Μακάμπι-Ολυμπιακός 84-69: «Χάθηκε» και πάλι εκτός έδρας

Η Μακάμπι νίκησε τον Ολυμπιακό ύστερα από 8 συνεχόμενες ήττες-Οι "ερυθρόλευκοι" ισοβαθμούν με τις τρείς ρωσικές ομάδες στην 3η θέση της βαθμολογίας.

O Ολυμπιακός… “προσφέρθηκε” στην Μακάμπι για να σταματήσει το αρνητικό σερί των 8 ηττών, αλλά η πρωταθλήτρια Ισραήλ δεν περίμενε ότι θα νικούσε με ευκολία στο δεύτερο ημίχρονο τους “ερυθρόλευκους” ( 84-69), οι οποίοι γνώρισαν την 7η ήττα τους μακριά από το ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πιο βαριά ήττα του στο Τελ Αβιβ, μετά το 2009, όταν η Μακάμπι είχε επικρατήσει με διαφορά 13 πόντων.

Αυτή η νίκη της Μακάμπι μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναστροφή της αρνητικής πορείας της στις προηγούμενες αγωνιστικές και την διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλει οφ. Ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί στην 3η θέση με την Ουνικς, την ΤΣΣΚΑ και την Ζενίτ και ρεκόρ 12 νικών-7 ηττών.

Ο Άντε Ζίζιτς κυριάρχησε στην επίθεση της Μακάμπι με τους 16 πόντους που σημείωσε στο α’ ημίχρονο (40-38) και αστοχώντας μόνο σ’ ένα σουτ, διατήρησε το εύθραστο προβάδισμα των γηπεδούχων που έδειξαν αποφασισμένοι να σταματήσουν το αρνητικό σερί των οκτώ συνεχόμενων ηττών. Ο Ολυμπιακός…αντιπαρέταξε τον Σακίλ Μακ Κίσικ με τους 9 πόντους που σκόραρε ο Αμερικάνος, ενώ ισάριθμους πόντους πρόσθεσε και ο Γιώργος Πρίντεζης στα 8 λεπτά συμμετοχής του στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δυο ομάδες να είναι επιμελείς στα αμυντικά καθήκοντα τους. Ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει μόλις ένα καλάθι στα 4 πρώτα λεπτά με το πρώτο του αγώνα από τον Παπανικολάου, αλλά στην συνέχεια οι επιθέσεις είχαν, εκατέρωθεν, τον πρώτο λόγο. Φαλ, Μάρτιν και Ζαν Σαρλ δεν μπόρεσαν να περιορίσουν την δράση του Κροάτη Ζίζτς και ενώ οι περιφερειακοί παίκτες και των δυο ομάδων (Ουιλμπεκιν-Εβανς-Ντιμπαρτολομέο) και Σλούκας-Ντόρσει-Ουόκαπ), «αλληλοεξουδετερώθηκαν» με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Μακάμπι δημιούργησε διαφορά ασφαλείας στο σκορ, υπό την…ανοχή του Ολυμπιακού που ήταν νωχελικός στην άμυνα του, όπως συνηθίζει στις αρχές των δευτέρων ημιχρόνων στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Ζιζιτς έφτασε τους 23 πόντους, ο Έβανς πρόσθεσε 8 πόντους και η Μακάμπι που είχε και τον Ρέινολντς να κερδίζει 6 αμυντικά ριμπάουντ, έφτασε σε διψήφια διαφορά στο σκορ και στην συμπλήρωση των 30 πρώτων λεπτών του αγώνα.

Ουδείς παίκτης του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε σε διχήφιο αριθμό πόντων μέχρι το 35′ και οι συνεχείς αλλαγές του προπονητή του Ολυμπιακού δεν απέφεραν λύση στο σκοράρισμα. Τα ποσοστά ευστοχίας ήταν άσχημα και ευνόησαν την Μακάμπι και ενώ ο Ολυμπιακός στην επίθεση του, είχε πολλές ομοοιότητες με την εικόνα και την στατιστική του στο παιχνίδι με την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη…

“Αξίζαμε να χάσουμε. Παίξαμε χωρίς ενέργεια και την απαραίτητη θέληση για να νικούσαμε…” παραδέχτηκε ο Μπαρτζώκας.

Δεκάλεπτα: 19-16, 40-38, 66-56, 84-69

H στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.