Ολυμπιακός-Μονακό 94-88: Βελιγράδι, ερχόμαστε! (hls)

Κορυφαίος ο Μακ Κίσικ στο δεύτερο δεκάλεπτο, ακολούθησε ο Ουόκαπ στο τρίτο και ο Σλούκας στο τέταρτο- Καθοριστική η αποβολή του Πάρις Λι με 5ο φάουλ στο 35'- Εισβολή των φιλάθλων στα 9'' πριν από την λήξη του αγώνα για να πανηγυρίσουν.

Όλος ο Πειραιάς έγινε μια “αγκαλιά”, έσφιξε την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού και γιόρτασε μαζί της για το ταξίδι της πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, ύστερα από 4 χρόνια απουσίας. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 94-88 την Μονακό στον συγκλονιστικό πέμπτο αγώνα των play offs με ανατροπή του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Η “δίψα” του κόσμου του Ολυμπιακού να πανηγυρίσει την νίκη-πρόκριση, διέκοψε το παιχνίδι στα 9 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη από την εισβολή δεκάδων φιλάθλων και τελικά ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε… πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά. Οι Μονεγάσκοι απέδειξαν ότι δίκαια έφτασαν σε 5ο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γιατί είχαν ποιότητα, τακτική και πάθος για την πρόκριση στο Βελιγράδι, στην πρώτη, μόλις, συμμετοχή τους στην διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν μπορούσε να περιμένει και πέμπτο χρόνο μακριά από την διεκδίκηση του 4ου ευρωπαϊκού τροπαίου του στην ιστορία του. Ήταν συνεπής στο ραντεβού του ημιτελικού με την Εφές Αναντολού, στο “Στάρκ Αρένα” (19/5) και στην πρώτη χρονιά της μετά Βασίλη Σπανούλη, απέδειξε ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δημιούργησε ξανά ομάδα πρωταθλητισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, στο Λονδίνο, το 2013, θα έχει και πάλι την δεύτερη ευκαιρία της καριέρας του, να το επαναλάβει. Όπως έκανε από τον ίδιο πάγκο και ο αείμνηστος Ντούσαν Ίβκοβιτς.

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Μονακό είχε προβάδισμα 7 πόντων, ως απόροια της ευστοχίας των παικτών της στα τρίποντα (8/18 έναντι 5/12) και παρά τα χαμηλα ποσοστά του Μάικ Τζέιμς (0/6τρ), οι Μονεγάσκοι βρήκαν αξιόπιστες και σταθερές επιθετικές λύσεις από τον Λι και τον Ουατάρα που σημείωσαν 12 πόντους, έκαστος και τους μισούς από τους 48. Η απόδοση του Σακιλ Μακ Κίσικ στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν επέτρεψε στην Μονακό να αποκτήσει μεγαλύτερη διαφορά των 13 πόντων. Ο Αμερικάνος σημείωσε 12 συνεχόμενους παίκτες και έπαιξε εξαιρετικά, ενώ ήταν ο μοναδικός παίκτης των γηπεδούχων με διψήφιο αριθμό πόντων. Μπορεί στο πρώτο δεκάλεπτο, το άγχος και των δυο ομάδων να “μίκρυνε” την συγκομιδή πόντων (11-13), αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο το επιμέρους σκορ έφτασε σε υψηλά επίπεδα (30-35). Η Μονακό πήρε 20 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο της και 17 από τους πέντε που άρχισαν το παιχνίδι.

Κι αν ο Μακ Κισικ κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στην 2η περίοδο, ο Τόμας Ουόκαπ ήταν εξίσου απολαυστικός στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Αμερικάνος πλει μέικερ ήταν ο ενορχηστρωτής της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του και στην επίθεση, έπαιξε…μόνος του απέναντι στην Μονακό. Ο Ολυμπιακός από το μείον 10 ισοφάρισε σε 55-55, το ΣΕΦ “φλεγόταν” από την “ερυθρόλευκη” αντεπίθεση και μπορεί η Μονακό να είχε και πάλι προβάδισμα 4 πόντων, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ανακτήσει το μομέντουμ του αγώνα. Ο Τζέιμς συνέχισε να σκοράρει με ελεύθερες βολές, ο Ουατάρα εξακολοθούσε να απειλεί το καλάθι του Ολυμπιακού και το μεγάλο κέρδος των Πειραιωτών, ήταν η αποβολή του Πάρις Λι με 5ο φάουλ στο 35′ και ενώ ο Χολ είχε φορτωθεί με 4 φαουλ από το 3ο δεκάλεπτο. Ο Σλούκας “μπήκε” στο παιχνίδι και φτάνοντας τους 15 πόντους, έδωσε προβάδισμα 5 πόντων (91-86) στην ομάδα του. Το 91-88 από τον Τζέιμς, είχε απάντηση με το τρίποντο από τον Ντόρσει για το 94-88, ενώ στα 54” ο Τζειμς έκανε βήματα και τελείωσε ο χρόνος επίθεσης της Μονακό.

Δεκάλεπτα: 11-13, 41-48, 66-70, 94-88

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.