Euroleague Preview: 22η αγωνιστική

Δύο ντέρμπι που δεν χάνονται στη Ρωσία, ματς κριτήρια για πολλούς σε Τελ Αβίβ, Λιόν και Αγία Πετρούπολη, ένα αδιάφορο ταξίδι του Παναθηναϊκού στην Πόλη. Για όλους έχει ο μπαξές.

Ούνικς – Μπαρτσελόνα
Αίμα και άμμος στο πρώτο ματς, ανυπομονησία για το δεύτερο. Η Μπάρσα είναι ως επί το πλείστον υγιής αλλά όχι ξεκούραστη: παρόλα αυτά κατάφερε να λυγίσει την Εφές δείχνοντας τον χαρακτήρα της. Στην απέναντι πλευρά οι Κάνααν και Χεζόνια ακονίζουν τα νύχια τους και ετοιμάζονται για τη ρεβάνς. Να δούμε ποιος θα κουνάει το δάχτυλο στο τέλος.

Ζενίτ – Μονακό
Είναι τρελοί αυτοί οι αγιοπετρουπολίτες, μα τον Τουτατή. Χωρίς τον βασικό τους pg από την αρχή της σεζόν, όμως και πάλι βρήκαν τρόπο όχι μόνο να πλασάρονται στην οκτάδα, αλλά κέρδισαν και την ΤΣΣΚΑ στην VTB. Εντούτοις η νίκη δεν ήρθε χωρίς κόστος: Γκουντάιτις και Φράνκαμπ αποχώρησαν τραυματίες. Ο Μάικ Τζέιμς και η παρέα του έτρεχαν με 100 στον γαλλικό εμφύλιο με τη Βιλερμπάν και ο Πασκουάλ ξέρει ότι πρέπει να τους επιβραδύνει, αλλιώς είναι χαμένος από χέρι.

Φενέρμπαχτσε – Ζάλγκιρις
Ό,τι πρέπει είναι το συναπάντημα με τους Λιθουανούς για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς, που έβγαλε σκληράδα και χαρακτήρα κόντρα στον Ολυμπιακό και κράτησε τις ελπίδες της οκτάδας όρθιες. Πριν μια πενταετία το ματς ήταν ντέρμπι, ο Σάρας ούρλιαζε στον Μιλάκνις που έβαζε νικητήριο τρίποντο, αργότερα έπαιζαν πλέι-οφ και αντάλλαζαν εκτός έδρας νίκες. Όχι πια: σαν να μην της έφταναν όλα τα άλλα, η ομάδα του Ζντοβτς έχει γίνει και κορωνο-νοσοκομείο.

ΤΣΣΚΑ – Αρμάνι
Γαία πυρί μιχθήτω στην Μόσχα, αφού η ΤΣΣΚΑ αδυνατεί να φτιάξει ένα σερί της προκοπής. Την περασμένη Δευτέρα έμεινε και πάλι πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα κόντρα στην Ζενίτ και αναμενόμενα έχασε, τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την επίσης αποτελεσματική στα μετόπισθεν Αρμάνι. Η επιστροφή Ντατόμε βοηθά, όμως χωρίς Σίλντς-Μήτογλου η ομάδα του Μεσίνα έχει κοντύνει επικίνδυνα, πράγμα που οι Μοσχοβίτες είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν. Επιπλέον, η Αρμάνι θα παίξει και την Τρίτη και δύσκολα θα είναι όσο φρέσκια χρειάζεται για μια τέτοιας δυσκολίας αναμέτρηση.

Άλμπα – Ρεάλ
Στον κόσμο των απουσιών από covid, το βαθύ ρόστερ της Ρεάλ έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Η βασίλισσα δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στο Βερολίνο: η Άλμπα μόλις καθάρισε από τα δικά της κρούσματα και μέχρι να βρει ρυθμό θα περάσει τουλάχιστον ένα 15ημερο, μπορεί και παραπάνω.

Μακάμπι – Ολυμπιακός
Η Μακάμπι παίζει συνεχώς τη ζωή της και αυτή η αίσθηση του επείγοντος πρέπει να συνοδεύει κάθε κίνηση του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ. Μία εβδομάδα προπονήσεων βοήθησαν τους Πειραιώτες να ξαναβρούν ανάσες και ρυθμό, όμως η ικανότητα τους να απαντούν στο τραχύ παιχνίδι των αντιπάλων τους ακόμα αμφισβητείται. Για καλή τους τύχη η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν έχει και πολλούς που βγάζουν το ψωμί τους με την βρώμικη δουλειά.

Εφές – Παναθηναϊκός
Δεν υπάρχει καλή εποχή για κανέναν να πάει στο λημέρι της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αυτό είναι σίγουρο. Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξαναβρεί την οργάνωση του κόντρα στον οργισμένο Αταμάν, που έδωσε σόου στην αποβολή του στη Βαρκελώνη, όμως ο τραυματισμός του Παπαγιάννη τον φέρνει ένα ακόμη βήμα πίσω. Ο Γιόβιτς έφτασε και ίσως ακολουθήσει την αποστολή για λόγους ενσωμάτωσης. Σύντομα θα τον δούμε με τα πράσινα, όχι όμως κόντρα σε Λάρκιν και Μίτσιτς.

Μπασκόνια – Μπάγερν
Κάτι τέτοια ματς είναι κριτήριο πλέι-οφ για την ελλιπή σε ποιότητα Μπάγερν. Αν δεν ξεκινήσει να κερδίζει εκτός έδρας ομάδες της τελευταίας βαθμίδας μοιραία θα τις ακολουθήσει εκεί και θα παίξει μόνο ρυθμιστικό ρόλο στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου. Η Μπασκόνια θα τσιμπολογήσει νίκες εδώ και εκεί, ο Μπόλντγουϊν πλέον παίζει όσο θέλει και το θεώρημα «όποιος δεν έχει ενέργεια στην Μπουέσα χάνει άνετα» ισχύει ακόμα.

Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας
Άλλο ένα ματς – κριτήριο. Οι Γάλλοι έχασαν τον παίκτη – κλειδί Λάιτι, είδαν τον Οκόμπο να περνά αναμενόμενο ντεφορμάρισμα, τον κορωνοϊό να τους κόβει τη φόρα. Χθες διαλύθηκαν από την ενέργεια της Μονακό και δεν δείχνουν να μπορούν να επανέλθουν άμεσα. Οι Γάλλοι είναι καλή ομάδα και θα πρέπει να ξεκινήσουν να το δείχνουν ξανά αν θέλουν να μείνουν στη διεκδίκηση της 8άδας – έστω και αν δύσκολα θα την προλάβουν στο φινάλε. Ο Αστέρας τα έχει πάει ήδη καλύτερα του αναμενομένου και θα κερδίσει σχεδόν όποιον τον αφήσει να οδηγήσει το παιχνίδι στο ρυθμό του, όμως είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα επανεμφανιστούν οι Σέρβοι μετά το χτύπημα του covid.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.