Ρεάλ Μαδρίτης-Εφές Αναντολού 57-58: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι ίδια και κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη (hls)

Πολυτιμότερος ο Τίμπορ Πλάις με 19 πόντους και 24 βαθμούς σξιολόγησης. Ανεξήγητη απόφαση του Λάσο να μην δώσει εντολή για τρίτο συνεχόμενο φάουλ στα 17'' πριν από την λήξη και άφησε την κατοχή στην Εφές που είχε προβάδισμα ενός πόντου.

Στον “θρόνο” της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2022 παρέμενε η Εφές Αναντολού που νίκησε 58-57 την Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία της Εuroleague που έχει back to back (δυο συνεχόμενες σεζόν) κατάκτηση του τίτλου, μετά την Μακάμπι (2004-2005) και τον Ολυμπιακό (2012-2013) Ο Τιμπόρ Πλάις είναι o ΜVP του τελικού και ο Γερμανός είχε εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο. Είναι άξιο αποροίας για τον Πάμπλο Λάσο και το προπονητικό επιτελείο της Ρεάλ, η απόφαση να μην γίνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Εφές που είχε διάρκεια 17 δευτερόλεπτα και ενώ η τουρκική ομάδα είχε το προβάδισμα ενός πόντου.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Οι παίκτες του Λάσο έπαιξαν άμυνα και στα 4 δευτερόλεπτα ο Λάρκιν χωρίς αντίπαλο, αστόχησε σε τρίποντο ενώ ο Σίνγκλεντον κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ και τελείωσε τον τελικό. Η Ρεάλ άφησε την…τύχη της και ενώ είχε κάνει δυο φαουλ στην Εφές γιατί είχε το περιθώριο να συμπληρώσει τα πέντε, στα 26” (Μίτσιτς) και στα 17” (Λάρκιν). Ποτέ όμως δεν έκανε 3ο συνεχόμενο φάουλ για να είχε την κατοχή, έστω και αν ο παίκτης της Εφές ευτοχούσε στις βολές. Θα είχε το παιχνίδι στους 3 πόντους και θα διεκδικούσε την παράταση. Φεύ…

Η Ρεάλ με τον Ταβάρες να πρωταγωνιστεί στο α’ δεκάλεπτο και να σκοράρει 12 από τους 15 πόντους της ομάδας του, είχε τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά η Εφές αντέδρασε με τον Μίτσιτς που πέτυχε 13 πόντους, μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου (34-29). Οι Μαδριλένοι χάριν στα 9 επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισαν, ισοσκέλισαν τα 3/15 τρίποντα, ενώ στον αντίποδα, η Εφές βρήκε επιθετικές λύσεις από τον Βασίλιε Μίτσιτς και τον Σέιν Λάρκιν που σημείωσαν τους 23 από τους 29 πόντους της τουρκικής ομάδας, αλλά δεν μπόρεσε να κρύψει τις αδυναμίες της κάτω από τα καλάθια.

Το τρίτο φάουλ του Ντάντσον σε 5 λεπτά συμμετοχής, μόλις, δημιούργησε ισχυρό… “πονοκέφαλο” στον Εργκίν Αταμάν για την αντιμετώπιση του Πουαριέ, ο οποίος αντικατέστησε τον Ταβάρες στο δεύτερο δεκάλεπτο και απέδωσε στο ίδιο υψηλό επίπεδο με τον συμπαίκτη του στην θέση του σέντερ. Οι εννέα ασίστ της “βασίλισσας” έναντι μόλις δυο της Εφές, δημιορύργησε διαφορά στην δημιουργία παιχνιδιού, υπέρ της Ρεάλ και ενώ το “μπράντεφερ” του περιφερειακού δίδυμου Λάρκιν-Μίτσιτς με την υπεροπλία των Ταβάρες-Πουαριέ, έγινε άκρως ενδιαφέρον για το ποιό… “χέρι” θα λυγίσει το άλλο στο δεύερο ημίχρονο.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο σε ποιότητα και το πλουσιότερο σε άγχος και νεύρα. Το επιμέρους σκορ 8-11 αποδεικνύει ότι η αστοχία ήταν η πρωταγωνίστρια και ενώ η Ρεάλ προηγήθηκε με 40-31, η Εφές υπερασπίστηκε τον τίτλο της πρωταθλήτριας 2021, μείωσε σε 40-38 και προηγήθηκε 42-43 και 44-47 στο 34’΄. Νέα αντίδραση από την Ρεάλ που προηγήθηκε με 50-49, “απάντηση” από την Εφές με τον Τίμπορ Πλάις που σημείωσε το 50-53. Ισοφάριση με τρίποντο του Ντέλκ και ξανά ο Μίτσιτς από τα 6.75μ. ισοσκέλισε το σκορ (53-53). Η ομορφιά του σασπένς που μπορεί να προσφέρει το μπάσκετ, σε όλο το μεγαλείο της. Στο 1’12” ο Σίνγκλεντον κέρδισε ένα σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ, μετά από άστοχο σουτ του Λάρκιν για 3 πόντους και ο Πλάις πέτυχε το 55-58. Στα 44” ο Γιουλ με λει απ μείωσε σε 57-58

Δεκάλεπτα: 15-14, 34-29, 42-40, 57-58

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.