Ολυμπιακός: Η απόβαση επικίνδυνων «νυχτερίδων» στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Βαλένθια στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague και ο Θάνος Σολούκος αναλύει τους λόγους που οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να προσέξουν.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας της Euroleague μαζί με δύο συγκάτοικους. Το 4-1 ρεκόρ μετά το πέρας των πρώτων πέντε αγωνιστικών μπορεί να χαρακτηριστεί και εξαιρετικό αν αναλογιστεί κανείς τα ματς που έχουν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι τώρα. Τα τρία «διπλά» στην Ισπανία σε βάρος των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπασκόνια είναι μία ιστορική επίδοση που όμοια της δεν έχουμε ξαναδεί από ελληνική ομάδα. Την προηγούμενη Παρασκευή το αήττητο «έσπασε» καθώς η Μονακό πήρε μία άτυπη ρεβάνς για την χαμένη περσινή προημιτελική σειρά, «αλώνοντας» το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για πρώτη φορά φέτος. Οι Πειραιώτες γνωρίζουν καλά ότι η έδρα τους είναι ένα από τα μεγάλα «όπλα» τους και θέλουν όπως πέρσι να την κάνουν… φρούριο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μοναδική ομάδα που κατόρθωσε να φύγει με το «διπλό» από το ΣΕΦ πέρσι ήταν ο Ερυθρός Αστέρας. Κανείς στον οργανισμό των νταμπλούχων Ελλάδας δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο φέτος να υποστεί ο Ολυμπιακός δύο σερί ήττες στο «σπίτι» του. Και κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα η Βαλένθια, που θέλει να καταφέρει ακριβώς αυτό: να φύγει δηλαδή από το ΣΕΦ με το ροζ φύλλο αγώνα (04/11, 21:00, Novasports Prime).

Έχει το «know how» στα θρίλερ

Η μοίρα τα έχει φέρει έτσι στην Βαλένθια που τρία από τα πέντε παιχνίδια της στην φετινή Euroleague έχουν κριθεί στο σουτ! Συγκεκριμένα, στην 2η αγωνιστική ηττήθηκε με 76-77 από την Βιλερμπάν, την 3η αγωνιστική κέρδισε την Εφές στην Πόλη με 92-91 και δύο μέρες αργότερα (4η αγωνιστική) έχασε απόν την Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας με 79-77. Σαν να μην έφταναν αυτά τα τρία παιχνίδια και στο ισπανικό πρωτάθλημα (ACB), οι «νυχτερίδες» έχουν παίξει επίσης τρία… θρίλερ στις πρώτες έξι αγωνιστικές! Το αφήγημα δεν σταματάει όμως ούτε εκεί. Πριν μία διετία, στην τελευταία παρουσία της Βαλένθια στην Euroleague, η παρέα του Ντούμπλιεβιτς, του Σαν Εμετέριο και των λοιπών, ήταν η ομάδα με τα περισσότερα παιχνίδια ντέρμπι στην διοργάνωση. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, θα ήταν καλό ο Ολυμπιακός να μην επιτρέψει στην Βαλένθια να κάνει το ματς ντέρμπι, γιατί οι Ισπανοί έχουν… εξασκηθεί στις ειδικές καταστάσεις και έχουν το «know how» αλλά και το ψυχολογικό αβαντάζ.

Ο «μαέστρος» Κρις Τζόουνς

Στην τρίτη του σεζόν στην Euroleague, μετά από την θητεία του σε Μακάμπι και Βιλερμπάν, ο Κρίς Τζόουνς δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Δεν είναι δα και μυστικό ότι οι Αμερικανοί περιφερειακοί χρειάζονται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προσαρμογής και δεν φανερώνουν την πραγματική «ταυτότητα» τους στην πρώτη τους σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Τζόουνς έχει βλετιωθεί πάρα πολύ στις αποφάσεις που παίρνει με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ και πρώτος στις ασίστ σε σχεδόν κάθε ματς της Βαλένθια. Τα νούμερα στην περίπτωση του 29χρόνου βραχύσωμου γκαρντ λένε όλη την αλήθεια: 13.8 πόντοι, 5 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ και 1.4 κλεψίματα. Και όλα αυτά χωρίς να έχει βρει το χέρι του από μακριά (3/18 τρίποντα)! Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει στο ρεπερτόριο του το τρίποντο και αναμένεται να «ξεμπουκώσει» λίαν συντόμως. Αναμφίβολα ο νούμερο 1 περιφερειακός κίνδυνος για τον Ολυμπιακό, με τον Τόμας Γουόκαπ να ετοιμάζεται ήδη για ακόμη μία ειδική αμυντική αποστολή.

Ντούμπλιεβιτς: Με «ροκ» στυλ η σταθερά της Βαλένθια

Παίκτης που έγινε ευρέως γνωστός μέσω της Βαλένθια. Μαζί της κατέκτησε πριν μία πενταετία το ισπανικό πρωτάθλημα (2017), όντας ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, μαζί της κατέκτησε και δύο Eurocup (2014+2019). Ο λόγος για τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς που έχει «ριζώσει» στην Βαλένθια εδώ και μία δεκαετία, έχοντας πλέον γίνει «σύμβολο» στο «Λα Φοντέτα». Και φέτος ο Μαυροβούνιος ψηλός έχει μπει στην σεζόν με το πόδι πατημένο στο… γκάζι, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις στα τρία τελευταία παιχνίδια μετά από δύο ματς στο ξεκίνημα που δεν πήρε πολλές προσπάθειες και έμεινε άποντος. Ήταν μέχρι να τον μάθει ο νέος προπονητής και να του δώσει περισσότερες πρωτοβουλίες. Ο «ροκ» τύπος με το μούσι και την τεράστια δύναμη, παραμένει ο νούμερο ένα κίνδυνος στην φροντλάιν όντας άκρως αποτελεσματικός κάτω από το καλάθι (5.2 ριμπάουντ) αλλά και από το τρίποντο (8/20, 40%) με το αγαπημένο του pop out. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει απάντηση ειδικά στο τελευταίο καθώς δεν είναι και το καλύτερο δυνατό σενάριο να βγαίνει ο Φαλ στο τρίποντο για να μαρκάρει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.