Bιλερμπάν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 63-76: «Διπλό» μετά από 371 ημέρες!

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους τους Νέντοβιτς, Ουάιτ, Παπαγιάννη και καθοριστικό Μέικον στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από την Λυών (76-63 την Βιλερμπάν) με την πρώτη νίκη του, εκτός των ελληνικών συνόρων για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και οι “πράσινοι”, ύστερα από 371 ημέρες και την επικράτηση τους κόντρα στον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα, στο ΣΕΦ, χαμογέλασαν και πάλι.

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού, εκτός Ελλάδας, στην Ευρωλίγκα, έχει σημειωθεί πριν από 14 μήνες, με αντίπαλο την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Το δεύτερο ιδανικότερο ημίχρονο του, μετά από το πρώτο που είχε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την Εφές Αναντολού, στο ΟΑΚΑ, πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στην Λυών και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 14 πόντων (32-46). Οι “πράσινοι” άρχισαν με αυτοσυγκέντρωση το παιχνίδι και πρωταγωνιστή τους Ουάιτ και Παπαγιάννη, προηγήθηκαν 15-23, παίζοντας και αποτελεσματική άμυνα, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο…ανέλαβε ο Νεμάνια Νέντοβιτς που πέτυχε 15 πόντους με 3/4 δίποντα και 3/7 τρίποντα. Την τετράδα των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, συμπλήρωσε ο Γιόβιτς με 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Η Βιλερμπάν μείωσε δυο φορές στο δεύτερο δεκάλεπτο, μέχρι τους τρείς πόντους (20-23 και 26-29), αλλά η ελληνική ομάδα αντέδρασε επιθετικά με δυο τρίποντα του Νέντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στις δυο πλευρές του γηπέδου στα πρώτα 5 λεπτά της τρίτης περιόδου. Είχε σταθερό προβάδισμα μέχρι 9 πόντους, αλλά η Βιλερμπάν αντέδρασε σταδιακά και με τον Οσετκόφσκι να “τιμωρεί” τον Παναθηναϊκό που δεν τον υπολόγιζε στην άμυνα του, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 48-53 και 53-59.

Ο τραυματισμός του Νέντοβιτς στο 6′ 40” πριν από την λήξη και με το σκορ στο 55-59, ανησύχησε τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Σέρβος ζήτησε να διακοπεί το παιχνίδι γιατί ένιωσε τράβηγμα στο πίσω μέρος του αριστερού μηρού του. Ο Νέντοβιτς δεν συνέχισε στο παιχνίδι και προφυλάχθηκε, αλλά οι συμπαίκτες του, προεξέχοντος του Μέικον που αφυπνίστηκε (πρώτο καλάθι στο 35′), καθώ και του Ουάιτ, ο οποίος…επανήλθε στο σκοράρισμα, μετά τους 10 πόντους του πρώτου δεκάλεπτου. εξασφάλισαν την εκτός έδρας νίκη.

Δεκάλεπτα: 15-23, 32-46, 53-59,

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.