Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 107-77: Ούτε τα…προσχήματα στην άμυνα, «χάθηκε» στον Βόσπορο (hls)

Η Φενέρ είχε την ευκολότερη αποστολή της στην 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό με διαφορά 30 πόντων και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, χωρίς συγκατοίκηση. Στο 2-6 ο Παναθηναϊκός.

Ήταν δεδομένο ότι η Φενέρμπαχτσε είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην αρχή της φετινής Ευρωλίγκα και ο Παναθηναϊκός της πρόσφερε το πιο εύκολο βράδυ και οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη συνέτριψαν τους “πράσινους” με 107-77. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός “χάθηκε” στον Βόσπορο, χωρίς αμυντική προσπάθεια και έγινε έρμαιο της επιθετικής ποιότητας της Φενέρ.

Η εκκίνηση του Παναθηναϊκού στα τρία πρώτα λεπτά της πρώτης και της δεύτερης περιόδου ήταν το ίδιο…αργή. Στη πρώτη δέχτηκε σερί 7-0 πριν ο Ουόλτερς πετύχει 7 συνεχόμενους πόντους και δώσει ώθηση στην ομάδα του, ενώ στην δεύτερη, η Φενέρ έφτασε στο 13-0. Και μπορεί στο πρώτο δεκάλεπτο, οι “πράσινοι” να συνήλθαν και λόγω των πρωτοβουλιών του Μπέικον στη επίθεση να προηγήθηκαν με 22-25, αλλά η τουρκική ομάδα δεν έδωσε άλλη ευκαιρία στους φιλοξενούμενους που ήταν άκρως…αμελείς στα αμυντικά καθήκοντα τους. Οι παίκτες του Ιτούδη βρήκαν το κατάλληλο ξέσπασμα στην απόδοση τους και λόγω των πολλών εναλλακτικών επιλογών που έχει ο Έλληνας τεχνικός από τον “βαθύ” πάγκο του, η παραγωγή του σκορ ήταν ποικιλότροπη και εύκολη. Η διαφορά του σκορ έφτασε δυο φορές στους 11 πόντους και την δεύτερη “”έκλεισε” στην ανώτερη τιμή των 15 πόντων. Ο Παναθηναϊκός…πρόλαβε να μειώσει μέχρι τους 7 πόντους (43-36) και πάλι από την επιθετική ποιότητα του Μπέικον (14π.), ο οποίος δέχτηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στο τελευταίο λεπτό. Το χειρότερο, όμως για τον Παναθηναϊκό, ήταν ο τραυματισμός του Μάριους Γκριγκόνις στο 16′, αποχώρησε στα αποδυτήρια και δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί στην Αθήνα.

Ο Ουίλμπεκιν είχε 11 πόντους σε 11 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Μπέικον και ο Ουόλτερς (9π.)… κράτησαν τη διαφορά του σκορ σε ανεκτά επίπεδα…ελπίδας για αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, εφόσον αντιλαμβανόντουσαν ότι έπρεπε να παίξουν αποτελεσματική άμυνα. Φευ…

Η Φενέρ άρχισε και στην τρίτη περίοδο, με… “γκάζι” και απέναντι στον Παναθηναϊκό που προσπαθούσε ανεπιτυχώς από την επίθεση του να πλησιάσει στο σκορ, αύξησε την διαφορά μέχρι και τους 19 πόντους, μέχρι το 25′. Η τουρκική ομάδα… “τιμώρησε” με δικά της καλάθια, τα άστοχα σουτ των φιλοξενουμένων και είτε σε tranzsion επιθέσεις, είτε από τις ασίστ του Καλάθη, ανέβασε το προβάδισμα της στους 22 πόντους, κάνοντας και επίδειξη ισχύος.

Οι αντιστάσεις του Παναθηναϊκού ήταν ελάχιστες αμυντικά. Η Φενέρ μέχρι το 30′ (78-55) είχε εκτελέσει 5 βολές, μόλις και είχε 22/31 δίποντα και 10/20 τρίποντα. Ούτε προσπάθεια για φάουλ από τους παίκτες του Ράντονιτς που δοκίμασε μαζί στην 5άδα τους δυο πλει μέικερ, Λι και Ουόλτερς για 3 λεπτά, χωρίς θετικό αποτέλεσμα σε άμυνα και έλεγχο ρυθμού. Ευνόητα, η διαφορά ¨σκαρφάλωσε” μέχρι και τους 35 πόντους, ξεπέρασε τους 100 πόντους με…άνεση και τον Ιτούδη να χρησιμοποιεί και τους 12 παίκτες του.

Δεκάλεπτα: 22-25, 55-40, 78-55, 107-77

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.