Φαλ: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε στο Final-4»

Ο Μουσταφά Φαλ έκανε τον απολογισμό της φετινής πορείας του Ολυμπιακού στη Euroleague, τόνισε πως έχουν μεγάλο κίνητρο, αλλά όχι πίεση για το Final-4 και αποθέωσε τον κόσμο των "ερυθρόλευκων".

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος σέντερ:

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Είμαι αρκετά τυχερός που είμαι μέλος της ομάδας που μόλις προκρίθηκε στο Final Four. Είμαι 30 χρονών, ξέρω πόσο χρόνο χρειάστηκε για να φτάσω εδώ. Θα το απολαύσω λοιπόν. Είναι πραγματικά συναρπαστικό. Αυτό δεν συμβαίνει σε όλους.

Νομίζω ότι το γεγονός ότι ήρθα στην EuroLeague σε αυτή την ηλικία είναι πιο εύκολο, γιατί έχω μεγαλύτερη ωριμότητα. Δεν έχω πάρα πολλά προβλήματα στο μυαλό μου, σκέφτομαι κάποια προβλήματα που μπορούν να σκεφτούν τα νέα παιδιά κάθε φορά. Είμαι αρκετά ώριμος για να καταλάβω την κατάσταση.

Και νομίζω ότι ήρθα σε μια καλή ομάδα. Πέρυσι δεν ήταν τόσο καλοί, δεν μπήκαν στα πλέι οφ. Μεγάλωσα ταυτόχρονα με την ομάδα. Τώρα, υπάρχουν καλές προσδοκίες. Πάμε στο Final Four. Υπάρχει πολύ κίνητρο. Νομίζω ότι ήταν το τέλειο timing για μένα».

Για την εμπειρία του στην Euroleague: «Η οικογένειά μου αισθάνεται καλά εδώ, οπότε αυτό είναι σημαντικό. Πριν ήμουν μόνος μου, οπότε δεν με ένοιαζε να κινηθώ μόνος. Απλώς βρήκα μια καλή ομάδα. Δεν έπαιξα ποτέ για μια τόσο μεγάλη ομάδα. Τώρα έχεις μια μεγάλη ομάδα που είναι πραγματικά ικανοποιημένη με αυτό που κάνεις. Κερδίζουμε , είναι ωραία πόλη, έχεις ωραίο συμβόλαιο, νιώθω άνετα εδώ, μου αρέσει, δεν υπήρχε λόγος να περιμένω.

Μου έδωσε εμπειρία. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στην EuroLeague, έπρεπε να προσαρμοστώ για να καταλάβω πώς λειτουργεί. Και να δείξω και να αποδείξω τον εαυτό μου και να νιώσω άνετα να παίζω ενάντια σε μεγάλα ονόματα. Στην EuroLeague, έχεις τα μεγάλα ονόματα. παιδιά εδώ 10 χρόνια, παιδιά που έκαναν το Final Four έξι ή επτά φορές. Πρέπει να δείτε αν μπορείτε να ανταγωνιστείτε με αυτά τα παιδιά. Και όταν δείτε ότι μπορείτε, αισθάνεστε πιο άνετα».

Για τους προπονητές που είχε στην καριέρα του: «Πάντα νιώθεις καλά όταν βλέπεις τον σεβασμό των άλλων προπονητών, ειδικά του Ομπράντοβιτς. Έπαιζα γι ‘αυτόν όταν ήμουν στη Ρωσία, οπότε τον ξέρω πολύ καλά. Ξέρει τις ικανότητές μου, ξέρει τι μπορώ να κάνω προφανώς. Είναι πολύ καλό να έχεις κάποιους μεγάλους προπονητές σαν αυτόν να λένε ότι είσαι πρόβλημα για αυτόν. Αυτό σημαίνει πολλά για εμένα. Εξακολουθώ να θέλω να κερδίσω την EuroLeague, οπότε δεν το θεωρώ ακόμα επίτευγμα».

Για τον στόχο της κατάκτησης της Euroleague: «Ξέρω ότι τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Μπορεί να έχεις τραυματισμό, χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Χρειάζεσαι μόνο έναν προπονητή να σε εμπιστευτεί για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Για να παίξω με μία από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο πράγμα να γνωρίζω από πού είμαι και το ταξίδι που έκανα. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για μένα».

Για το Final Four και τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Τρελή ατμόσφαιρα, ξέρουμε ότι θα έχουμε πολλούς φιλάθλους. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Προφανώς, θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά με αυτό που σκεφτόταν ο κόσμος στην αρχή της σεζόν, τα έχουμε ήδη καταφέρει. Δεν χρειάζεται να ασκήσουμε επιπλέον πίεση. Απλώς πρέπει να πάμε και να παίξουμε τόσο καλά όσο μπορούμε. Δείξαμε ότι ανταγωνιζόμαστε με οποιονδήποτε όλη τη σεζόν».

Για την Εφές: «Η Εφές είναι η κυρίαρχη πρωταθλήτρια, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να έχουν τα μεγαλύτερα μπάτζετ. Πρέπει να ανταγωνιστούμε μεγάλες ομάδες, αλλά έχουμε την ευκαιρία μας. Θα αγωνιστούμε και θα δούμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.