Ζάλγκιρις-Αρμάνι 71-62: Τέταρτη σερί ήττα για τους Ιταλούς (hls)

Σε μέτριο ποιοτικά παιχνίδι η Ζάλγκιρις επιβλήθηκε των Μιλανέζων οι οποίοι πλέον μένουν μακριά από την πρώτη 8άδα.

Τέλος στο αρνητικό σερί κόντρα στο Μιλάνο, έβαλε η Ζάλγκιρις η οποία μετρούσε 4 διαδοχικές ήττες από τους Λομβαρδούς, ωστόσο επιβλήθηκε στο Κάουνας με 71-62 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague

Εξ αρχής οι Λιθουανοί πάτησαν το παρκέ με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +5 (16-11). Το σύνολο του Μεσίνα (δίχως Σιλντς, Τονούτ, Μπάρον) πλησίασε προσωρινά στους 4 πόντους, όμως Κίναν και Κάβανο εκτόξευσαν τη διαφορά στους 13, με τη Ζάλγκιρις να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο +10 (34-24).

Το Μιλάνο ήταν πολύ άστοχο από την περίμετρο στις δύο πρώτες περιόδους (2/15 τρίποντα) εξ ου και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 13 πόντους (11 στην πρώτη, 13 στη δεύτερη).

Το σκηνικό…αστοχίας δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο με τη Ζάλγκιρις να διατηρεί τη διαφορά σε διψήφια τιμή (49-39), αλλά με δύο τρίποντα των Μήτρου-Λονγκ, Αλβίτι καθώς και δίποντο του Φόιγκτμαν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 53-49 6:40 για το τέλος.

Σε εκείνο το σημείο όμως ο Μπουτκέβιτσους πέτυχε 5 κρίσιμους συνεχόμενους πόντους, φέρνοντας και πάλι τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και παρά το ξέσπασμα του Μήτρου-Λονγκ η νίκη δεν ξέφυγε από τα χέρια των γηπεδούχων, με τους Ιταλούς να μην παίρνουν προβάδισμα στο σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα.

Για τους νικητές ο Έβανς είχε 23 πόντους, ο Σμιτς έκανε double double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, κομβικός στο τέλος ο Μπουτκέβιτσους με 7 πόντους. Στον αντίποδα ο Μήτρου-Λονγκ πάλεψε με 19 πόντους (όλοι στο δεύτερο μέρος), 11 για τον Πάνγκος (οι 9 στο πρώτο ημίχρονο).

Οι Λιθουανοί είναι στο 5-3, ενώ οι Ιταλοί είναι στο 3-5.

Την προσεχή Τρίτη (22/11) το Μιλάνο φιλοξενεί την Έφες, ενώ η Ζάλγκιρις ταξιδεύει στην Ισπανία για την αναμέτρηση με την Μπασκόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.