Το «playbook» του Ομπράντοβιτς μένει… «αδιάβαστο» στην Παρτίζαν

Η ομάδα της καρδιάς του «Ζότς» δεν έχει εμπεδώσει τις αρχές και την φιλοσοφία του προπονητή των 9 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ένας αγώνας και ειδικά στην πρεμιέρα μίας διοργάνωσης, δεν προσφέρεται για εξαγωγή ασφαλών προβλέψεων στο εγγύς μέλλον, τουλάχιστον, γιατί στο απώτερο υπάρχει άπλετος χρόνος να ανατραπούν εικόνες ομάδων από το αρνητικό στο θετικό και αντιστρόφως.

Η επιστροφή της Παρτίζαν, ύστερα από 8 χρόνια και της Βίρτους Μπολόνια, μετά από 14 στην Euroleague, αποτέλεσε «προσγείωση» γνωριμίας στην «σκληρή» πραγματικότητα της διοργάνωσης. Αμφότερες, με βαριές φανέλες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μεν, με μεγάλη αποχή από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, δε, γνώρισαν την ήττα. Οι Σέρβοι στο Βερολίνο από την Άλμπα και οι Ιταλοί στην Μπολόνια, από την Μονακό. Οι Μονεγάσκοι συμμετέχουν για δεύτερη, μόλις, σεζόν στην διοργάνωση και οι Βερολινέζοι για έκτη συνεχόμενη.

Αμφότεροι οι νικητές, όμως, έχουν το βασικό ένστικτο των δυσκολιών της διοργάνωσης, έχουν προσαρμοστεί σε αυτή και πέραν της ανάγνωσης της ιστορίας της Βίρτους και της Παρτίζαν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, θεώρησαν ότι στην πρεμιέρα της προηγούμενης εβδομάδας, οι «πρωτάρες» είναι οι αντίπαλες τους. Και απέδειξαν ότι έτσι ήταν.

Ομπράντοβιτς και Σκαριόλο, δουλεύουν από την αρχή της περσινής περιόδου, στους πάγκους των δυο ομάδων και είχαν την στόχευση να παίξουν, εφέτος, στην Εuroleague, μετά την συμμετοχή τους στο Eurocup. H Βίρτους το πέτυχε κατακτώντας τον τίτλο και με την εύνοια του τελικού να διεξάγεται στην Μπολόνια, κόντρα στην Μπούρσασπορ (είχε αποκλείσει Παρτιζάν στους «16», Μπρέσια στους «8» και Βαλένθια στους «4», όλες με πλεονέκτημα έδρας στον μονό αγώνα). Η Παρτίζαν πήρε πρόσκληση από την Euroleague.

Aμφότερες, ενισχύθηκαν σημαντικά και αύξησαν τους προϋπολογισμούς τους. Οι φίλαθλοι της Παρτίζαν, προσφάτως, εξάντλησαν τα εισιτήρια διαρκείας, με ρεκόρ 11.500 πωλήσεων. Η Βίρτους έχει  φτάσει σε διάθεση 5.700 εισιτηρίων διαρκείας.

Όλες οι προϋποθέσεις είναι θετικές για καλό «come back» στην Εuroleague. H Moνακό και η Άλμπα έδωσαν, όμως, ένα μήνυμα. Ειδικά, η γερμανική ομάδα που δεν έχει καταφέρει να φτάσει ποτέ στα πλει οφ της διοργάνωσης, μετά την πρώτη χειραψία των παικτών, τιμώρησε την Παρτίζαν, η οποία όσο και αν ο Ομπράντοβιτς κοκκίνιζε στο πρόσωπο του, ήταν κομπάρσος και στα 4 δεκάλεπτα. 

Το «playbook του καταξιωμένοι και πολυνίκη στην Euroleague με 9 τίτλους, συνεχίζει να είναι… «αδιάβαστο» στην Παρτίζαν της καρδιάς του. Από την περσινή περίοδο που αποκλείσθηκε πρόωρα και άδοξα στο Eurocup και έχασε τον τίτλο της Αδριατικής λίγκας από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ δεν συμμετείχε στους τελικούς του σερβικού πρωταθλήματος από αντίδραση στη ομοσπονδία, η Παρτίζαν δεν δείχνει να είναι…ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Να έχει τις αρχές και την φιλοσοφία του. Όσα, δηλαδή, έκανε και είχαμε δει στην Μπανταλόνα, στην Ρεάλ, στην Μπενετόν και σε μεγάλο βάθος χρόνου, φυσικά, στον Παναθηναϊκό, μέχρι προσφάτως, στα 6 χρόνια που είχε αναλάβει την Φενέρμπαχτσε.

Και ας χαίρει τον απόλυτο σεβασμό από τους γιους του Βούκσεβιτς, του Κοπρίβιτσα και του Τριφούνοβιτς, αλλά και όλοι οι παίκτες να αποτελούν επιλογές τους και αλίμονο να μην τον εκτιμούν, η εικόνα της Παρτίζαν είναι-προς το παρόν τουλάχιστον-απογοητευτική και ας είναι πολύ νωρίς να δείξει πως θα εξελιχθεί.

Δεν είναι μειοψηφικές έως ελάχιστες οι πιθανότητες για τον «Ζότς» που πέτυχε σε όλες, σχεδόν, τις ομάδες που εργάστηκε, εκτός της παρτίδας του, να αποτύχει στην αναγέννηση της Παρτίζαν που είναι το μπασκετικό «σπίτι» του; 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.