Στο Βελιγράδι οι αποδεκατισμένοι Ρώσοι, στο Βελιγράδι και το φάιναλ φορ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ομάδα του Ρωσικού στρατού, πληρώνει βαρύ τίμημα αφού ο πόλεμος την αποδεκάτισε! Τέσσερις πρωτοκλασάτοι παίκτες της αποχώρησαν οικογενειακώς από τη Μόσχα και είναι άγνωστο πόσοι από τους υπόλοιπους (ξένους) θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος της σεζόν στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά την απόφαση του Τορνίκε Σενγκέλια να αποχωρήσει από τη Μόσχα ακολούθησαν άλλοι τρεις παίκτες: Ιφε Λουντμπεργκ, Μάριους Γκριγκόνις και Γιοχάνες Φόγκντμαν συμφώνησαν με την ομάδα να αποχωρήσουν μέχρι νεοτέρας.

Κανείς από τους τέσσερις δεν έμεινε ελεύθερος, συνεχίζουν να δεσμεύονται με συμβόλαια και αν αλλάξουν οι συνθήκες ενδέχεται να επιστρέψουν στις τάξεις της ομάδας κάτι που πάντως αυτή τη στιγμή θεωρείται εξαιρετικά απίθανο. Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει δικαίωμα να κάνει άλλες μεταγραφές αφού το σχετικό παράθυρο στην Ευρωλίγκα έχει κλείσει από τις 23 Φεβρουαρίου και θα συνεχίσει με τους 11 παίκτες που έχουν απομείνει στο ρόστερ της. Προβλήματα θα αντιμετωπίσει και η Ζενίτ αφού φαίνεται ότι θα εγκαταλείψουν την Αγία Πετρούπολη οι Λιθουανοί Γκουντάιτις και Κουζμίνσκας, ενώ παρελθόν για άσχετους όμως λόγους είναι και ο Αμερικάνος Σαμπάζ Νεϊπίερ που ουσιαστικά δεν πρόλαβε να παίξει στην ομάδα λόγω τραυματισμού και αποφάσισε να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Αντίθετα, μάλλον αλώβητη μένει η Ούνικς που έχει κυρίως Αμερικάνους ξένους παίκτες και αυτή τη στιγμή συνεχίζουν όλοι κανονικά και χωρίς πρόβλημα.
Οι Ρωσικές ομάδες ήρθαν σε επαφή με το Βελιγράδι και το πιθανότερο είναι ότι θα δηλώσουν και οι τρεις ως έδρα τους για τα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν  την Σέρβικη πρωτεύουσα και θα χρησιμοποιήσουν τα δύο γήπεδα της. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η Ζενίτ έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό  και υπάρχει η σκέψη να παίξει τον μεταξύ τους αγώνα στο ΟΑΚΑ! Σημειώνεται ότι οι τρεις ρωσικές ομάδες έχουν ακόμη 13 εντός έδρας παιχνίδια συνολικά μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.


Στο Βελιγράδι είναι πια πολύ πιθανό να φιλοξενηθεί το φαιναλ φορ αφού το Βερολίνο δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις στην Ευρωλίγκα. Εγγυήσεις που έχουν να κάνουν με την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα τον Μάιο αλλά και την είσοδο στη χώρα ατόμων που δεν είναι εμβολιασμένα με εμβόλια εγκεκριμένα από την Ε.Ε. Αντίθετα, οι Σέρβοι έχουν εγγυηθεί ότι η είσοδος στη Σταρκ Αρένα θα είναι ελεύθερη για εμβολιασμένους όπως και το ίδιο θα συμβεί και με την είσοδο στη χώρα αφού η Σερβία αναγνωρίζει όλους τους τύπους εμβολίου.Κατά πάσα πιθανότητα το φαιναλ φορ θα μετατεθεί και μια εβδομάδα νωρίτερα με τον τελικό να γίνεται στις 22 Μαΐου αντί στις 29 όπως έχει αρχικά προγραμματιστεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.