (0/6τριπ) και 5ρ και ο Μακίσικ 8 πόντους. Για τη Ρεάλ ο Ταβάρες είχε 12 πόντους χωρίς να πάρει επιθετικό ριμπάουντ (4 λάθη) και ο Μούσα άλλους 12.

Χαρακτηριστικό είναι πως αμφότερες οι ομάδες σούταραν άσχημα από μακριά, με τον Ολυμπιακό να έχει 6/26 και τη Ρεάλ 3/25!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.