Εφές – Παναθηναϊκός: Ακατάλληλοι καιροί για ταξίδια

Η νίκη είναι το μακρινό ζητούμενο για τους πράσινους στο Σινάν Ερντέμ, οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν στα βασικά.

Όπου βασικά, για να καταλαβαινόμαστε, αυτά που αποτελούν προαπαιτούμενα ανεξαρτήτως προπονητικής τακτικής. Ένταση, ενέργεια, επικοινωνία στην άμυνα, επιθυμία, αυτοσεβασμός. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ η παρτίδα χάθηκε νωρίς, όμως ο Πρίφτης και το επιτελείο του σωστά δεν κρύφτηκαν πίσω από την απραξία.

Η Εφές έδωσε σκληρή μάχη πριν παραδοθεί για δεύτερη φορά στην Μπάρσα και ξέρει καλά πως είναι η ώρα να δουλέψει τις μηχανές στο όριο αν θέλει όχι μόνο να προλάβει το τρένο των πλέι-οφ, αλλά και να βρεθεί σε αυτά σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση που θα της επιτρέψει να υπερασπιστεί το στέμμα της στο Βερολίνο (ή το Βελιγράδι κατά τα φαινόμενα).

Χωρίς το σημείο αναφοράς κοντά στο καλάθι Παπαγιάννη και με τον Γιόβιτς να μένει στην Αθήνα και να προπονείται, το πιθανότερο είναι πως ο Δημήτρης Πρίφτης θα προκρίνει για σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού τη ζώνη και θα ελπίσει πως μια ομάδα με πολλούς χαρισματικούς σουτέρ θα βρεθεί σε κακή ημέρα ώστε να κρατήσει χαμηλά το σκορ. Στην απέναντι πλευρά η συνήθως χαλαρή αμυντική αντιμετώπιση των Λάρκιν, Σίμον και σία ίσως δώσει κάποιες ευκαιρίες σε Νέντοβιτς και Μέικον να προκαλέσουν ζημιές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας