Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 90-77 : Άντεξε, “απέδρασε”, θριάμβευσε! (hls)

Με ηγετικές φυσιογνωμίες τους Μπέϊκον και Πάρις Λι, και προπάντων το πάθος του... ΟΑΚΑ στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην 4η συνεχόμενη νίκη στην Ευρωλίγκα με σκορ 90-77 - στην παράταση - επί της Αρμάνι!

Ήταν πίσω στο σκορ για 39,5 λεπτά!!! Διαχειρίστηκε την κούρασή του και τις απουσίες του και φέρνοντας το ματς στην παράταση (72-72) καλύπτοντας ακόμα και το -15, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με σκορ 90-77 επί μιας ομάδας που μέσα από τις ορατές αδυναμίες της, άγγιξε πολλές… υπερβάσεις – σύμφωμα με τα φετινά της, προβληματικά δεδομένα – τον δυσκόλεψε αλλά ήταν πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟ να τον καταβάλλει!!

Η απουσία του Γουόλτερς ήταν για την Ελληνική ομάδα τόσο κομβική, όσο περίπου την φοβόταν καθώς η Αρμάνι με τις καλές τις άμυνες κατάφερε από σχετικά νωρίς να πάρει ένα προβάδισμα και να πορευθεί με αυτό ως το τελευταίο λεπτό (!!) της κανονικής διάρκειας!

Μόνον ο Παπαγιάννης είχε κάποιες καλές επιλογές στα πρώτα δύο δεκάλεπτα όπου το “τριφύλλι” έκανε πολλά λάθη μαζεμένα με αποκορύφωμα τα ‘ασχημα ποσοστά στα σουτ αλλά και τα ριμπάουντ (15-24) καθώς υπήρχαν στιγμές που οι πάικτες του Μεσίνα έπαιρνα 2 και 3 ευκαιρίες για σουτ μέχρι να παγιώσουν το προβάδισμά τους. Αυτό που έφτασαν στο +15 (42-57) λίγο πριν το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου!

Κι όμως κάπου εκεί έβγαλε… ψυχή ο Παναθηναϊκός με εντυπωσιακό τον Πάρις Λι ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας 22 πόντους (3/7 δίποντα, 10/11 βολές, 5 ασίστ) και κορυφαίο σκόρερ τον Μπέϊκον (31 π, 7 ριμπάουντ, 9/12 δίποντα) κατάφερε να καλύψει όλες τις αδυναμίες του, μετατρέποντάς τες σε μια δυναμική διαδικασία με όραμα και νοοτροπία νίκης!

Κάλυψε τη διαφορά μεταφέροντας τα άγχη στην άλλη πλευρά κάτι που φάνηκε στα τελευταία 2-3 λεπτά της κανονικής περιόδου και βέβαια σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της παράτασης!

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μπεϊκον έπαιξε με τέσσερα φάουλ και εμφανώς προσεκτική – “αόρατη” άμυνα για οκτώ λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο και σε όλη την παράταση! Αυτά όλα δείχνουν πολλά… Εν αντιθέσει με την Αρμάνι που είχε τους πρωταγωνιστές της (Μίτρου Λογκ 16, Ντέϊβις 13) είχε την καλή της άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος της κανονικής διάρκειας όμως όταν το θερμόμετρο… ανέβηκε, ήταν αυτή που “κάηκε”!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.