Mπασκόνια-Ολυμπιακός 92-97: Ο απόλυτος «ταυρομάχος» έμεινε μόνος στην κορυφή (hls)

Εξαιρετικός ο Βεζένκοφ, άξιος...συμπαραγωγός στην επίθεση ο Σλούκας στο 4ο δεκάλεπτο, αμυντικός "βράχος" ο Ουόκαπ, μαζί με τον game changer Λαρεντζάκη.

Στα “διπλά” της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, ο Ολυμπιακός “άλωσε” και την “Φερνάντο Μπουέσα Αρένα” της Βιτόρια, επικρατώντας της Μπασκόνια (92-97 ) και ο “ταυρομάχος” του Πειραιά στην διπλή ισπανική αποστολή του, επιστρέφει με το απόλυτο των νικών και…ολομόναχος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μετά από 4 αγωνιστικές.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πιστοί στο πλάνο τους και παρά την επίθεση της Μπασκόνια που παρήγαγε 57 πόντους στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο, πρόσθεσε τους Βάσκους στα “θύματα” του, επιβεβαιώνοντας ότι αποδίδει το πειστικότερο μπάσκετ, σε αυτή την χρονική φάση. Ακόμα και η φανατική οπαδός της Μπασκόνια που φωνάζει πίσω από την θέση του σπορτκάστερ, υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος “απάντησε” στην καλύτερη επθεση της Ευρωλίγκα, με το ίδιο “νόμισμα”. Η Μπασκόνια είχε μέσο όρο 90 πόντους, σκόραρε κόντρα στον Ολυμπιακό που πέτυχε πόντους.

Σλούκας και Βεζένκοφ σημείωσαν 46 πόντους και ο Ουόκαπ μοίρασε 8 ασιστ.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Η ιδανική αρχή του Ολυμπιακού και στις δυο πλευρές (άμυνα και επίθεση) του γηπέδου της Βιτόρια, προκάλεσε και το ντάμπλ σκορ στο προβάδισμα των “ερυθρολεύκων”, οι οποίοι δέχτηκαν 4 πόντους στα ισάριθμα πρώτα λεπτά του αγώνα και 8 πόντους μέχρι το 7′, καθώς η στοχευμένη άμυνα στον Χάουαρντ, η ομαδική επιθετική άμυνα στην επίθεση των Βάσκων και η εξασφάλιση των αμυντικών ριμπάουντ, αποτέλεσε την πιστή εφαρμογή του πλάνου που είχαν οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως και ενώ αναμενόταν η αντίδραση των γηπεδούχων για να καλύψουν την διαφορά του σκορ που έφτασε μέχρι τους 18 πόντους, ο Ολυμπιακός αποσυντονίστηκε, γιατί στο ροτέισον του Μπαρτζώκα, οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο στο παρκέ, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό στην επίθεση, αλλά και την ίδια αποτελεσματικότητα στην άμυνα τους. Η απόδοση του Λιθουανού Σεντεκέρσκις αιφνιδίασε τους Πειραιώτες, με τους 12 πόντους που πέτυχε και την αμυντική αυτοσυγκέντρωση του (κόψιμο σε 3ποντο του Σλούκα) και ενώ ο Χάουανρτ “κόλλησε” στους 6 πόντους και εκτός αγώνα ήταν ο Γκεντράϊτις.

Ο τεχνικός της Μπασκόνια, Χουάν Πεναρόγια είδε από τους παίκτες του να έχουν μόλις 2/14 τρίποντα, αλλά και 15/22 δίποντα, με αποτέλεσμα στο επιμέρους σκορ της 2ης περιόδου, να έχει 31-10. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σταματήσει την αντεπίθεση των Βάσκων και φυσιολογικά έχασε το προβάδισμα και βρέθηκε στο μείον 5, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Μακ Κισικ (10π.), ενώ ο Βεζένκοφ έμεινε στους 8 και δεν χρησιμοποιήθηκε στα 12 τελευταία λεπτά.

Η επιστροφή του Βεζένκοφ στη 3η περίοδο, λειτούργησε ως… “ανάχωμα” στο επιθετικό κρεσέντο της Μπασκόνια που πέτυχε επιμέρους σκορ 27-23, με έξι τρίποντα. Αλλά όσο και ο Βεζένκοφ διατηρούσε την επαφή στο σκορ για τον Ολυμπιακό, η άμυνα του δεν ήταν αρκετή για να προκαλούσε την ολική ανατροπή στο προβάδισμα των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός άρχισε με αντεπίθεση στα 4 πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Με σερί 0-14 και πρωταγωνιστή τον Σλούκα, προηγήθηκε με 74-79, έφερε το παιχνίδι στα δικά του μέτρα, γιατί …θυμήθηκε την άμυνα του και στην επίθεση, ο διεθνής πλει μέικερ πήρε το… “όπλο” του. Πέτυχε 10 πόντους από τους 20 του Ολυμπιακού μέχρι το 37′ και ήταν ο ιδανικός…συμπαραγωγός του Βεζένκοφ. Η Μπασκόνια αντιλήφθηκε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να είναι ο απόλυτος νικητής στην διπλή ισπανική αποστολή του και στην πρώτη “διαβολοεβδομάδα” της Ευρωλίγκα.

Με δυο εύστοχες βολές, ο Λαρεντζάκης “σφράγισε” την νίκη στα 5 δευτερόλεπτα.

Δεκάλεπτα: 16-32, 47-42, 74-65, 92-97

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.