Ευρωλίγκα: Δυο αποβολές προπονητών και έντεκα αναβολές αγώνων στην «διαβολοεβδομάδα»

Αυστηροποίηση κριτηρίων για την συμπεριφορά των προπονητών στην φετινή Ευρωλίγκα.

Περισσότερα (11) ήταν τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν από αυτά που διεξήχθησαν (8) στην εβδομάδα των διπλών αγωνιστικών στην Ευρωλίγκα, αλλά οι δυο τεχνικές ποινές που οδήγησαν στις αποβολές του Εργκίν Αταμάν στην αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Εφές Αναντολού και σε αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα από τον πάγκο του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε, χαρακτήρισαν τις δυο ελλιπείς αγωνιστικές (20η- 21η). Την…πρωτοκαθεδρία στις τεχνικές ποινές έχει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που έχει δεχτεί 7 μέχρι τώρα, αλλά έχει αποβληθεί μόνο μια φορά από τον πάγκο των “μπλαου γκράνα”.

Στην πρώτη θέση με εφτά, επίσης, τεχνικές ποινές βρίσκεται από χθες (13/1) και ο Αταμάν που φώναζε προς τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα “εγώ κέρδισα το κύπελλο”, κατά την έξοδο του προς τα αποδυτήρια και επειδή τον…πίκαραν για την αποβολή του.

Στην τρίτη θέση είναι ο Αντρέα Τρινκέρι με 6 τεχνικές ποινές και στη τέταρτη “συγκατοικούν” ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Έτορε Μεσίνα. Οι αντιδράσεις των περισσοτέρων, τιμωρημένων προπονητών, δεν είναι ακραίες για τις αποφάσεις των διαιτητών της Ευρωλίγκα, αλλά υπάρχει σαφής εντολή από το σεμινάριο διαιτησίας της διοργανώτριας αρχής προς τους ρέφερι και από το προηγούμενο καλοκαίρι να σχηματίζουν με τα χέρια τους το “Τ”, με την πρώτη αφορμή που τους δίνεται, ακόμα και δεν υπάρχει χειρονομιία, γκριμάτσα δυσαρέσκειας ή άλλη αντίδραση.

Ο Μπαρτζώκας δέχτηκε την πρώτη τεχνική ποινή στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε, γιατί δεν πήγαινε στον πάγκο του για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του, αλλά κοίταζε…επίμονα τον διαιτητή Ρόμπερτ Λότερμοζερ, ενώ η δεύτερη καταλογίσθηκε γιατί πήγε στην γραμματεία και τον ακούμπησε στην πλάτη, θέλοντας να πάρει απάντηση για την αιτία της πρώτης τεχνικής ποινής.

Το tweet του δημοσιγράφου Ντάριους Γκαρουόλις

Η αποβολή του Αταμάν και η αντίδραση του:

Η αποβολή του Μπαρτζώκα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.