Ολυμπιακός-Εφές 74-77: Ο Μίτσιτς την έστειλε στον τελικό (vds)

Ένα τρίποντο του Μίτσιτς στο τέλος στο αγώνα, πάνω σε άμυνα, έδωσε τη νίκη στην Εφές και την πρόκριση στον τελικό

Ο Μίτσιτς έκρινε τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Εφές. Σε μια γεμάτη από τους φίλους του Ολυμπιακού “Stark Arena” στο Βελιγράδι (οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν κατάληψη στο 95% της χωρητικότητας), ο Μίτσιτς πήρε το τελευταίο σουτ του αγώνα.

Ευστόχησε σε τρίποντο πάνω σε άμυνα και διαμόρφωσε το τελικό 74-77, δίνοντας τη νίκη στην Εφές και την πρόκριση στον τελικό. Η Εφές είχε την τελευταία επίθεση του αγώνα, στα 19’’.

Το καλάθι του Χασάν Μάρτιν

Ο Ολυμπιακός στα 19” πριν το τέλος είχε ισοφαρίσει σε 74-74 με τον Χασάν Μάρτιν.

Ηταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην τελευταία φάση, ο Ολυμπιακός είχε πάρει κάποια στιγμή διαφορά στο +7, η Εφές είχε πάρει +11, στην τελευταία περίοδο, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο.

Με μπροστάρη τον Φαλ 

Ο Ολυμπιακός στην αρχή του αγώνα κινήθηκε γύρω από τον Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ πήρε πολλές μπάλες, ο Πλάις δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς ο Αταμάν άλλαξε τον Πλάις με τον Ντάνστον. Ο Φαλ πάντως συνέχισε και όταν το σκορ ήταν στο 14-7 (3’36’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου), είχε τους 7 πόντους του Ολυμπιακού πριν τον αντικαταστήσει ο Μπαρτζώκας με τον Χασάν Μάρτιν για να τον ξεκουράσει.

Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Φαλ βγήκε από τον ρυθμό του. Τρία στη σειρά τρίποντα από την Εφές, από Ντάντσον, Λάρκιν και Μπράιαντ και ένα καλάθι από τον Μίτσιτς, έδωσαν σερί 11-0 στην Εφές και προβάδισμα 14-18 για την Εφές. Ακολούθησε σερί 7-0 από τον Ολυμπιακό (με 5 πόντους του Παπανικολάου) και ο Ολυμπιακός έκλεισε με προβάδισμα, 21-18, την πρώτη περίοδο.

Χασάν Μάρτιν και Λάρκιν 

Ο Χασάν Μάρτιν που έμεινε στην πεντάδα του Ολυμπιακού (ο Φαλ περέμεινε στον πάγκο) έκανε καλή δουλειά, πήρε το δεύτερο φάουλ του Ντάντσον ενώ πέτυχε και πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χασάν Μάρτιν έκλεισε το ημίχρονο με 9 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού που μοίρασε το σκοράρισμα. Ο Λάρκιν από την πλευρά της Εφές ήταν απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού και έκλεισε το ημίχρονο με 16 πόντους και 4/8 τρίποντα. 

Στο +7 ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πήρε και διαφορά επτά πόντων (39-32) στο παιχνίδι, στα 3’53” πριν το τέλος του ημιχρόνου, με 2/2 βολές του ΜακΚίσικ. Η Εφές επέστρεψε και σε εκείνο το σημείο τη βοήθησαν πολύ δύο τρίποντα από τον Μίτσιτς που της έδωσαν προβάδισμα 41-42, στο 1’38’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ένα καλάθι του ΜακΚίσικ έκανε το 43-42, στα 46’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το 43-42 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο +11 η Εφές 

Η τρίτη περίοδος δεν ήταν καλή για τον Ολυμπιακό, στο μεγαλύτερο μέρος της. Παρά το ότι άρχισε με το τρίτο φάουλ του Ντάντσον (στα 7’49” πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου), η επίθεση της Εφές βρήκε ρυθμό. Ο Μπράιαντ και ο Ντάνστον, ο Λάρκιν και ο Μίτσιτς, έβαζαν καλάθια και η Εφές πήγε μέχρι και το +11 με κάρφωμα του Ντάνστον, 48-59, με τρίποντο του Μίτσιτς, στο 51-62, στα 3’43” πριν το τέλος της περιόδου. 

Επιστροφή με Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τα καλάθια του Ντόρσεϊ και τον Βεζένκοφ.

Τρίποντο από τον Βεζένκοφ για το 56-62 και εκπληκτικό τρίποντο από τον Ντόρσεϊ, στο τέλος της τρίτης περιόδου και 63-66.

Λίγο πριν, ο Ντάνστον είχε κάνει το τέταρτο φάουλ στο 1’47” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν 63-66.

Φινάλε πόντο-πόντο 

Στην τέταρτη περίοδο, ο ΜακΚίσικ, σκόραρε για το το 69-70, στα 6’47” πριν το τέλος του αγώνα. Πέμπτο φάουλ από τον Ντάνστον, στο 35’, πάνω στον Ντόρσεϊ, στη διεκδίκηση του ρημπάουντ. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο. Στο 36’ το σκορ ήταν 70-71. Στο 37′ το σκορ ήταν 70-73. Ο Σλούκας στις βολές και με 2/2 κάνει το 72-74 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Μετά ήρθε το καλάθι του Χασάν Μάρτιν και το τρίποντο του Μίτσιτς για το τελικό 74-77.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.