Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου 80-67: Επιστροφή στις νίκες! (hls)

Ο ΠαναθηναΪκός επικράτησε με 80-67 της Μπάγερν Μονάχου για την 31η αγωνιστική της Euroleague, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση!

Ο Παναθηναϊκός, μετά από τις τρεις ήττες αλλά και απαλλαγμένος από το βαθμολογικό κίνητρο ήθελε να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση την οποία ήθελε να συνοδεύσει με νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έπαιξε καλό μπάσκετ, είχε τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα παρά το γεγονός πως υπήρξαν στιγμές που οι «βαυαροί» κατάφεραν να μειώσουν την απόσταση.

Αμφότερες ομάδες παρουσιάστηκαν έχοντας ν΄αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, με τους «πράσινους» να παρατάσσονται με 10 παίκτες, ενώ η Μπάγερν ήρθε στην Ελλάδα με 12, εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που την ταλαιπωρούν.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο έπαιξε καλά σε όλους τους τομείς, άμυνα και επίθεση, ενώ λιγοστός κόσμος στο ΟΑΚΑ, είδε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να βγάζουν διάθεση!

Το «τριφύλλι» ήταν εύστοχο από μεγάλες αποστάσεις και δεν άργησε να φέρει την διαφορά στους 5 πόντους με τρίποντο του Ουάιτ για το 7-2. Ο ίδιος παίκτης «ζεστάθηκε» για τα καλά και με εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το 9-7

ενώ με τρίποντο ανέβασε ξανά την απόσταση στο 12-7. Ο Ρούμπιτ μείωσε σε 12-9 όμως όπως είπαμε ο Παναθηναϊκός ήταν καλός από τις μεγάλες αποστάσεις και ο Σαντ Ρος ευστόχησε σε τρίποντο για το 15-9! Νέντοβιτς και Μέικον επίσης με τρίποντα έκαναν το 21-12 με τον Γιάραμαζ, που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της Μπάγερν να κάνει το 21-14. Ο Μέικον με τρίποντο έφερε την διαφορά στους δέκα, που ήταν και η μεγαλύτερη στην πρώτη περίοδο η οποία έκλεισε στο 26-16.

Ο Παναθηναϊκός θα περίμενε κανείς να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως η ομάδα του Δημήτρη πρίφτη φάνηκε να παθαίνει ένα μικρό «μπλακ άουτ» κάτι που έδωσε την ευκιαρία στην Μπάγερν να μειώσει. Ο Μαντζούκας έκανε το 30-20 με τον Χίλιαρντ να σημειώνει 5 διαδοχικούς πόντους για τους «βαυαρούς». Ο Ρούμπιτ έκανε το 30-27 όμως ο Παναθηναϊκός μετά από τάιμ άουτ του κόουτς Πρίφτη, φάνηκε να βίσκει ξανά τον καλό του εαυτό. Ο Μέικον με έμμεσο τρίποντο ανέβασε την απόσταση στους 5 36-31 και ο Ουάιτ έκανε το 40-33. Το τέλος της δεύτερης περιόδου, βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 7, 42-35, όμως οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν πρόβλημα κυρίως στα ριμπάουντ. Μέικον και Γουάιτ, είχαν από 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο!

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε καλό ξεκίνημα και στην τρίτη περίοδο! Οι «πράσινοι» είχαν φτάσει την διαφορά μέχρι τους 10 πόντους, όμως οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, χωρίς να τρέξουν ιδιαίτερα και χωρίς να πιεστούν, με βολές του Σαντ Ρος και καλάθι του Ουάιτ, έφεραν τη διαφορά στους 13! (53-40).

Η Μπάγερν έψαχνε τον τρόπο να μειώσει και ο Ρούμπιτ, της έδωσε 5 διαδοχικούς πόντους! (53-45). Ο Σίσκο λίγο πριν τελειώσει η επίθεση των «βαυαρών» με τρίποντο έκανε το 53-48 αναγκάζοντας τον Πρίφτη να πάρει τάιμ άουτ. Ο Μέικον είχε ωραία συνεργασία με τον Παπαγιάννη με τον τελευταίο να πραγματοποιεί εντυπωσιακό κάρφωμα και να σταματά το σερί της Μπάγερν. (55-51)

Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται μόλις με τρεις (55-52) μετά από μια εύστοχη βολή του Τόμας, όμως είχε φέρει τη διαφορά ακόμη και στους +13. Η Μπάγερν είχε ένα ξέσπασμα τη στιγμή που οι «πράσινοι» έχαναν τις δικές τους προσπάθειες. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν τόσο καλοί στα μακρινά σουτ, όπως στο πρώτο ημίχρονο, όμως βελτιώθηκαν στα ριμπάουντ.

Ο Παπαγιάννης έκανε την πρώτη του τάπα στον Χίλιαρντ και στη συνέχεια ο Μαντζούκας με τρίποντο έκανε το 59-52!

Ο Τόμας ωστόσο βρήκε απάντηση για το 59-55. Με τυχερό τρίποντο καθώς η μπάλα κόλλησε στην στεφάνη και κατέληξε μέσα έγινε το 63-58. Ο Σαντ Ρος, στην επόμενη φάση έκλεψε τη μπάλα βγήκε γρήγροα στην επίθεση και κάρφωσε εντυπωσιακά τη μπάλα για το 65-58!

Η Μπάγερν ήξερε πως έπρεπε να κάνει την υπέρβαση στην τελευταία περίοδο και η ομάδα του Τρινκέρι κατάφερε να μειώσει ακόμη και στον πόντο!

Ο Παπαγιάννης έκανε την πρώτη του τάπα στον Χίλιαρντ και στη συνέχεια ο Μαντζούκας με τρίποντο έκανε το 59-52!

Ο Τόμας ωστόσο βρήκε απάντηση για το 59-55. Με τυχερό τρίποντο καθώς η μπάλα κόλλησε στην στεφάνη και κατέληξε μέσα έγινε το 63-58. Ο Σαντ Ρος, στην επόμενη φάση έκλεψε τη μπάλα βγήκε γρήγορα στην επίθεση και κάρφωσε εντυπωσιακά τη μπάλα για το 65-58!

Ο Χίλιαρντ με τρίποντο μείωσε τη διαφορά στον πόντο «παγώνοντας» το Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Νέντοβιτς με βολές ανέβασε για λίγο την απόσταση στο 67-64 και ο ίδιος παίκτης πάλι με βολές έκανε το 69-64 διατηρώντας την διαφορά στους 5 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Γουάιτ με 2 βολές έκανε το 71-64 και ο Σαντ Ρος που ήταν από τους καλύτερους παίκτες στο ματς, έκανε τάπα στον Χίλιαρντ την ώρα που επιχειρούσε τρίποντο!

Δείτε εδώ τις καλυτερες στιγμές του αγώνα

Ο Νέντοβιτς που ήταν αρκετά άστοχος καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα, 2 λεπτά πριν το τέλος πέτυχε τρίποντο για το 74-64 ανεβάζοντας την διαφορά στους 10!

Νέντοβιτς και Παπαγιάννης έκαναν το 80-65 και το τελικό 80-67 έγραψε ο Τόμας.

MVP του αγώνα αναμφισβήτητα ο Σαντ Ρος, με 15 πόντους 1 ασίστ 3 κλεψίματα. Ο Μέικον είχε 18 πόντους και ο Ουάιτ 16. Για την Μπάγερν ο Χίλιαρντ είχε 15 πόντους.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το match center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.