Ολυμπιακός-Βίρτους 117-71: Την “έλιωσε”! (hls)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ και με κορυφαίους και τους 12 παίκτες του ισοπέδωσε την δύσμοιρη Βίρτους των Χάκετ και Τεόντοσιτς.

Πρώτο δεκάλεπτο 31-15: Κονσέρτο για πολυβόλα!

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο ήταν καταιγιστικός και έβαλε θεμέλιο νίκης παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση. Το ματς ξεκίνησε με τρία τρίποντα των γηπεδούχων με το 11-0 να θέτει τις βάσεις. Οι “ερυθρόλευκοι” με εκπληκτικούς τους Ουόκαπ και Κάνααν συνέχισαν 6/9 τρίποντα, 5/6 δίποντα, 3/3 βολές και 11 ασίστ. Ωστόσο όλα ξεκινούσαν από την άμυνα που δεν επέτρεπε τίποτα στην ιταλική ομάδα. Φυσικά κι ο MVP του Νοεμβρίου, ο Σάσα Βεζένκοβ με 8 πόντους έδωσε το έναυσμα μιας σπουδαίας μπασκετικής παράστασης. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ από διψήφιο νούμερο ως το τέλος.

Δεύτερο δεκάλεπτο 61-35: Ολοκληρωτικό μπάσκετ στο πιο παραγωγικό ημίχρονο της ιστορίας του!

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στη δεύτερη περίοδο οι “ερυθρόλευκοι” οι οποίοι είχαν φτάσει μέσα σε 13 λεπτά τις 15 ασίστ (!!!) με 9/13 τρίποντα και μόλις 3 λάθη. ΤΟ ματς συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τη διαφορά να εκτοξεύεται και να μένει πάνω από τους 20 πόντους. Τρίποντα συνέχιζαν και έβαζαν όλοι, δηλαδή ο Κάνααν, ο Σλούκας, ο Λαρεντζάκης ακόμα κι ο Πίτερς. Όποιος σούταρε έβαζε μετά τους Ουόκαπ, Βεζένκοβ και Παπανικολάου, ενώ και οι ψηλοί έκαναν πάρτυ με καρφώματα και ριμπάουντ, αλλά και τάπες. Ασύλληπτο κάρφωμα ο Μακίσικ. Φαλ, Μπλακ και Πίτερς δεν είχαν πρόβλημα να ελέγξουν την εναέρια κυκλοφορία. Το ημίχρονο εν τέλει ολοκληρώθηκε με 18 ασίστ και μόλις 6 λαθη. Επίσης είχε 11/12 δίποντα και 10/17 τρίποντα με τη διαφορά στους 26 πόντους.

Τρίτο δεκάλεπτο 84-55: Όλα μέσα!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε με σκοπό να ταΐσει τον Φαλ, ο οποίος έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης με δέκα πόντους μετά τον Βεζενκοβ με διαδοχικά καρφώματα που έστειλαν τη διαφορά στους 29 πόντους (68-39). Η διαφορά έφτασε και τους 30 πόντους με τον Φαλ μόνο σε αυτή την περίοδο να έχει 11 πόντους και τον Βεζένκοβ να κάνει πράματα και θάμματα. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν άφησαν τίποτα να πέσει κάτω και έκλεισαν την περίοδο με εκπληκτικό τρίποντο του Ουόκαπ σχεδόν από το κέντρο για το 84-55. Φυσικά κορυφαίος και ηγετικός ήταν ο Βεζένκοβ που είχε 19 πόντους σε λίγο λιγότερα από 16 λεπτά παιχνιδιού. Φυσικά το κορυφαίο στατιστικό ήταν οι 24 ασίστ μετά από τρία δεκάλεπτα.

Τέταρτο δεκάλεπτο 117-71: Υπερηχητικός

Ο Ολυμπιακός σε 33 λεπτά έφτασε τους 99 πόντους με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 40 πόντους (99-59) και να μπαίνουν μέσα όλα τα σουτ που επιχειρούσαν οι παίκτες του. Λαρεντζάκης και Μακίσικ συνέχισαν με όρεξη και στην τελευταία περίοδο. Γρήγορα τα τρίποντα έφτασαν το υπερηχητικό νούμερο 15/26. Τους 100 τους έφτασε με βολές του Μπολομπό. Με τρίποντο του Πίτερς η διαφορά έφτασε στους 45 πόντους (106-61). Ενώ το καλάθι του Λούντζη για το 111-65 σήμαινε ότι και οι 12 παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν σκορ. Το τελικό σκορ 117-71 σε μια βραδιά αξέχαστη για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ, Κάνααν, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ, Σλούκας, Βεζένκοβ, Παπανικολάου, Μπολομπόι, Πίτερς, Μπλακ, ΜακΚίσικ.

Βίρτους: Κορντινιέ, Μάνιον, Παγιόλα, Μπακό, Ζαϊτέ, Λούντμπεργκ, Σενγκέλια, Χάκετ, Μίκι, Γουίμς, Οτζελέγιε, Τεόντοσιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.